کافه اکسسوری – فهرستی از یادداشتهای عطروطعم توصیفی Flavour notes ، چه برچسب زده شده باشد و چه در طول بحث درباره آنها صحبت شود، میتواند کمی ترسناک باشد. اولاً، چشیدن چیزی و اینکه بتوانید آن را بهصورت تحلیلی توصیف کنید هم دشوار است و هم به تجربه خاصی نیاز دارد. ثانیاً، چیزی بهعنوان نتهای عالی وجود ندارد. حتی اگر آنها اغلب به روشی واقعی ارائه شوند، درواقع بسیار ذهنی هستند.
در برخی از عناصر قهوه راحتتر میتوان بهطور عینی به توافق بر سر آنها رسید، مانند بادی یا تنواری، سوزش دهان و سبک کلی. بهعنوانمثال، ما میتوانیم بهراحتی بپذیریم که آیا یک قهوه سبک و معطر است یا کاملاً شیرین است. تجربه، مانند سایر رشتههای مبتنی بر سلیقه، کلید اصلی است. طعم زیاد قهوه و شروع به درک طعمهای مختلف آن و پیوند کلمات و زبان و همچنین تجربیات طعمدهنده باعث افزایش توانایی شما در توجه و توصیف یادداشتهای طعمدهنده میشود.
صحبت کردن در مورد عطروطعم، بحث در مورد دیگران و ساختن مرجع؛ بسیار مفید است و همچنین میتواند بسیار سرگرمکننده و جالب باشد. یک چرخه مخصوص طعم قهوه وجود دارد (که در سال ۲۰۱۶ به روز شد) که زبان این صنعت را برای هر دو طعم منفی و مثبت قهوه بیان میکند. یک زبان از پیش تعیین شده برای یک جامعه جهانی بسیار با ارزش است بهطوریکه میتواند زمینههای مشترکی ایجاد کند.
منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna
Flavour notes
A list of descriptive flavour notes, whether on a label or spoken about during a discussion, can be a little bit scary. Firstly, tasting something and being able to describe it analytically is both difficult and requires specific experience.
Secondly, there is no such thing as perfect flavour notes; even though they are often presented in a factual way, they are in reality highly subjective. Certain elements of a coffee are easier to spot objectively and agree on, such as body, mouthfeel, and overall style. We can, for example, quite easily concur whether a coffee is light and aromatic or full-bodied and sweet.
Like all taste-based disciplines, experience is the real key. Tasting lots of coffee and beginning to grasp the range of flavours possible and to link words and language to those flavour experiences will increase your ability to notice and describe flavour notes.
It is really useful to talk about flavour, to discuss it with others and to build reference points, and it can be really fun and interesting as well. There is a speciality coffee flavour wheel (updated in 2016) that outlines the industry language for both negative and positive coffee flavours. A preset language is very valuable for a global community so that it can find common ground
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.