واژه نامه قهوه: میزان جریان Flow rate

کمال اسپرسو

کافه اکسسوری – میزان جریان Flow rate اغلب در رابطه با زمان موردبحث قرار می‌گیرد و کاملاً ساده، مدت‌زمانی که آب از قهوه و داخل فنجان عبور می‌کند را نشان می‌دهد. تنها روش دم کردن قهوه؛ هنگامی‌که به میزان جریان مراجعه نمی‌کنید، یک روش غوطه‌وری کامل است. در این موارد، ما هنوز علاقه‌مند به اندازه‌گیری زمان هستیم، اما این به معنای «زمان شیب‌دار» است – چه مدت قهوه و آب قبل از اتمام تولید کنار هم می‌نشینند.

سرعت جریان بیشترین تأثیر را با اسپرسو دارد. دلیل این امر این است که جریان اسپرسو مستقیماً با آسیاب در ارتباط است. اگر قهوه رقیق‌تر شود، عبور آب از آن سخت‌تر خواهد شد و سرعت جریان کم می‌شود. در مقابل، هرچه آسیاب درشت‌تر شود، فضای بیشتری بین ذرات وجود دارد و سرعت جریان سرعت می‌یابد. درجه آسیاب همچنین در روش‌های فیلتری بر سرعت جریان تأثیر می‌گذارد؛ مانند سایر متغیرهای دم کردن قهوه، ما باید میزان جریان را به‌عنوان بخشی از معادله بزرگ‌تر در نظر بگیریم و ارائه قوانین سخت و سریع دشوار است. ممکن است بشنوید که یک اسپرسو کامل ۲۵ ثانیه جریان دارد. این ثابت نمی‌ماند: بسته به قهوه و آسیاب و همچنین دستورالعمل، در صورت دستیابی به نتایج بهینه، میزان جریان می‌تواند به طرز چشمگیری متغیر باشد.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Flow rate

Flow rate is often discussed in relation to time – quite simply, the time it takes for the water to pass through the coffee and into the cup. The only method of brewing coffee when you would not reference flow rate would be a full-immersion method. In these instances we would still be interested in measuring time, but it would be in terms of “steep time” – how long the coffee and water sit together before the brew is finished. It is arguable that rate has the most impact with espresso. This is because flow in espresso is directly linked to grind.

If the coffee is ground finer, it will be trickier for the water to pass through it and the flow rate will slow down. Conversely, as the grind gets coarser, there is more room between the particles and the  rate will speed up.

Grind also affects flow rate in pour-over filter methods. Like all the variables in brewing coffee, we have to consider flow rate as part of a bigger equation and it is difficult to offer up hard-and-fast rules. You may hear that a perfect espresso has a flow rate of 25 seconds. This just does not hold up: depending on the coffee and the grinder, as well as the recipe, flow rate can range dramatically if optimal results are to be achieved

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

لانگ بلک با عطر و طعمی قوی

کافه اکسسوری – لانگ بلک یکی از قهوه‌های بر پایه اسپرسو است که شباهت بسیار زیادی به قهوه آمریکانو دارد، با این تفاوت که جای شات اسپرسو و آب با یکدیگر جابجا شده است.

در این مقاله به تاریخچه و طرز تهیه این قهوه می‌پردازیم.

لانگ بلک زاده سلیقه آمریکایی است. ازنظر تاریخی ایتالیایی‌ها درگذشته تنها دو نوع قهوه اسپرسو و کاپوچینو درست می‌کردند؛ اما باگذشت زمان و ورود آمریکایی‌ها به ایتالیا و جلب رضایت آن‌ها در نوشیدن قهوه، لانگ بلک در ایتالیا متولد شد.

داستان از جایی شروع شد که آمریکایی‌هایی که به‌عنوان توریست به ایتالیا می‌آمدند همیشه یک فنجان بزرگ قهوه سیاه سفارش می‌دادند که امروزه آن را به نام لانگ بلک می‌شناسیم.

این تقاضا برای یک باریستای ایتالیایی که در تهیه و نوشیدن قهوه سیاه  تنها به شکل یک اسپرسو کوچک عادت کرده بود، عجیب اما جالب بود؛ بنابراین باگذشت زمان برای خشنود کردن گردشگران آمریکایی، آن‌ها اسپرسوهای خود را با نظر آن‌ها تطبیق دادند تا بالاخره  یک فنجان بزرگ قهوه یا همان لانگ بلک متولد شد!

آمریکایی‌ها به نوشیدن قهوه دم‌کرده عادت داشتند و شدت تأثیر اسپرسو برای آن‌ها خیلی زیاد بود.

برای همین باریستای ایتالیایی با درست کردن یک شات اسپرسو در یک فنجان که از قبل با آب داغ پر شده بود، سریعاً  شدت قهوه را کاهش داد تا با ذائقه آن‌ها سازگار شود!

طرز تهیه

لانگ بلک یکی از قهوه‌های قوی به شمار می‌رود، حتی از اسپرسو هم می‌تواند قوی‌تر باشد به‌طوری‌که در روش درست کردن این قهوه، اگر ۲۳ گرم قهوه آسیاب شده استفاده شود، ۲۰ گرم عصاره قهوه به دست می‌آید و تقریباً ۲۰ ثانیه طول می‌کشد.

مواد لازم برای درست کردن این قهوه، دبل شات اسپرسو و آب جوش است. یک فنجان کوچک یا معمولی را با ۸۰ درصد آب داغ (نه جوش اما خیلی گرم) پر کنید، بهتر است حجم فنجان شما ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلی‌لیتر باشد که ۸۰ درصد آن از آب گرم پر شود.

برای دم‌آوری لانگ بلک تنها کافی است با استفاده از سبد دوتایی، ۲۳ گرم قهوه آسیاب شده را درون پرتافیلتر بریزید و پس از تنظیم دستگاه اسپرسوساز و قرار دادن لیوانی که ۸۰ درصد آن از آب داغ پر شده است، ۲۰ گرم عصاره قهوه را روی آن بریزید تا لانگ بلک شما آماده شود! به همین راحتی!

معمولاً در کنار فنجان این قهوه مانند آمریکانو یک لیوان یا فنجان آب گذاشته می‌شود تا اگر برای شخصی غلیظ یا تلخ بود بتواند آب اضافه کند تا از شدت‌اش کم شود.

تفاوت با آمریکانو

لانگ بلک قهوه‌ای ظریف اما فوق‌العاده قوی است که با ریختن اسپرسو یا ریسترتو روی آب داغ درست می‌شود.

لانگ بلک، بسیار شبیه به آمریکانو است اما کرمای قهوه را حفظ می‌کند، بنابراین عطروطعم بیشتری نسبت به آمریکانو دارد.

حجم آب داغ و اسپرسو  استفاده‌شده در هر دو قهوه به یک اندازه است یعنی در هر دو ۸۰ درصد لیوان آب داغ  و ۲۰ درصد اسپرسو است اما تفاوت در اینجاست که در لانگ بلک، دبل شات اسپرسو بر روی آب داغ ریخته می‌شود (برعکس آمریکانو) و به همین خاطر کرما یا همان کف برنزه رنگ حاصل از شات اسپرسو ایدئال بر روی آن می‌ماند ولی در آمریکانو چون آب داغ روی اسپرسو ریخته می‌شود، طبیعتاً کرما سریع از بین می‌رود و عطروطعم آن خیلی کم‌تر می‌شود.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.