واژه نامه قهوه: قهوه سبز Green

Green

کافه اکسسوری – «قهوه سبز Green چند ساله است؟» و «چقدر هزینه قهوه سبز پرداخت کردید؟» چند نمونه در صنعت قهوه هستند که در آن‌ها ممکن است با اصطلاح «قهوه سبز» روبرو شوید.

عمدتاً، این اصطلاحی است که در صنعت برای قهوه آسیاب و رُست نشده استفاده می‌شود و این همان نحوه تجارت قهوه در جهان است، هرچند که ما آن را نمی‌نوشیم.

وقتی قهوه برداشت شد و گیلاس و پوست آن برداشته شد، لوبیای قهوه باقی می‌ماند و این لوبیاها به‌طورمعمول دارای رنگ سبز مایل به سبز هستند و بر همین اساس نامگذاری شده است.

نوع قهوه و به‌خصوص فرآوری آن می‌تواند رنگ دقیق لوبیا را تغییر دهد و بسیاری از آن‌ها به رنگ زردتر ظاهر می‌شوند.

آنچه جالب است این است که ما اغلب در مورد کیفیت قهوه سبز در مقابل کیفیت کباب بحث می‌کنیم.

به عنوان‌مثال، می‌توانید قهوه سبز عالی بخورید و یا یک قهوه سبز دودی که خیلی خوب بوداده باشد. مدتی طول می‌کشد تا در چشیدن این تفاوت‌ها مهارت پیدا کنید.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Green

“How old is the green?” and “How much did you pay for the green?” are a couple of industry examples of where you may come across the term “green coffee”.

Mainly, it is a term used in the industry for unroasted coffee, which is how the world trades coffee, though not how we drink it.

When coffee is harvested and the cherry and parchment have been removed, we are left with the raw bean.

These beans typically have a greenish colour, hence the name.

The type of coffee, and especially the processing, can alter the exact hue of the bean, with many appearing more yellowish. What is fascinating is that we often discuss the quality of the green coffee versus the quality of the roast.

You could, for example, have great green coffee that is badly roasted or a dodgy green that is very well roasted.

It takes a little while to become adept at tasting for these differences

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

شناخت ویژگی قهوه تخصصی اوگاندا

قهوه تخصصی اوگاندا

کافه اکسسوری – کشور اوگاندا را به خاطر تولید و کشت قهوه روبوستا می‌شناسند. بااین‌حال زمان و شرایط تغییر می‌کند و طی ده سال گذشته تولید گونه عربیکا در این کشور افزایش‌یافته است و قهوه تخصصی اوگاندا در بین رُستری‌ها و کافه‌های موج سوم علاقه‌مندان زیادی پیداکرده است.

برای اطلاع بیشتر در مورد قهوه تخصصی اوگاندا با چند متخصص قهوه صحبت کردیم و نکات ارزشمندی از این قهوه را آموختیم.

موارد خاص در مورد قهوه اوگاندا

اوگاندا مکانی عالی برای رشد قهوه است.

در دهه‌های گذشته، درگیری‌های مسلحانه در این کشور به صنعت قهوه صدمات زیادی وارد کرده است، به‌ویژه در منطقه تولیدکننده رود نیل در دهه ۹۰.

بااین‌حال، این کشور دارای زمین‌های بسیار حاصلخیز و دارای خاک‌های آتشفشانی در شرق و غرب و بارندگی‌های فراوان است.

در بخش‌های خاصی از کشور دو فصل برداشت وجود دارد: آوریل تا ژوئن و اکتبر تا فوریه.

در بعضی از مکان‌ها، مزارع رطوبت تا ۲۳۰۰ میلی‌متر در لیتر است که دمای خنک این مناطق منجر به قهوه‌های پیچیده‌تر می‌شود.

این مزارع تمایل به کوچک بودن دارند و غالباً کمتر از نیمی از هکتار هستند.

مخلوط کردن گیاهان سایه مناسبی را فراهم می‌کند که در زیر آن قهوه می‌تواند رشد کند – عنصر دیگری که باعث ایجاد دمای خنک‌تر و به‌طورکلی گیاهان سالم‌تر می‌شود.

در اوگاندا پردازش به روش شستشو متداول است، اگرچه چند قهوه فرآوری شده طبیعی نیز پیدا خواهید کرد.

دنی بی، فینالیست قهرمانی Barista در امارات متحده عربی ۲۰۱۶، در خصوص قهوه تخصصی اوگاندا می‌گوید که شرایط متنوع اوگاندا طیف گسترده‌ای از پروفایل‌های طعم را ایجاد می‌کند.

فراوانی آفتاب و باران در این کشور نیز باعث می‌شود که قهوه‌های عربیکای اوگاندا با رشدی آرام و آهسته، طعم‌های پیچیده‌ای را به وجود بیاورند.

بهبود روش‌های کشاورزی قهوه تخصصی اوگاندا

اوگاندا به دلیل کیفیت قهوه عربیکای خود به رسمیت شناخته می‌شود و این نتیجه ۱۰ سال آموزش کشاورزان خرده‌فروش برای بهبود کیفیت قهوه و توجه زیادی به جزئیات است.

۳ ناحیه در حال رشد در کشور اوگاندا

اوگاندا همیشه به دلیل قهوه گونه‌ی بومی روبوستا که هنوز هم در جنگل‌های بارانی این کشور وحشی می‌شود، شناخته می‌شود.

بااین‌وجود، گونه عربیکا در سه منطقه این کشور در حال رشد است: کوه الگون در شرق، کوه‌های روونزوری در جنوب غربی و غرب نیل در شمال غربی.

هرکدام از این مناطق مشخصات مختلف قهوه و روش‌های تولید منحصربه‌فرد خود را دارند.

کوه الگان

کوه الگون در مرز شرقی این کشور با کنیا قرار دارد و درواقع قدیمی‌ترین آتشفشان آفریقای شرقی است.

مزارع قهوه در طرفین آن وجود دارند که در اثر پوشش جنگلی سایه مناسبی برای کشت قهوه دارد و از آب‌های شفاف استفاده می‌شود.

در ارتفاعات پایین‌تر، فصل برداشت ژوئن تا دسامبر است. در ارتفاعات بالاتر تا ماه ژوئیه شروع نمی‌شود و تا فوریه ادامه خواهد داشت.

در مزارع تخصصی، گیلاس‌های قهوه قبل از فرآیند شستشو به‌طور دستی برداشت می‌شوند.

حمل قهوه در این منطقه به دلیل زمین‌های با شیب تند می‌تواند دشوار باشد.

منطقه بوگیسو در دامنه‌های غربی کوه الگون به دلیل داشتن قهوه‌های میوه‌ای و شراب مانند بسیار معروف است.

بااین‌وجود معمولاً قهوه‌های مرکبات شیرین و مرکبات با نت‌هایی از کشمش و انجیر در منطقه کشت می‌شود.

غرب نیل

منطقه غربی نیل در شمال غربی اوگاندا واقع‌شده و ارتفاع مزارع از سطح دریا بین ۱۳۰۰ تا ۱۶۰۰ است و از درختان بومی مانند درخت بانیان به‌عنوان سایه در مزارع استفاده می‌شود.

قهوه‌های این منطقه به دلیل داشتن مشخصات مرکبات شناخته می‌شوند.

کوه‌های روانزوری

این محدوده که معمولاً به‌عنوان «کوه‌های ماه» شناخته می‌شود، در مرز جنوب غربی اوگاندا با جمهوری دموکراتیک کنگو قرار دارد.

قهوه این منطقه در دامنه کوه‌ها با ارتفاع ۱.۵۰۰ تا ۲۳۰۰ از سطح دریا کشت می‌شوند و وجود خاک آتشفشانی و نیتروژن آتشفشانی باعث ایجاد یک چربی مناسب برای قهوه می‌شود.

پردازش طبیعی در این منطقه متداول است، اگرچه اگر به دنبال آن هستید، می‌توانید پردازش شسته شده نیز پیدا کنید.

ازآنجاکه متخصصان قهوه اوگاندا روی کیفیت متمرکز شده‌اند، قهوه عربیکای این کشور شروع به جلب توجه می‌کند و قهوه تخصصی اوگاندا به‌عنوان یکی از قهوه‌های خاص و منحصربه‌فرد شناخته می‌شود.

منبع: perfect daily grind

نوشته کارلا بوزا

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.