رابطه خطر سرطان پروستات و نوشیدن قهوه

سرطان پروستات

کافه اکسسوری – بر اساس بررسی ۱۶ مطالعه مختلف که بر روی بیش از ۱ میلیون مرد انجام شده است، نشان می‌دهد مصرف قهوه با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط باشد.

این مطالعه همچنین حاکی از آن است که هرچه مردان قهوه بیشتری مصرف کنند، خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می‌دهد و به کاهش خطر «نسبی» حدود ۱٪ در هر فنجان روزانه اشاره دارد.

این بررسی که توسط محققان در چین انجام‌شده است، نتایج مطالعاتی را که در ابتدا در آمریکای شمالی، اروپا و ژاپن تا سپتامبر سال ۲۰۲۰ انجام‌شده بود، کاوش کرد. نتایج در میان گروه‌ها از ۱.۰۸ میلیون مردی که داده‌ها از آن‌ها جمع‌آوری شد، بیش از ۵۷۰۰۰ نفر به سرطان پروستات مبتلا شدند.

در این مطالعات، محققان بالاترین و کمترین گروه‌های مصرف قهوه را شناسایی کردند که بیشترین آن‌ها از «دو یا چند» تا «نه یا بیشتر» فنجان در روز بود. هنگامی‌که به‌طور دسته‌جمعی بیشترین میزان مصرف مشاهده شد، آن‌ها ۹٪ کاهش در پیشرفت سرطان روده بزرگ نشان دادند که ۱٪ به فنجان‌های اضافی نسبت داده شد.

با استفاده از تجزیه‌وتحلیل در درجه‌های مختلف سرطان پروستات، بالاترین گروه مصرف منجر به ۷٪ کاهش خطر ابتلا به سرطان موضعی پروستات و ۱۲-۱۶٪ خطر ابتلا به سرطان پروستات پیشرفته و کشنده است.

با تصفیه بیشتر تجزیه‌وتحلیل در مورد سرطان موضعی و پیشرفته پروستات، این مطالعه نشان داد که در مقایسه با کمترین میزان مصرف، بیشترین میزان مصرف مربوط به ۷٪ کاهش خطر ابتلا به سرطان موضعی پروستات و ۱۲-۱۶٪ کاهش خطر ابتلا به پروستات پیشرفته و کشنده است.

خواص دیگر قهوه

با اشاره به اینکه طراحی مطالعات اولیه ممکن است چنین برآورد خطراتی را به هم بزند و متغیرهای گزارش مصرف قهوه مانند نوع نوشیدنی یا روش دم کردن مطالعه مداومی برای مطالعه نباشد، نویسندگان مقاله پیشنهاد می‌کنند که قهوه برای کاهش سرطان پروستات ممکن است خطری بر برخی توضیحات بیولوژیکی داشته باشد، ازجمله خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی نوشیدنی.

آن‌ها نوشتند: «این مطالعه نشان می‌دهد که افزایش مصرف قهوه ممکن است با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات همراه باشد و تحقیقات بیشتر هنوز برای کشف مکانیسم‌های اساسی و ترکیبات فعال در قهوه ضروری است.»

این تحقیق یک دوره طولانی از اخبار خوب برای قهوه را دنبال می‌کند زیرا مربوط به انواع خاصی از سرطان‌ها در انسان است. در سال ۲۰۱۷، یک مطالعه برجسته نشان داد که قهوه ممکن است خطر سرطان کبد را تا نصف کاهش دهد. اواخر سال گذشته، تحقیقاتی که توسط موسسه ملی سرطان (ایالات‌متحده) انجام شد، نشان داد که مصرف قهوه با بهبود نتایج بیماران سرطانی روده بزرگ ارتباط دارد.

دادگاه کالیفرنیا پس از یک نبرد حقوقی نزدیک به یک دهه، در سال ۲۰۱۹ قهوه را رسماً از لیست محصولات موردنیاز اخطارهای سرطان Prop 65 معاف کرد؛ و آخرین دستورالعمل‌های رژیم غذایی سرطان آمریکا – که به‌عنوان منبعی توسط پزشکان استفاده می‌شود – به اثربخشی قهوه در جلوگیری از انواع خاصی از سرطان‌ها اشاره کردند.

 

منبع daily coffee news

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

قهوه آزمایی و تشخیص پروفایل‌های طعمی

پروفایل‌های طعمی

کافه اکسسوری – قوانین بسیار پراهمیتی وجود دارد که حین چشیدن قهوه باید رعایت شوند تا پروفایل‌های طعمی قهوه به‌خوبی شناسایی شود.

اگر این نکته را بپذیریم که طعم قهوه فی‌نفسه با همه‌ی خصوصیات نوشیدنی نهایی قهوه مرتبط است، چگونه باید به این ویژگی‌ها در فنجان دست پیدا کنیم؟ مسلماً لازم است که نخست بر پروتکلی که برای انجام عمل قهوه آزمایی استفاده می‌شود، تمرکز کنیم.

قوانین بسیار پراهمیتی وجود دارد که حین چشیدن قهوه باید رعایت شوند تا پروفایل‌های طعمی قهوه به‌خوبی شناسایی شود.

در این مقاله به این قوانین کلیدی در قهوه آزمایی می‌پردازیم.

قانون نخست: همواره مقایسه کنید

نخستین نکته قبل از هر کاری این است که تبلیغات فروشندگان و دلال‌های قهوه را نادیده بگیرید. در همین ابتدا مهم است که تنها به حواس و ادراک خودتان اعتماد داشته باشید.

همیشه فنجان قهوه‌ی دیگری از همان خاستگاه را نیز برای مقایسه دم‌آوری کنید.

ترجیحاً در این مقایسه فنجان قهوه‌ی سومی از همان خاستگاه و قهوه‌ای از سال قبل را در پروسه قهوه آزمانی حاضر کنید تا به‌راحتی عمل مقایسه پروفایل‌های طعمی قهوه را انجام دهید.

قانون دوم: با چشمان بسته قهوه آزمایی کنید

برند و یا نام قهوه‌ای خاص می‌تواند ناخودآگاه انتظاراتی برای شما از ویژگی‌های قهوه ایجاد کند؛ این شرایط درک و تجربه طعمی‌تان را خیلی راحت تحت تأثیر قرار می‌دهد.

به‌علاوه، قهوه آزمایی با چشمان بسته بهترین روش برای کسب تجربه و پخته شدن هر فرد کم‌تجربه‌ در طعم‌شناسی قهوه است.

قانون سوم: باثبات و یکسان پیش بروید

پیشنهاد می‌کنم برای انجام قهوه آزمایی، پروتکلی از پیش تنظیم شده داشته باشید. ثبات و عمل یکسان، باعث می‌شود تمرکزتان تنها بر سنجش طعم فنجان قهوه باشد، بدون این‌که شما را برای تهیه‌ی قهوه‌های نمونه و گوناگون احتمالی، آشفته کند.

فرآیند رست قهوه یکی از تأثیرگذارترین موارد در عدم ثبات پروتکل‌های قهوه آزمایی است.

در جلسات قهوه آزمایی قهوه سخت‌ترین کار ممکن جا انداختن این مطلب است که تفاوت‌های پروفایل‌های طعمی قهوه میان نمونه‌ی فنجان قهوه‌ها با خاستگاه یکسان، تحت تأثیر دو عنصر می‌تواند باشد؛ نخست خصوصیات حقیقی قهوه‌ و دوم، درجه‌های رست متفاوت قهوه.

قانون چهارم: پاک نگاه‌داشتن کام‌ و زبان

انجام قهوه آزمایی قهوه برای تشخیص پروفایل طعمی پس از صرف ناهاری سنگین عملاً بیهوده است.

بهترین زمان ممکن برای انجام قهوه آزمایی قهوه اندکی پیش از احساس گرسنگی است.

به اعتقاد کارشناسان قهوه آزمایی، به‌عنوان نمونه، قهوه آزمایی‌هایی که بین ساعات ۹ صبح تا ۱۲ ظهر انجام می‌شود از باقی قهوه آزمایی‌ها بهتر است.

قانون پنجم: سکوت

تا وقتی که همه‌ی افراد حاضر در پروسه‌ی قهوه آزمایی کار خود را کامل نکرده‌اند، صحبت نکنید.

بعضی از طعم شناسان عادت دارند وقتی قهوه‌ای را تست کردند با صدای بلند ویژگی‌های آن را اعلام کنند.

متأسفانه آن‌ها نمی‌توانند درک کنند که این کارشان چقدر روی فهم و درک دیگران از کارشان تأثیر منفی می‌گذارد.

قانون ششم: آماده‌باشید و ذهنتان را آزاد بگذارید

در معبد ذن مدام به افراد این جمله را گوشزد می‌کنند: «به هیچ چیزی، سخت فکر نکنید.»

بهترین تجربه‌های قهوه آزمایی در آرامش کامل، اشتیاق و سرشار بودن از حس جست‌وجوگری، رخ می‌دهد.

وقتی کسی کار قهوه آزمایی قهوه را شروع می‌کند و ادامه می‌دهد گام‌به‌گام بیشتر قادر به تشخیص درصدهای اسیدیتی موجود در نمونه‌های قهوه‌ی گواتمالایی می‌شود.

هرچه باتجربه‌تر شوید می‌توانید با چشم بسته آرومای قهوه‌ی کنیایی AA  محبوبتان را تشخیص دهید و یا بیشتر خود را در ظرافت‌های لذت‌بخش و شیرین قهوه اتیوپیایی غرق کنید.

دوستداران قهوه‌ی تخصصی، باید متوجه این امر باشند که پروسه‌ی قهوه آزمایی برای تشخیص طعم قهوه سخت‌ترین و پر مناقشه‌ترین کار ممکن در این خصوص است.

عامل اصلی این مجادله و اختلاف‌نظر، عمومیت و کلیتی است که در ذهنی بودن طعم‌شناسی نهفته است.

بر اساس تجربیات کارشناسان قهوه آزمایی، زیاد پیش می‌آید که طعم شناسان قهوه در جلسات قهوه آزمایی تمایلات شخصی‌شان را وارد پروسه‌ی قهوه آزمایی کنند.

یک طعم شناس قهوه را در نظر بگیرید که اسیدیتی موجود در نوشیدنی‌ها به‌خصوص نوشیدنی قهوه، موردپسندش نیست.

این طعم شناس قهوه چگونه می‌تواند نظری کاربردی و عام درباره‌ی پروفایل طعمی قهوه‌ی کنیانی ارائه دهد؟ آن‌هم قهوه‌ی کنیانی که به خاطر اسیدیتی خاصی که دارد زبانزد است.

یک طعم شناس حرفه‌ای بهتر است که بیش از هر چیز دیگر، مصرف‌کننده‌ی نهایی قهوه را در ذهن داشته باشد.

این امر، بر ضرورت انجام مکرر بازرسی در امر تولید تأکید می‌کند.

درست مثل آزمایش نوشیدنی نهایی، طعم‌شناسی قهوه نیز با نیازهای بازار ارتباطی مستقیم دارد.

راهکارهای رسیدن به عیب‌یابی و بررسی پروفایل‌های طعمی قهوه

چطور می‌توان با استفاده از پروتکل طعمی هر دو دلیل موجه و بنیادین یعنی شناسایی عیوب و بررسی پروفایل طعمی قهوه، انجام پروسه‌ی قهوه آزمایی قهوه را تحت پوشش قرار داد؟ در ادامه به برخی از راهکارها برای رسیدن به این اهداف را باهم مرور می‌کنیم.

همیشه در جلسه‌های قهوه آزمایی سعی کنید یک برنامه‌ی ثابت را دنبال کنید.

نخست

حداقل ۵ اونس قهوه‌ی سبز رُست کنید.

در هنگام رست قهوه مراقب باشید که رنگ‌دانه‌ها از ۵۵ آکترون تیره‌تر نشود؛ برای این منظور، باید رست را اندکی پیش از ترک‌خوردگی دوم متوقف کنید.

دوم

این‌که از هر نمونه قهوه حداقل چهار فنجان پر کنید.

آسیاب را تراز کنید و برای سرو هر فنجان، قهوه را با اندازه‌ای متفاوت آسیاب کنید. فراموش نکنید که حتماً از ترازویی دقیق برای اندازه‌گیری حجم قهوه استفاده کنید.

سوم

سومین اقدام این است که عطر هر فنجان قهوه‌ را جدا از هم بررسی کنید؛ هم برای جست‌وجوی یافتن نواقص احتمالی آن و هم شناسایی نخستین ویژگی‌های شکل‌گرفته‌ی آروماتیک در هر فنجان قهوه.

منظور از نواقص احتمالی ترش شدگی، اسیدی و میوه‌ای بودن بعد از آن، در این مرحله، قابل‌تشخیص است. دیگر عیوب جزئی و ملایم‌تر قهوه در مراحل بعدی خود را نشان می‌دهند.

چهارم

در گام چهارم، آب داغ را به قهوه‌ی آسیاب شده، اضافه کنید (۹۳ درجه‌ی سانتی‌گراد) و حداقل سه دقیقه فرصت دهید تا قهوه در آب حل شود. یک‌بار دیگر استشمام آرومای قهوه را از سر فنجان‌های قهوه‌ شروع کنید و پس‌ازآن با استفاده از قاشقی سه مرتبه نوشیدنی را هم بزنید و هم‌زمان به بررسی آرومای قهوه بپردازید.

پنجم

در پنجمین قدم نیز، وقتی‌که مشغول چشیدن قهوه‌اید بهتر است که همه‌ی پارامترهای کیفیتی مربوطه در قهوه مثل اسیدیتی، شیرینی، بادی، طعم و طعم‌ ماندگار (Aftertaste) را ارزیابی کنید.

وقتی مطمئن شدید که قهوه کاستی و عیبی ندارد، زمان پی بردن به‌تمامی ویژگی‌های ممکن در پروفایل طعمی قهوه است. فراموش نکنید که هر قهوه را حداقل سه بار سرو کرده و بچشید؛ بهتر است که قهوه‌ها را در دماهای متفاوت بچشید: گرم، ولرم و سرد.

برخی از عیوب قهوه در جلسات بعدی قهوه آزمایی قهوه که عصاره‌گیری به حداکثر میزان خود نزدیک است، خود را نشان می‌دهد.

مادامی‌که روش کهنه و سنتی قهوه آزمایی برای یافتن عیوب قهوه می‌تواند کمکی باشد در مسیر پایین آوردن نارضایتی مشتری‌ها، روش نوین قهوه آزمایی نیز برای تشخیص طعم قهوه و در جهت ارزیابی ارزش کلی محصول کارایی دارد.

هرچه ویژگی‌های قهوه بهتر باشد، ارزش آن نیز بالاتر می‌رود، هم برای فروشنده و هم برای خریداران قهوه.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.