کافه اکسسوری – روش دمآوری قهوه ترک در نگاه اول کار چندان سختی به نظر نمیرسد اما مسئله اینجاست که با رعایت یکسری نکات و ریزهکاریهای حرفهای شما میتوانید در منزل یک قهوه ترک یا قهوه ارمنی اصیل و خوشمزه و خوش عطر، دمکرده و میل کنید.
قهوه ترک یکی از محبوبترین انواع نوشیدنی گرم در سرتاسر دنیاست.
علت نامگذاری این نوشیدنی به نام قهوه ترک به خاطر نحوه دم کردن آن است.
در این مقاله سعی داریم تا شما را با نحوه دم کردن و روش تهیه قهوه ترک اصیل با یک کف مرغوب به سبک اهالی استانبول بر روی گاز، آشنا کنیم.
دم کردن قهوه ترک روی گاز
نوشیدن یک یا دو فنجان قهوه ترک یا قهوه ارمنی به خاطر فواید قهوه ترک از زمان امپراتوری عثمانی روال روزانه بسیاری از اهالی خاورمیانه است.
اگرچه در اوایل قرن هفدهم پای قهوه ترک به اروپا هم رسید. اگر طریقه درست کردن این قهوه به شیوه سنتی را بلد باشید احتمالاً شما هم عاشقش میشوید.
طبق تحقیقات انجامگرفته نوشیدن روزانه یک تا دو فنجان قهوه خطر و زمینه بروز بسیاری از بیماریها از ناراحتیهای قلب و عروق گرفته تا سرطان را کاهش میدهد.
برای تهیه قهوه ترک یا قهوه ارمنی، نخست شما نیاز به آب جوشیدهی سرد، قهوه ترک تازه و بوداده شده، فنجان، قهوهجوش ترک -که یک قهوهجوش سنتی از جنس مس است و در زبان ترکی با آن «جذوه» میگویند- دارید.
جذوه معمولاً دستهای فلزی، چوبی یا پلاستیک مخصوص دارد که مانع سوختن دستگیره میشود و طراحی خاص آن باعث میشود قهوه بهخوبی در آن دم بکشد و قهوه را بهراحتی بتوان داخل فنجان سرو کرد.
برای درست کردن قهوه ترک مقداری شکر هم نیاز دارید اما بسیاری قهوه ترک را بهصورت تلخ و با یک تکه شکلات، آبنبات یا یک شیرینی کوچک میل میکنند.
بهتر است برای دمآوری قهوه ترک یا قهوه ارمنی از آب جوشیده شده سرد استفاده کنید.
روش دم آوری
برای هر یک فنجان قهوه به ½ فنجان آب جوشیده بسیار سرد نیاز دارد. منظور از ½ فنجان آب جوشیده، اندازه همان فنجانی است که میخواهید قهوه را در آن سرو کنید.
برای تهیه قهوه ترک یا قهوه ارمنی یادتان باشد برای هر فنجان به یک قاشق غذاخوری پودر قهوه ترک آسیاب شده نیاز دارید.
آب جوشیده سرد و پودر قهوه را در قهوهجوش بریزید و هم بزنید. اگر میخواهید قهوه ترک را با شکر میل کنید، ۲ قاشق چایخوری شکر دانهریز را از همان ابتدا داخل قهوهجوش بریزید و با آب و پودر قهوه خوب هم بزنید تا کاملاً حل شود.
در طرز تهیه قهوه ترک روی گاز باید قهوهجوش را روی حرارت ملایم گاز بگذارید و ۳ الی چهار دقیقه زمان بدهید تا قهوه به حالت جوش برسد و کف کند.
در این مرحله یک کف تیره روی قهوه تشکیل میشود. این کف بسیار مهم است و برای سرو قهوه ترک به آن نیاز دارید.
یادتان باشد اگر قهوه را روی حرارت زیاد گاز دمکنید این کف را از دست میدهید.
پس شعله گاز را ملایم کنید تا کف خیلی آرام و بهتدریج روی قهوه تشکیل شود.
از سوی دیگر اگر قهوه ترک بجوشد دیگر قابلاستفاده نیست و آنقدر تلخ میشود که شاید حتی نتوانید آن را میل کنید، پس مراقب باشید قهوه ترک روی گاز نجوشد.
بعد از کف کردن قهوه از کنارهها، بلافاصله قهوهجوش را از روی شعله گاز بردارید و قهوه را داخل فنجانی که میخواهید سرو کنید؛ بریزید.
اگر قهوه کاملاً به جوش بیاید و تمام روی سطح آن را کف بپوشاند کف خامهای قهوه را از دست میدهید.
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.