کافه اکسسوری – لایهلایه کردن نوشیدنیهای قهوه زمان و دقت بیشتری نسبت به تهیه یک نوشیدنی معمولی بر پایه اسپرسو میخواهد. علیرغم این، ارائه منحصربهفرد آنها، ازآنجاکه نوشیدنیها اغلب در یک لیوان سرو میشوند، لایهها را قابلمشاهده میکند و اغلب باعث محبوبیت آنها در بین مشتریان میشود. بااینحال، درحالیکه بیشتر نوشیدنیهای لایهای نسخههای دقیق تهیهشده نوشیدنیهای قبلی هستند، اما میتوان نوشیدنیها را فقط با لایهبندی مواد تشکیلدهنده تهیه کرد. قهوه ماروچینو یکی از این نمونههاست.
قهوه ماروچینو نوشیدنی ایتالیایی است که با لایهلایه سازی پودر کاکائو، اسپرسو و شیر در یک لیوان کوچک تهیه میشود. عطروطعم آن یادآور نوشیدنیهای دیگری مانند موکا است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ریشه و تاریخچه قهوه ماروچینو و نحوه تهیه آن ادامه این مقاله را مطالعه کنید:
قهوه ماروچینو از کجا میآید؟
درحالیکه قهوه ماروچینو در اواسط قرن بیستم اختراع شد، ایتالیاییها از قرنها قبل از نوشیدنیهای قهوه که با همان مواد تهیه میشود، لذت میبرند.
در قرن هجدهم، باواریسا برای اولین بار ظهور کرد: یک نوشیدنی که با قهوه غلیظ، شکلات و خامه شیر تهیه میشود و بهطور سنتی در یک لیوان بزرگ گرد سرو میشود. در تورین در قرن نوزدهم، نوشیدنی مشابه بنام bicerin شروع به ظهور کرد که بهجای آن با اسپرسو، شیر و نوشیدنی شکلات تهیه میشد.
کافه ماروچینو، مدتی بعد، پس از جنگ جهانی دوم، اختراع شد. منشأ قهوه ماروچینو را از بیسیرین الگو گرفته میتوان به Bar Carpano در Alessandria، Piedmont، حدود ۹۰ کیلومتری جنوب شرقی تورین، پایتخت منطقه، جستجو کرد.
Bar Carpano در نزدیکی کارخانهای بود که توسط برند طراح ایتالیایی Borsalino اداره میشد. در آن زمان هنوز هم یک مارک معروف شناختهشده بود.
آنها توسط ستارگان هالیوود دهههای ۱۹۴۰ و ۱۹۵۰ مانند همفری بوگارت، محبوبیت یافتند که بورسالینو فدورا را هنگام پوشیدن یکی از آنها در فیلم کازابلانکا در سال ۱۹۴۲ جاودانه کرد.
ریشه ایتالیایی
کلمه «marocchino» ایتالیایی «Moroccan» است که به آنجا اشاره دارد که بورسالینو چرم خود را تهیه کرده است. هر کلاه داخل آن یک نوار چرمی قهوهایرنگ داشت که نوار ماروچینو نام داشت.
ازآنجاکه کارگران و خریداران بورسالینو به بار کارپانو رفتوآمد داشتند، باریستاها ماروچینو را ایجاد کردند و نام آن را برای نوار چرمی کلاه ماروچینو گذاشتند که رنگ آن شباهت زیادی به لایه پودر کاکائو موجود در نوشیدنی داشت.
Francesco Masciullo قهرمان باریستای ایتالیا در سال ۲۰۱۷ و نایبقهرمان سال ۲۰۱۹ میگوید که قهوه ماروچینو را میتوان در کافیشاپهای سراسر ایتالیا یافت. بااینحال، او میگوید بسته به منطقه، ممکن است نام دیگری داشته باشد و بسیار مهم است که قبل از سفارش آن، بدانید که این نام چیست.
وی توضیح میدهد: «بهعنوانمثال، در جنوب ایتالیا [اغلب] اسپرسینو نامیده میشود. بااینحال، اگر اسپرسینو را در شمال سفارش دهید، باریستاها نمیدانند شما چه میخواهید.»
چگونه قهوه ماروچینو درست میشود؟
ارائه و تهیه دقیق مواردی است که ماروچینو را از سایر نوشیدنیهای تهیهشده با شکلات و قهوه متمایز میکند.
اندازه مهم است، زیرا دستورالعمل نیاز به یک لیوان شات ۶۰ میلیلیتری دارد، همان چیزی که به گفته Francesco برای ایجاد اسپرسو در vetro یا اسپرسو در لیوان استفاده میشود.
او به من میگوید که قهوه ماروچینوی سنتی با یک قاشق اسپرسو بهعنوان پایه شروع میشود. سپس باید این لایه را با یکلایه پودر کاکائو و سپس شیر مات یا خامه و سپس گردگیری دیگر پودر کاکائو پوشاند.
ماروچینو معمولاً بدون افزودن شکر مصرف میشود، اما این ممکن است به نوع و طعم پودر کاکائو مورداستفاده بستگی داشته باشد.
فرانچسکو میگوید که مقدار پودر کاکائو و قوام شیر یا خامه به باریستا بستگی دارد، به شرطی که نتیجه بهطور متناسب متعادل شود. بعضی از دستورها همچنین استفاده از یک فنجان کوتاهتر برای عطروطعم شدید قهوه را، ضروری میدانند.
علاوه بر این، ممکن است لایه نهایی پودر کاکائو نیز با کرم فندق، شکلات ذوبشده، خامه شکلات یا حتی نوتلا عوض شود. همچنین میتواند بهجای لایهلایه شدن در بالا، در لبه شیشه پخش شود.
تفاوت قهوه موکا با قهوه ماروچینو
گرچه ممکن است مواد تشکیلدهنده آنها مشابه باشد، اما توجه به این نکته مهم است که ماروچینو و موکا نوشیدنیهای مختلفی هستند. موکا مدتی بعد از ماروچینو اختراع و رواج یافت و اندازه آن بسیار بزرگتر است.
موکا بهطورکلی شامل دو عکس اسپرسو است و از شربت شکلات، نوشیدن شکلات یا تراش شکلات (بهجای پودر کاکائو یا یک کرم فندق / شکلات) استفاده میکند. همچنین بهطورمعمول از شیر بخارپز شده به جای شیر مات یا خامه استفاده میشود.
موارد مختلفی ماروچینو را از سایر نوشیدنیهای تهیهشده با ترکیب قهوه و شکلات جدا میکند. حجم کم آن و استفاده از دولایه پودر شکلات، عطروطعم غلیظ و منحصربهفردی به آن میبخشد که با شدت اسپرسو ترکیب میشود و آن را از موکا یا سایر نوشیدنیهای مشابه، متمایز میسازد.
منبع: perfect daily grind
تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.