کافه اکسسوری – اروپرس به دلیل تطبیقپذیری و سهولت در استفاده به یک نماد مخصوص در قهوه است. تهیه یک فنجان قهوه بد با آن دشوار است و بااینحال آزمایش و ایجاد دستورالعمل مخصوص خود نیز کار آسانی است. تاکنون، عمدتاً از اروپرس برای قهوه داغ استفاده میشده است. این موضوع زمانی که دستور دمآوری قهوه کلدبرو با اروپرس در ۲ دقیقه اعلام شد، تغییر کرد.
تهیه قهوه کلدبرو تنها در ۲ دقیقه
صرفنظر از نوع دستگاه دمآوری قهوه اگر طرز تهیه قهوه کلدبرو را در اینترنت جستوجو کنید با زمانهای ۱۲ ساعت، ۲۴ ساعت و حتی طولانیتر مواجه میشود.
در دمآوری سنتی قهوه، ما نیازمند به گرما هستیم و این دلیل خوبی برای آن است چراکه این گرماست که واکنشهای شیمیایی را تسریع میکند و باعث میشود ترکیبات عطروطعم و عطر از قهوه به داخل فنجان وارد شود.
برای جبران دما در قهوه کلدبرو، زمان جایگزین میشود که این دلیل طولانیتر شدن فرایند دمآوری در کلدبرو است.
گفتنی است که قهوه کلدبرو شهرت بیشتری نسبت به قهوههای گرم و شیرین و دلپذیر دارد.
این بدان دلیل است که بعضی از ترکیبات شیمیایی را نمیتوان در دماهای سردتر استخراج کرد.
بااینحال، باگذشت زمان یا یکی دیگر از عوامل تشدیدکننده، شما هنوز هم میتوانید یک نوشیدنی خوشمزه و پرطراوت داشته باشید.
همین امر است که مدتزمان کوتاه دمآوری قهوه کلدبرو با دستگاه اروپرس، قابلتوجه میشود.
دمآوری با زمان استاندارد در این روش بسیار رضایتبخش بود و نتیجه تنها ۱۰ درصد ضعیفتر از آب گرم بود؛ تفاوتی که افراد بسیار کمی میتوانند آن را تشخیص دهند.
برای جبران این تفاوت تنها کافی است که میزان قهوه را ۱۰ درصد افزایش دهیم.
قهوه استاندارد برای اروپرس در حدود ۱۶ گرم است که با افزایش آن به ۱۷.۵ گرم این تفاوت نیز جبران میشود.
مراحل دمآوری قهوه کلدبرو با اروپرس
اروپرس به دلیل سادگی مشهور است و تنها کافی است آب را به قهوه اضافه کنید، هم بزنیم و فشار دهید. در ادامه مراحل این دمآوری قهوه را با هم مرور میکنیم.
-
اروپرس خود را تنظیم کنید
این که آیا شما ترجیح میدهید کلدبروی خود را با روش سنتی یا وارونه انجام دهید، اولین قدم برای تهیه یک کلدبروی خوب با اروپرس است. شما باید از تمیز بودن و خشک بودن دستگاه خود اطمینان حاصل کنید.
سپس، اروپرس را تنظیم کرده و یک فیلتر را در درپوش آن قرار دهید.
این ایده خوبی است که یکبار فیلتر خود را با استفاده از آب گرم بشویید. این به چسبیدن فیلتر به درپوش و همچنین کاهش هر نوع طعم کاغذ کمک میکند.
برخی از افراد همچنین دوست دارند با دو برابر شدن فیلتر و یا استفاده از فیلترهای فلزی آزمایش کنند.
فیلترهای فلزی باعث میشوند روغنهای بیشتری در قهوه به وجود بیایند و همچنین باعث ضایعات کمتری میشوند.
از طرف دیگر فیلترهای کاغذ باعث میشوند که یک قهوه تمیزتر و سبکتر ایجاد شود زیرا تمام روغنها را از بین میبرد.
-
قهوه خود را آماده کرده و آن را اضافه کنید
زیبایی اروپرس در همهکاره بودن آن نهفته است. میتوانید از آن را برای طیف گستردهای از قهوهها استفاده کنید و در با آن اندازههای مختلف آسیاب، زمان، نسبت دم و سایر موارد را آزمایش کنید.
همانطور مصطلح است، اروپرس با هر نوع قهوه بهخوبی کار میکند.
باوجود انعطافپذیری اروپرس، دستورالعملهایی وجود دارد که باید آنها را رعایت کرد.
برای تهیه کلدبرو نیاز به قهوه با درجه آسیاب بسیار ریز دارید. هنگام دم کردن قهوه، ریز بودن قهوه، سریعتر ترکیبات عطروطعم و عصاره را استخراج میشوند و آسیابهای درشت برای دستورالعملهایی با زمانهای طولانی تند مناسب هستند.
-
آب را اضافه کنید
طبق دستور استاندارد اروپرس، دمای آب میبایست در حدود ۸۰ درجه سانتیگراد باشد و قبل از فشار دادن باید قهوه و آب را حدود ۱۰ ثانیه هم بزنید.
برای تهیه کلدبرو، باید آب را با دمای اتاق تنظیم کنید که طبق محاسبات، حدود ۱۳۰ گرم آب نیاز دارید.
برخی افراد استفاده از آب تصفیهشده را نیز انتخاب میکنند، زیرا مواد معدنی خاصی که معمولاً در آب وجود دارد، میتوانند سرعت استخراج را کند یا سرعت بخشند.
این مقدار آب باید برای ایجاد عصاره قهوه کافی باشد که پایه قهوه کلدبرو شما خواهد بود.
پس از افزودن آب، یک دقیقه کامل هم بزنید. وسوسه نشوید که از این مرحله بگذرید، چراکه نتیجه آن یک نوشیدنی ضعیف خواهد بود.
۴. سرنگ اروپرس را فشار دهید
توصیه میشود که بهصورت ملایم فشار را وارد کنید چراکه فشار ملایم سرعت دمآوری را بالاتر میبرد.
فشار دادن سخت میتواند ذرات قهوه را به یک سد فشرده تبدیل کند و کار شما را حتی سختتر میکند. اگر در ادامه فشار کار سخت شد، ۱۰ ثانیه مکث کنید.
پس از اتمام فشار دادن، اکنون میتوانید قهوه را از اروپرس خود جدا کرده و دستگاه را تمیز کنید.
-
آب بیشتری اضافه کنید
اکنون که عصارهگیری از قهوهتان انجام شده است، میتوانید آب سرد یا یخ را اضافه کنید تا یک فنجان قهوه کلدبرو داشته باشید.
منبع: perfect daily grind
نوشته گیسل گورا
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.