کافه اکسسوری – بیماری گیاه قهوه معروف به زنگزدگی برگ قهوه (CLR) در جزیره بزرگ هاوایی، بزرگترین جزیره تولیدکننده قهوه در این ایالت کشفشده است.
خدمات شناسایی ملی وزارت کشاورزی ایالاتمتحده وجود این بیماری قارچی را که بهطور رسمی Hemileia Vastatrix نامیده میشود، در نمونههای جمعآوریشده توسط یک پرورشدهنده قهوه در منطقه Holualoa، جنوب Kailua-Kona تأیید کرد.
این کشف دو هفته پس از کشف زنگزدگی برگ قهوه برای اولین بار در ایالت هاوایی صورت گرفت. این نمونهها از یک مزرعه قهوه در منطقه هایکو در جزیره مائوئی تهیه شده است.
مقامات کشاورزی کشور هنوز زنگزدگی برگ را در سایر جزایر هاوایی کشف نکردهاند و نمونههای مزرعهای در هیلو در جزیره بزرگ منفی بوده است.
کشف زنگزدگی برگ در چندین جزیره هاوایی و بهویژه جزیره هاوایی – که شامل منطقه در حال رشد Kona است و بیشترین حجم ایالت را تولید میکند – تهدیدی جدی برای بخش قهوه هاوایی است، زیرا این بیماری میتواند بهسرعت گسترش یابد و محصولات قهوه را از بین ببرد.
فیلیس شیمابوکورو-گایزر، رئیس HBOA، در بیانیه مطبوعاتی گفت: «با ادامه بررسیها در سراسر ایالت، وزارت کشاورزی هاوایی در حال آمادهسازی برای ایجاد قوانینی موقت است که امیدوار است از گسترش قارچ در جزایر آلوده جلوگیری کند.»
دیده شدن زنگزدگی برگ قهوه برای نخستین بار
این بیماری قارچی اولین بار در دهه ۱۸۶۰ در آفریقای شرقی و سریلانکا شناسایی شد و از آن زمان در سراسر جهان قهوه ساز جای خود را باز کرد. کشاورزان قهوه خردهمالک در مناطقی از جهان رشد قهوه در آمریکای جنوبی، آمریکای مرکزی و مکزیک هنوز درگیر اپیدمی ویرانگر زنگزدگی برگ هستند که از سال ۲۰۱۲ بهسرعت در حال گسترش است.
شورای کشاورزی هاوایی تخمین زده است که تولید قهوه در ایالت هاوایی در سال ۲۰۱۹ به ارزش تقریبی ۵۴.۳ میلیون دلار منجر شده است. طبق آخرین گزارش آماری در مورد تولید قهوه در هاوایی، تقریباً ۷۲۰۰ جریب سطح زیرکشت قهوه وجود دارد که درنتیجه تقریباً ۵.۷ میلیون پوند قهوه سبز فرآوری شده دارد.
HBOA یک جلسه بزرگنمایی را برای جمعه، ۱۳ نوامبر، برای بحث در مورد یک قانون موقت برای محدود کردن حرکت گیاهان قهوه در سراسر جزایر هاوایی در نظر گرفته است. اداره کشاورزی هاوایی یک راهنمای درست برای تولیدکنندگان در رابطه با تشخیص و گزارش عفونتهای احتمالی CLR تهیهکرده است.
در همین حال، انجمن قهوه هاوایی یک صفحه وب برای پروتکل بهداشتی CLR ایجاد کرده است. انجمن صنعت همچنین یک وبینار چند جلسهای برنامهریزی کرده است که از پنجشنبه ۱۹ نوامبر برای تولیدکنندگان قهوه برای مدیریت کوتاهمدت و همچنین استراتژیها و تحقیقات، منابع و مقررات در رابطه با زنگزدگی برگها تهیهشده است.
منبع: daily coffee news
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.