واژه نامه قهوه: درام دستگاه رُست Drum roaster

Drum roaster

کافه اکسسوری – تبدیل قهوه از یک بذر سبز به یک دانه قهوه‌ای با طعم‌های پیچیده، به عمل بو دادن متکی است. سنتی‌ترین و همچنان رایج‌ترین روش رُست قهوه درون درام دستگاه رُست Drum roaster است. اگرچه دستگاه‌های مختلفی در بازار وجود دارد، اما آن‌ها معمولاً یک اصل نسبتاً ساده را به اشتراک می‌گذارند: یک درام بزرگ در حال چرخش فلزی که دارای گرما در خارج است که غالباً از زیر و با جریان هوا از طریق درام دودهای ناخواسته فرایند رُست را خارج می‌کند. بسته به سیستم، اپراتور می‌تواند بسیاری از عناصر فرآیند مانند سرعت هوا، کاربرد گرما و سرعت درام را تنظیم کند. قهوه بوداده از چند صد ترکیب طعم دار تشکیل شده است و حیرت‌انگیز است که حتی تغییرات کوچک در فرآیند بو دادن می‌توانند روی طعم قهوه تأثیر بگذارند. یکی دیگر از روش‌های برشته کاری یا رُست قهوه، بو دادن هوای سیال است که در آن قهوه در بستر هوای گرم معلق و برشته می‌شود.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Drum roaster

Turning coffee from a green seed into a complex flavoursome brown seed relies on the act of roasting. The most traditional – and still the most prevalent – way to roast coffee is on a drum roaster. Although there are various machines on the market, they usually share a rather simple principle: a big rotating metal drum that has heat applied to the outside, often from below, much like a spit roast, and with air flowing through the drum to remove unwanted roasting fumes. Depending on the system, the operator can vary many elements of the process. Air speed, heat application, and drum speed can all be adjusted. Roasted coffee consists of several hundred flavour compounds and it is astonishing how even small changes in the roasting process can affect the flavour of the coffee. The other prevalently used roasting process is fluid air roasting, in which the coffee is suspended and roasted on a bed of hot air

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

قهوه ونزوئلا و وضعیت قهوه در ونزوئلا

قهوه ونزوئلا

کافه اکسسوری – قهوه ونزوئلا ، اولین بار در سال ۱۷۳۰ توسط مبلغی مسیحی به نام خوزه گومیلا به ونزوئلا برده شد؛ کشوری با مزارع بزرگ تنباکو و نی‌شکر که از نیروی کار برده‌ها سود می‌جست و بر اساس اسناد تاریخی این کشور از سال ۱۷۹۳ کشت گسترده قهوه در این کشور انجام می‌شد.

از سده ۱۸۰۰ میلادی قهوه نقش بسیار مهمی در اقتصاد و صنعت این کشور داشته است. در خلال جنگ داخلی این کشور (سال ۱۸۱۱ تا ۱۸۲۵) تولید کاکائو به‌شدت افت کرد؛ اما کشت قهوه به رشد خود ادامه داد. اولین جهش چشمگیر صنعت قهوه بین سال‌های ۱۸۳۰ تا ۱۸۵۵ میلادی اتفاق افتاد؛ زمانی که ونزوئلا حدود یک‌سوم قهوه مصرفی جهان را تولید می‌کرد. رشد صنعت قهوه در آن سال‌ها روند صعودی خود را طی کرد تا جایی که در سال ۱۹۱۹ میلادی به رکورد ۳۷/۱ میلیون کیسه (حدوداً ۶۰ کیلو) در سال رسید. در آن زمان صادرات قهوه و کاکائو ۷۵٪ ارزش کل صادرات این کشور را تشکیل می‌داد.

صادرات قهوه ونزوئلا

مقصد بخش بزرگ صادرات قهوه ونزوئلا، ایالات‌متحده آمریکا است. کشت قهوه درگذشته این کشور صنعتى پرسود و پشتوانه مهم اقتصادی کشور به‌حساب می‌آمد اما در دهه ۲۰ میلادى زمانى که استخراج نفت، ونزوئلا را به کشورى ثروتمند در آمریکاى جنوبى بدل کرد٬ تولید قهوه این کشور به‌مرور به حاشیه رانده شد؛ تا آنجا که کشورى که زمانى همپای قهوه کلمبیا قهوه کشت و صادر مى‌کرد هم‌اکنون تنها سهمى کمتر از یک درصد را در بازارهاى جهانى به خود اختصاص داده است. درحالی‌که همان یک درصد هم به‌ندرت صادرشده و عمدتاً به مصرف داخلى مى‌رسد.

صنعت قهوه ونزوئلا تا اواخر دهه ۳۰ میلادی که بازار جهانی قهوه افت شدید قیمت را تجربه کرد، کماکان به‌عنوان یک پشتوانه اقتصادی برای این کشور حضور خود را درصحنه اقتصادی حفظ کرد؛ اما افت قیمت قهوه در بازار جهانی و سیاست‌های خصوصی‌سازی دولت که کشاورزان را از کشت قهوه در زمین‌های ملی منع می‌کرد٬ سبب شد صنعت قهوه این کشور به‌طورکلی به حاشیه رانده شود.

ازآنجاکه قهوه ونزوئلا به‌ندرت صادر می‌شود، سخت می‌شود این قهوه را در کافه‌ها و فروشگاه‌های قهوه اسپشیالیتی پیدا کرد. قهوه این کشور عموماً به‌ نام منطقه و یا بندری که از آن صادر می‌شود نام‌گذاری می‌شود و نه بر اساس ناحیه و منطقه کشت.

عمده کشت قهوه ونزوئلا از گونه عربیکا و زیرگونه‌های کلاسیک و قدیمی مانند بوروبون است. مرغوب‌ترین قهوه ونزوئلا در غربی‌ترین منطقه این کشور و در نزدیکی مرز کلمبیا می‌روید. قهوه این منطقه گاهی اوقات قهوه ماراچیابو (Maraciabos) نامیده می‌شود: نام بندری که قهوه این منطقه ازآنجا صادر می‌شود. البته قهوه ماراچیابو ممکن است گاهی قهوه منطقه کوکوتا (Cucuta) کلمبیا نیز، نامیده شود که به دلیل نزدیکی به بندر ماراچیابو از این بندر صادر می‌شود. شناخته‌شده‌ترین قهوه‌های ونزوئلا علاوه بر کوکوتا، مریدا (Merida)، تروخیلو (Trujillo) و تاچیرا (Tachira) هستند.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.