واژه نامه قهوه: دوز Dose

Dose

کافه اکسسوری – دوز Dose یک اصطلاح ساده فنی است که معمولاً به مقدار قهوه آسیاب شده که برای تهیه یک فنجان قهوه مشخص استفاده می‌شود، اشاره دارد، اگرچه می‌تواند برای سایر جنبه‌ها مانند مقدار آب مورداستفاده نیز کاربرد داشته باشد. این دوز به‌عنوان بخشی از «دستورالعمل» مورداستفاده در تهیه یک فنجان قهوه ضبط و موردبحث قرار می‌گیرد. تهیه قهوه در عمل شیمی و فیزیک هم‌زمان است. ما قهوه را در آب حل می‌کنیم تا نوشیدنی ایجاد شود. بخش‌های مختلفی از این فرایند وجود دارد که دستورالعمل را تعریف می‌کنند و آن‌ها تأثیر زیادی بر آنچه طعم فنجان قهوه می‌نامیم، دارند. من اغلب افرادی را می‌بینم که، درحالی‌که به قهوه بسیار علاقمند هستند، از طبیعت به‌ظاهر نامنظم فنجان قهوه‌ای که درست می‌کنند، به همان اندازه ناامید می‌شوند و از آن‌ها مکرر می‌شنویم «من هر روز همین کار را می‌کنم، اما طعم‌های مختلفی دارد.»

قهوه بخش‌های متحرک زیادی دارد و جستجوی کیفیت قابل اعتماد در قلب تخصص‌های مدرن است. بااین‌حال، واقعیت این است که تغییرات جزئی در دستورالعمل می‌تواند طعم قهوه را بسیار متفاوت کند و صرفاً با آگاهی از اینکه چه جنبه‌هایی از این دستور بر طعم تأثیر می‌گذارد، می‌توان به نتایج بسیاری دست‌یافت و رمز و راز را برملا کرد.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Dose

Dose is a simple technical term that commonly refers to the amount of ground coffee used to prepare a given cup of coffee, though it can also be applied to other aspects such as the amount of water used. The dose would be recorded and discussed as part of the “recipe” used to make a cup of coffee. Coffee is applied chemistry and physics in action. We dissolve coffee into water to create a beverage. There are several parts of this process that define the recipe, and they have a huge impact on what the end cup of coffee tastes like, often alarmingly so. I often see customers who, while intrigued by coffee, are equally frustrated by the seemingly erratic nature of the cups of coffee they make. “I do the same thing every day, but it tastes different.” Coffee has many “moving parts” and the search for relatable quality has been at the heart of the modern speciality field. However, the reality is that tiny changes in the recipe can make coffee taste very different, and by simply being aware of what aspects of the recipe affect flavour, one can achieve far more consistent results and unravel the mystery

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

خواص قهوه ترک ؛ کاهش آلزایمر

آلزایمر

کافه اکسسوری – قهوه ترک یکی از نوشیدنی های محبوب و پرطرفدار در جهان و به خصوص در کشورهای خاورمیانه محسوب می شود. در این یادداشت به بخشی از خواص قهوه ترک و به ویژه خواص آن بر بدن انسان همچون خطر ابتلا به دیابت و کاهش آلزایمر، اشاره می کنیم.

کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲

مطالعات نشان می‌دهند که خطر ابتلا به دیابت نوع دوم در افرادی که قهوه ترک مصرف می‌کنند، ۲۳ تا ۵۰ درصد کم‌تر است.

گروهی از محققان نیز از دانشکده‌ی بهداشت عمومی هاروارد (HSPH) نتیجه گرفتند که «خطر ابتلا به دیابت نوع دو در افرادی که در طول یک دوره ۴ ساله هر روز بیش از یک فنجان قهوه مصرف کرده‌اند، نسبت به افرادی که تغییری در مصرف قهوه‌ی خود ایجاد نکرده‌اند، ۱۱ درصد کم‌تر است»، در حالی که خطر ابتلا به دیابت در کسانی که میزان مصرف خود را به کم‌تر از یک فنجان در روز کاهش داده بودند، یک افزایش ۱۷ درصدی نشان داد.

این حقیقت تأیید شده‌است که مصرف قهوه و خطر ابتلا به دیابت نوع دو، رابطه‌ی معکوس دارند؛ هرچه بیش‌تر قهوه بنوشید، کم‌تر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع دو هستید. با این حال، توصیه می‌شود فقط قهوه سیاه مصرف کنید، زیرا هنگامی که به نوشیدنی‌تان شکر و شیر اضافه کنید، در واقع کالری و قند را به نوشیدنی خود اضافه می‌کنید و به این ترتیب فواید درمانی این نوشیدنی را از بین می‌برید.

کاهش خطر آلزایمر

پژوهشگران دانشگاه‌های میامی و فلوریدای جنوبی طی مطالعاتی جداگانه دریافتند میان مصرف قهوه خواص قهوه ترک و کاهش خطر ابتلا به زوال عقل، که آلزایمر نیز یکی از انواع آن است، رابطه‌ی مستقیم وجود دارد. در واقع، آن‌هایی که روزانه حدود ۳ فنجان قهوه مصرف می‌کنند تا ۶۵ درصد کم‌تر از سایرین در معرض آلزایمر قرار می‌گیرند. هم‌چنین احتمال ابتلای قهوه‌خورها به پارکینسون، از دیگر انواع بیماری زوال سلول‌های عصبی، حدود ۳۲ تا ۶۰ درصد کم‌تر از دیگران است.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.