قهوه کورتادو

قهوه کورتادو ؛ تاریخچه و روش تهیه

کافه اکسسوری – اختلاف‌نظرهای بسیاری در خصوص اینکه یک قهوه کورتادو دقیقاً چیست، وجود دارد.

در ادامه در خصوص منشأ این قهوه و وجود تشابه و تفاوت آن با دیگر انواع قهوه بر پایه اسپرسو صحبت می‌کنیم.

منشأ قهوه کورتادو

در مورد منشأ کورتادو چیزهای زیادی وجود ندارد، غیرازاین که از کشور اسپانیا ناشی می‌شود.

اصطلاح کورتادو یا خردشده، به کم شدن شدت اسپرسو اشاره دارد و ضمن حفظ طعم قهوه، اسید آن را کم می‌کند.

به‌طور سنتی قهوه کورتادو با نسبت شیر ​​به اسپرسو ۱: ۱ سرو می‌شود و اغلب با ماکیاتو و پیکولو لاته، اشتباه گرفته می‌شود.

در اسپانیا، یک کورتادو یک شات اسپرسو به همراه کمی شیر است و این می‌تواند نسبت ۱: ۱ یا ۱: ۰.۵ باشد و با مقدار شیر کمتر از قهوه در بیشتر اوقات باشد.

بااین‌حال، در خارج از اسپانیا شما می‌توانید با نسخه‌های دیگری از آن نیز روبرو شوید.

کورتادو در سراسر جهان

در مقاله‌ای که از سوی انجمن تخصصی قهوه در مورد نوشیدنی‌های مبتنی بر شیر، منتشرشده است این‌گونه آمده که «درحالی‌که ایده استانداردسازی جذاب است – همه ما می‌خواهیم از یک استاندارد شخصی استفاده کنیم – درک این مسئله مهم است که بدانیم نوشیدنی‌ها محصول فرهنگ هستند.» و این وجه فرهنگی برای کورتادو، کاربرد مهمی دارد.

اغلب، مواد تشکیل‌دهنده کورتادو بستگی به درخواست مشتری دارد. به‌طور سنتی کورتادو تنها از قهوه سیاه و مقدار کمی شیر، گرم یا سرد تهیه می‌شود.

آدریان ولنتاین یونگ رستر قهوه در مالزی می‌گوید: «من با افرادی آشنا شده‌ام که کورتادو سفارش می‌دهند و هرکدام از آن‌ها تفسیر متفاوتی از آن داشتند.

یکی آن را معادل ماکیاتو می‌دانست یعنی اسپرسوی دوبل و شیر، دیگری آن را به فلت وایت تشبیه می‌کرد یعنی اسپرسوی مضاعف و شیر گرم؛ و این تفاوت‌ها و تفاسیر در افراد مختلف متفاوت بود.»

در این میان برای برخی افراد نسبت مساوی اسپرسو و شیر؛ همه‌چیز است؛ و مقدار اندازه اسپرسو و شیر اهمیتی ندارد و تنها نسبت مساوی آن‌هاست که حائز اهمیت است.

پائولا چاوری ایچندی، صاحب کافه سیکوا در کاستاریکا، می‌گوید: «کورتادو همان‌طور که می‌دانم یک اسپرسو به همراه یک اونس شیر گرم است.»

برونو دانز صاحب کافه هاوچینو ژاپن؛ می‌گوید: «اسپرسو و شیر بخارپز ۱: ۱ … یک کورتادو می‌تواند به‌اندازه سه اونس یا ۱۶ اونس کوچک باشد تا زمانی که نسبت قهوه به شیر یکسان بماند.»

تفاوت‌ها در تفسیر و برداشت از کورتادو بسیار زیاد است و هر فردی تعریف خاص خود را از این نوشیدنی می‌دانند و برخی نیز معتقدند که این تنها یک نام است و می‌توان آن را همان ماکیاتو و یا فلت وات نامید و فرقی میان آن‌ها نیست.

این اختلاف‌نظرها یکی از دلایلی است که این نوشیدنی با منشأ اسپانیایی همچنان موردبحث و اختلاف‌نظر بماند.

متغیرهای مهم در کورتادو

با گسترش کورتادو از اسپانیا به کافه‌ها در سراسر جهان، دستور تهیه آن برای پاسخگویی به نیازهای مصرف‌کنندگان محلی تغییر و تکامل یافت. هنگام ورود این نوشیدنی به ایالات‌متحده آمریکا، تغییر مهمی رخ‌داده است. در اینجا، اندازه نوشیدنی قهوه در طی نیم‌قرن گذشته به‌طور پیوسته تغییر است و پیدا کردن نوشیدنی‌های ۲۰ اونسی موجود در کافی‌شاپ‌های ایالات‌متحده غیرمعمول نیست.

پذیرش اصلی کورتادو و آینده آن

زمانی کورتادو راه خود را به زنجیره‌های عمده قهوه مانند استارباکس و قهوه کاستا باز کرد، هرکدام نوع خود را گرفتند. کورتادو Starbucks با دو عکس ریستریتو که در بالای شیر قرار دارد ساخته‌شده است، درحالی‌که قهوه کاستا (دومین زنجیره بزرگ قهوه جهان) قهوه خود را «کوچک و مجلل» توصیف می‌کند.

Caffè Nero، چهارمین زنجیره بزرگ اروپا نیز، کورتادو خود را با نسبت ۱: ۲ اسپرسو به شیر و ۰.۵ سانتی‌متر میکرو کف تعریف می‌کند.

بدیهی است که کورتادو تغییرات و تمایزات زیادی در بین کافی‌شاپ‌ها دارد و آنچه سفارش می‌دهید بستگی به مکان شما در جهان دارد.

باوجود سردرگمی زیادی که درباره کورتادو وجود دارد، کافی‌شاپ‌ها ممکن است تصمیم بگیرند که عناوین را به‌کلی حذف کنند.

تحقیقات نشان می‌دهد که بسیاری از مشتریان نسبت به تعداد و پیچیدگی گزینه‌های نوشیدنی قهوه که به آن‌ها پیشنهاد می‌شود سردرگم شوند و برای ساده کردن سفارش‌ها و قیمت‌گذاری، کافی‌شاپ‌ها می‌توانند از مشتریان خود بخواهند تا نوشیدنی موردنظر خود را توصیف کنند.

منبع: Perfect Daily Grind

نوشته جانیس چینا کننیا

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X