واژه نامه قهوه: کنگو Congo

Congo

کافه اکسسوری – جمهوری دموکراتیک کنگو Congo دومین کشور بزرگ آفریقا است و در مناطق شرقی این کشور شرایط ایدئال برای رشد قهوه وجود دارد. منطقه اطراف دریاچه کیوو با منطقه مشهور در حال رشد Kivu در روآندا هم‌مرز است. اخیراً برخی از قهوه‌های باکیفیت عالی از کنگو سرچشمه می‌گیرند.

این کشور دچار آشفتگی‌های زیادی است و این امر تجارت قهوه را به‌طور مستقیم تحت تأثر قرار داده است. امروزه رستری‌های مختلف، شرکت‌های تأمین‌کننده و گواهینامه‌ها در این کشور برای بهبود تولید و کمک به تحقق پتانسیل تولید قهوه در این کشور فعالیت می‌کنند. بهترین فنجان‌های قهوه کنگو دارای ویژگی‌های پیچیده و پر از عطروطعم میوه مرکبات با اسیدیته فوق‌العاده و نت‌های گرد شکلاتی هستند. بااین‌حال، امروزه، محصول گونه عربیکا این کشور از محصولات زراعی گونه روبوستا فراتر رفته است و بر اساس گزارش های بخش قهوه در این کشور پیش‌بینی می‌شود که در آینده نزدیک قهوه کنگو جایگاه ویژه‌ای را در صنعت قهوه افریقا از آن خود کند.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Democratic Republic of Congo

The Democratic Republic of Congo is the second largest country in Africa, and the conditions in eastern parts of this country produce ideal growing conditions for coffee. The area around Lake Kivu borders on the well-known Kivu growing region in Rwanda. We are only just starting to see some great coffees come out of Congo on a regular basis. The country has endured much turmoil and the coffee trade has been directly affected by this. Different roasters, sourcing companies, and certifications are operating in the country to improve production and help realize the country’s coffee-production potential. The best cups are complex and full of citrus fruit flavours with wonderful acidity and round chocolaty notes. At this point in time, however, the country’s Arabica production is far outstripped by Robusta crops

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

دم‌آوری قهوه سبز و روش های دم کردن

دم‌آوری قهوه سبز

کافه اکسسوری – قهوه سبز (Green coffee) عنوانی است که برای دانه‌های قهوه کال یا رست نشده اطلاق می‌شود و در این یادداشت سعی داریم تا روش‌های مختلف دم‌آوری قهوه سبز را با هم مرور کنیم. در قهوه سبز به خاطر حرارت ندیدن، میزان کافئین و بخصوص پولیفنول‌ها، اسید کلروژنیک، کافئیک و کینیک آن بیشتر از قهوه رست شده است. درنتیجه خواص آنتی‌اکسیدان و ضدالتهابی آن از قهوه معمولی بیشتر است. توجه داشته باشید که این پولیفنول‌های موجود در قهوه سبز هستند که اثرات مثبتی روی سلامت انسان و لاغری دارند.

روش اول: دم‌آوری دانه‌های قهوه

ابتدا دانه‌های قهوه سبز را در آب خیس می‌کنید و اجازه می‌دهید تا یک شب بماند. روز بعد مخلوط قهوه و آب را هم می‌زنید و سپس آن را روی حرارت قرار داده تا بجوشد. پس از به جوش آمدن، حرارت را کم کرده و بگذارید حدود ۱۵ دقیقه بماند و دم بکشد، در طول این مدت گاهی باید آن را هم بزنید.
سپس قهوه سبز را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید یک ساعت بماند تا خنک شود. آن را از صافی عبور داده و دانه‌های قهوه را جدا کنید.
قبل از نوشیدن قهوه سبز، غلظت آن را تست کنید و در صورت نیاز کمی آب به آن اضافه کنید. در پایان در صورت تمایل می‌توانید مقداری شکر، عسل یا هل به قهوه اضافه کنید.
ازآنجایی‌که این روش تهیه قهوه سبز، زمان‌بر است توصیه می‌شود هر بار به‌اندازه چند وعده درست کنید و مقدار اضافی را داخل یک ظرف شیشه‌ای در یخچال نگهداری و ظرف ۲ تا ۳ روز مصرف کنید.

روش دوم: آسیاب قهوه سبز

برای دم کردن یک قهوه سبز، تنها کافی است مراحل زیر را انجام دهید
ابتدا به ازای هر فنجان آب موردنیاز جهت دم‌آوری قهوه، یک قاشق چایی‌خوری سر پر، قهوه سبز را به همراه آب در قهوه‌جوش می‌ریزید. اجازه دهید محلول آب و قهوه سبز، به مرحله جوش برسد. در مدتی که ترکیب در حال جوشیدن است، می‌بایست مرتب آن را هم بزنید. به‌محض جوشیدن، قهوه را از روی شعله بردارید و اجازه دهید محلول ته‌نشین شود. زمانی که قهوه ته‌نشین شد و دمای آن کاهش یافت، آن را از صافی رد کنید و به‌صورت گرم و یا سرد میل نمایید. در صورت تمایل می‌توانید نوشیدنی قهوه سبز خود را به همراه یک قاشق عسل میل کنید.

روش سوم: روش سریع درست کردن قهوه سبز

دانه‌های قهوه سبز را خوب شسته و داخل آب خیس کنید. بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت پیوسته بجوشد. سپس از روی حرارت برداشته و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه درب آن را بگذارید تا دم بکشد. قهوه را از صافی عبور داده و داخل فنجان بریزید و میل کنید.

بهترین زمان مصرف و دم‌آوری قهوه سبز برای لاغر شدن

بهترین زمان برای نوشیدن قهوه سبز جهت لاغری، قبل از غذا است که به عمل هضم غذا و کاهش وزن کمک می‌کند.
مصرف قهوه سبز قبل از وعده غذایی برای دیابتی‌ها نیز مفید است زیرا قهوه سبز مهارکننده انتشار گلوکز در خون است و گلوکز بعد از مصرف غذا در بدن آزاد می‌شود، برای کنترل آزادسازی گلوکز و کربوهیدرات به داخل خون به‌ویژه در افراد دیابتی توصیه می‌شود قبل از صبحانه، ناهار و شام قهوه سبز استفاده شود.

افزودنی‌های قهوه سبز

برگ نعناع: نعناع دارای خواص کاهش وزن و سم‌زدایی است. برگ نعناع را به قهوه بیفزاید و اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه همراه قهوه سبز بجوشد.
دارچین: دارچین به تنظیم قند خون کمک می‌کند و حساسیت به انسولین را افزایش می‌دهد. مقداری دارچین را به مدت یک شبانه‌روز در آب قرار دهید و از این آب برای دم‌آوری قهوه سبز استفاده کنید.
زنجبیل: زنجبیل تأثیر گرمایی بر روی بدن دارد و حساسیت به انسولین را افزایش می‌دهد. یک قاشق چایی‌خوری زنجبیل خردشده را به قهوه سبز بیافزایید و به مدت ۵ دقیقه همراه قهوه بجوشانید.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.