کافه اکسسوری – «اکثر شاتهای اسپرسو کمی زباله هستند، اما هر از چند گاهی طلا میگیرید و قهوه زیبا است و شما نمیدانید چرا.» یا به همین ترتیب استدلال «شات خدا» God shot شکل میگیرد.
این مفهوم رمانتیک، اگرچه لذتبخش است، اما مسئلهساز است.
ازیکطرف، درست است که قهوه به دلیل ماهیت آن بهعنوان یک محصول برداشتشده، ذاتاً متفاوت خواهد بود؛ به این دلیل که هر یک از قسمتها از تعداد زیادی لوبیا جداگانه تشکیلشده است.
از طرف دیگر، این تصوری است که اسپرسو را بهنوعی هنری تاریک تبدیل میکند، با ناسازگاری و کیفیت پایین بیش از هر چیز یک شانس است.
دهه گذشته موجی از تفکر انتقادی، تحقیق علمی و فناوری بهتر را شاهد بوده است و مفهوم شات خدا بهآرامی بهجای تمرکز بر منشأ و طعم قهوههای در حال دم کشیدن بهجای یک مفهوم صنعتگر، از بین رفته است؛ یک فرایند خام و مبتنی بر «احساس».
مقداری مقاومت در برابر مقدمهای بودن علم در قهوه و دنبال کردن آن باکیفیت بهتر قهوه وجود دارد.
برخی احساس میکنند که چیزهای خاص قهوه را از بین میبرد و قهوه را از کار میاندازد و آن را از بین میبرد.
پاسخ من به آن این است که اگر به افراد بیشتری اجازه دهیم با تهیه بیشتر فنجانهای قهوه با طعمهای عالی فنجانهای قهوه درگیر شوند، ما درواقع پتانسیل و عاشقانه بودن قهوه را افزایش میدهیم.
منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna
God shot
“Most shots of espresso are a bit rubbish, but every now and then you strike gold and the coffee is beautiful, and you don’t know why.” Or so the “God shot” rationale goes.
This romantic notion, while delightful, is problematic.
On the one hand, it is true that coffee will vary inherently due to its nature as a harvested crop, and because each lot is made up of many individual beans.
On the other hand, it is a notion that turns espresso making into something of a dark art, with inconsistency and low quality as more a matter of chance than anything else.
The past decade has seen a wave of critical thinking, scientific inquiry, and better technology, and the notion of the god shot has slowly lost ground in favour of a focus on the provenance and flavour of the coffees being brewed rather than on an artisanal notion of a raw, “feel”-based process.
There is some resistance to the introduction of science in coffee and its pursuit of a more consistent, better quality of coffee.
Some feel that it takes away what is so special about coffee, and that it de-crafts and disenchants coffee.
My response to that would be that we actually increase the potential and romance of coffee if we allow more people to engage with the flavours of great cups of coffee by making more of them.
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.