خسارات های طوفان به قهوه هندوراس و نیکاراگوئه

هندوراس و نیکاراگوئه

کافه اکسسوری – برآوردهای اولیه رسمی دولت حاکی از آن است که بیش از ۱۰ هزار هکتار (حدود ۲۵۰۰۰ هکتار) زمین کشاورزی قهوه فقط در هندوراس و نیکاراگوئه به دلیل طوفان‌های اخیر اتا و یوتا آسیب‌دیده است.

طوفان‌های آتلانتیک که دو هفته در اوایل ماه گذشته آغاز شده بودند، به‌عنوان طوفان‌های دسته ۴ شناخته می‌شوند، درحالی‌که در بیشتر نقاط آمریکای مرکزی و بخش‌هایی از مکزیک با باران‌های شدید طولانی که منجر به طغیان گسترده و لغزش زمین می‌شدند، مواجه شدند.

سازمان ملل تخمین زده است که طوفان‌ها حدود ۵.۲ میلیون نفر را در آمریکای مرکزی به ویژه هندوراس و نیکاراگوئه تحت تأثیر قرار داده و حداقل ۱۸۸ کشته برجای گذاشته‌اند، درحالی‌که صدها هزار نفر دیگر در پناهگاه‌های اضطراری مفقود و آواره هستند. انتظار می‌رود وضعیت منجر به افزایش انتقال COVID-19 و عدم امنیت غذایی در مناطق آسیب‌دیده نشود.

فراخوان سازمان بین المللی قهوه درخصوص هندوراس و نیکاراگوئه

سازمان بین‌المللی قهوه در فراخوانی از جامعه بین‌المللی قهوه برای حمایت از جوامع رشد قهوه که در اثر طوفان آسیب دیده‌اند، تخمین‌های اولیه خسارات اقتصادی و زیرساختی را از هندوراس و نیکاراگوئه که بیشترین آسیب‌دیدگی طوفان‌ها را دیدند، تهیه کرد.

خوزه سته، مدیر اجرایی ICO، هفته گذشته گفت: «ما در تلاش هستیم تا تأثیر این فاجعه مربوط به آب‌وهوا را بر زندگی و کار تولیدکنندگان قهوه در منطقه کاهش دهیم. ICO و کارکنان آن صمیمانه به مردم هندوراس و نیکاراگوئه، پاناما، السالوادور و گواتمالا تسلیت می‌گویند. مردم زندگی، خانه و معیشت خود را از دست داده‌اند. ما در حال اقدام فوری برای حمایت از دوستان خود در آمریکای مرکزی هستیم و این مسئله را با هم پشت سر خواهیم گذاشت.»

گزارش‌های شرکت ملی قهوه هندوراس CONCAFE گفته است که طوفان‌ها ۶۰ درصد از شهرهای قهوه ساز کشور و ۱۴ بخش از ۱۵ بخش تولید قهوه کشور را تحت تأثیر قرار داده است. طبق ICO، این گروه کل خسارات زمین‌های کشاورزی قهوه را ۳۴۰۹ هکتار و خسارات جزئی را ۴۱۴۴ هکتار تخمین زده است.

منبع: daily coffee news

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

قهوه دومینیکن قهوه منطقه کارائیب

قهوه دومینیکن

کافه اکسسوری – قهوه دومینیکن اغلب به اسم قدیمی این کشور و اسم پایتخت آن، قهوه‌ی سانتو دومینگو نامیده می‌شود. صنعت قهوه جمهوری دومینیکن صنعتی است شکوفا و پویا و همه‌ی شرایط ایده‌آل کشت گونه عربیکا در این جزیره‌ی استوایی که در شرق هائیتی و غرب پورتوریکو قرارگرفته است، مهیاست. ارتفاع مناسب (۸۰۰ تا ۱۲۰۰ بالاتر از سطح دریا)، خاک حاصلخیز، بارش‌های مستمر در طول سال، بادهای ملایم اقیانوسی و تابش کافی آفتاب؛ این شرایط ایده‌آل را بافرهنگ قهوه‌ی غنی این کشور و نیروی کار باتجربه ترکیب کنید، نتیجه چیزی نخواهد بود جز تولید قهوه‌ای باکیفیت بالا و مرغوب.

تمام قهوه‌ای که در این کشور کشت می‌شود از گونه عربیکاست و ۹۰ درصد قهوه کشت‌شده از زیرگونه‌ی تیپیکا (Typica) است و ۱۰ درصد باقی‌مانده از زیرگونه‌های کاتورا (Caturra)، بوربون (Bourbon)، کاتوآی (Catuai) و نووو موندو (Neuvo Mondo) تشکیل‌شده است. بخش عمده قهوه این کشور به‌صورت سایه‌رو، زیر سایه درختان نخل بومی این کشور و همین‌طور سایه درختان گوآوا می‌روید. اغلب مزارع در دومینیکن کوچک هستند و پیدا کردن مزرعه‌ای با مساحت بالاتر از هشت هکتار تقریباً کار دشواری است. بسته به ارتفاع کشت، فصل برداشت از اکتبر یا نوامبر شروع می‌شود و تا ژانویه ادامه دارد. تقریباً تمامی قهوه این کشور به‌صورت دستی برداشت می‌شود و روش فرآوری هم غالباً روش مرطوب (Wet) است.

قهوه‌ی دومینیکن

قهوه‌ی دومینیکن در کنار قهوه‌ی کشورهایی همچون جامائیکا، پورتوریکو و هائیتی، قهوه‌ کارائیب خوانده می‌شوند. درست است که قهوه جامائیکا و پورتوریکو شهرت و کیفیت بیشتری دارند، اما این کیفیت را بیشتر مدیون روش‌های فرآوری بهتر هستند تا کیفیت دانه‌ی قهوه کشت‌شده. بااین‌حال اکثر متخصصان قبول دارند که قهوه سانتو دومینگو اگر به‌خوبی فرآوری شود قهوه‌ای است غنی، با اسیدیته‌ی متوسط رو به بالا و حاوی بهترین طعم‌ها و شاخصه‌های قهوه‌ کارائیب. قهوه مناطق مرتفع‌تر این کشور قهوه‌هایی هستند غنی‌تر با اسیدیته بالاتر درحالی‌که قهوه‌های مناطق پست‌تر، نرم‌ترند و اسیدیته‌ای ملایم دارند.

شرکتی که به‌نوعی امتیاز خرید انحصاری در این کشور را در دست دارد، قهوه را به قیمت پایینی از کشاورزان می‌خرد و این سبب شده کشاورزان تمایلی برای پرداخت هزینه‌های بالاتر برای روش‌های فرآوری بهتر را نداشته باشند. همین مسئله باعث شده قهوه این کشور سهم بسیار کوچکی از بازار داشته باشد. طوفان‌های گاه‌وبیگاه نیز از دیگر عوامل عدم رشد مناسب صنعت قهوه این کشور است. در دهه‌های اخیر کشاورزان توجه بیشتری به نیازهای بازار داشته‌اند و مزارع زیادی جهت فراهم کردن ملزومات کشت ارگانیک و کشت قهوه اسپشیالیتی و دریافت مجوزهای آن اقدام کرده‌اند. در این مزرعه‌ها تقریباً تمامی روش‌های کاشت، داشت، برداشت و فرآوری، بر اساس روش‌های دوستدار طبیعت انجام می‌شود. این مزرعه‌ها به‌خوبی ثابت کرده‌اند که قهوه این کشور توانایی رقابت با قهوه‌های مطرح منطقه را دارد.

چهار منطقه و نام تجاری شناخته‌شده قهوه جمهوری دومینیکن عبارت‌اند از سیبائو، بانی، اوکوآ و باراهونا. سه نام آخر شهرت بسیار خوبی در بازارهای قهوه اسپشیالیتی دارند. قهوه‌ی بانی قهوه‌ای است نرم و دلپذیر شبیه قهوه هائیتی. قهوه باراهونا اسیدیتی بالا و بادی قوی‌تری دارد و خواص طعمی آن شبیه قهوه‌های خوب جامائیکا و پورتوریکو است.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.