کافه اکسسوری – قهوه کلمبیا یکی از قهوههای شناختهشده در صنعت قهوه به شمار میرود و از شهرت زیادی در بین علاقمندان به قهوه برخوردار است و کلمبیا ازجمله کشورهایی است که تولید قهوه را بسیار جدی و با مدیریتی سختگیرانه کنترل میکند.
قهوه برای مردم این کشور بخشی از هویت و معرف فرهنگ و تاریخ آنهاست.
بیش از ۶۰۰ هزار کشاورز قهوه در این کشور به کشت قهوه اشتغال دارند.
این کشور از سال ۱۸۳۵ مشغول تولید انبوه و صادرات قهوه است؛ اما تاریخ کشت قهوه به سال ۱۷۳۵ میلادی برمیگردد؛ زمانی که دانههای قهوه همراه با مبلغین مسیحی و استعمارگران اسپانیایی وارد این کشور شد.
قهوه کلمبیا به باور بسیاری از مصرفکنندگان جزو مرغوبترین قهوههای دنیاست؛ قهوهای سبک، دلچسب و کاملاً متعادل همراه با بادیای (body) ملایم.
رکوردهای قهوه کلمبیا
بهعنوان یک رکورد باید گفت هر شش نفر فینالیست رقابتهای بینالمللی باریستای سال ۲۰۱۱ (WBC) از قهوه اسپشیالیتی کلمبیا استفاده کردند.
قهوه این کشور از زیرگونههای گونه عربیکا و عموماً در ارتفاعات رشتهکوههای آند در این کشور کشت میشود.
ازآنجاکه مزارع این کشور در سراسر کشور پراکندهاند تقریباً در تمامی طول سال در کلمبیا برداشت قهوه صورت میگیرد.
این کشور هماکنون با تأمین حدود ۱۲درصد قهوه مصرفی دنیا بعد از برزیل و ویتنام، سومین تولیدکننده عمدهی قهوه جهان شناخته میشود.
عمده قهوه تولیدی این کشور در مزارع کوچک خانوادگی کشتشده، با دقت برداشت و به روش مرطوب (wet) فرآوری میشوند.
بااینحال عدهای از متخصصان قهوه آزمایی معتقدند این قهوه بهطورکلی ازلحاظ کیفیت جایگاهی پایینتر از قهوه کشورهایی چون کنیا، گواتمالا و حتی گینهنو و زیمباوه دارد و فروش بسیار خوب قهوه این کشور در بازار قهوه اسپشیالیتی دنیا بیشتر به سبب سابقه و شهرت قهوه این کشور در ذهن مصرفکننده است.
به نظر میرسد موفقیت کلمبیا در تولید انبوه قهوه باکیفیت خوب و بازاری که برای قهوه تولیدی خود داشته، مانع از کشت و تولید قهوههای اسپشیالیتی باکیفیت بینظیری که انتظار میرود شده است.
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.