واژه نامه قهوه: نقص Defects

Defects

کافه اکسسوری – جنبه‌های بسیاری از عطروطعم قهوه وجود دارد که نسبی هستند. آیا شما یک قهوه شکلاتی آنتیکویا کلمبیایی را به یک قهوه میوه‌ای هولیا کلمبیا ترجیح می‌دهید؟ صرف‌نظر از اولویت‌ها شما می‌توانید نسخه بهتری از این دو نوع قهوه را با نقص Defects کمتر انتخاب و تجربه کنید. نقص‌ها عمدتاً به دلیل مشکل در رشد گیلاس قهوه بر روی درخت و یا هنگام برداشت و پردازش به وجود می‌آیند. علل عمده نقص در قهوه شامل آسیب حشرات و ایجاد قارچ در گیاه قهوه است.

بیشتر نقایص را می‌توان با چشم کارشناسی دید و یا با استفاده از فناوری‌های هوشمندانه مانند چراغ‌های UV و ماشین‌های مرتب‌سازی LED تشخیص داد؛ اما حتی فناوری‌های مدرن نیز نمی‌توانند تمامی نواقص را به‌خوبی نشان دهند.

به‌طور مثال، نقص سیب‌زمینی در قهوه روآندا و بوروندی بسیار شایع است و تا زمانی که قهوه را دم نکرده‌اید ظاهر نمی‌شود و نمی‌توان متوجه آن شد. علت نقص سیب‌زمینی همچنان در بین کارشناسان موردبحث است، اما به‌طور گسترده‌ای موردتوجه است و نوعی عطر بد بو را در قهوه ایجاد می‌کند.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Defects

There are many aspects of coffee flavour that are relative: do you prefer a chocolaty, round Antioquia Colombian to a fruity Huila Colombian bean? Regardless of preference, however, we can safely correlate better versions of both of these coffees with their having fewer defects.

Defects are mainly caused by problems with the cherries’ growth on the tree or arise during the harvesting and processing.

Typical causes of defects include insect damage and fungal buildup. Most defects can be detected either an astute, educated eye or by the use of clever technology such as UV lights and LED sorting machines. But even modern technology cannot currently catch everything.

“Potato defect”, for example, is very prevalent in Rwandan and Burundian coffee and almost impossible to spot until you make the coffee: when ground, it gives off an unmistakable waft of raw potato. The cause of potato defect is a contentious one, but it is widely considered that a kind of stinkbug is behind it

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

انواع دستگاه سایفون و وجوه تمایز آن

سایفون

کافه اکسسوری – سایفون (Siphon) که با نام وکیوم (Vacuum) نیز شناخته می‌شود، یکی از تماشایی‌ترین روش‌های دم‌آوری قهوه به شمار می‌آید. نکته جالب این است که دستگاه سایفون قدمتی بالاتر از دستگاه اسپرسو و فرنچ پرس دارد. سایفون در سال ۱۸۳۰ توسط یک آلمانی بنام لوئف (Loeff) طراحی و اختراع شد.

تقسیم‌بندی بر اساس فیلتر

سایفون در بازار معمولاً به دو صورت فیلتر پارچه‌ای و فیلتر کاغذی یافت می‌شود و هرکدام از این فیلترها طرفداران خاص خود را دارند، اما مزایای استفاده از فیلتر کاغذی سایفون – عدم طعم دهی، شفاف ترشدن عصاره‌گیری قهوه و کاربرد آسان- باعث شده تا استقبال از این نوع بیشتر باشد.

تقسیم‌بندی بر اساس منبع گرما

یکی دیگر از تقسیم‌بندی‌های سایفون بر اساس منبع گرمایی (Heater) است که به‌صورت الکلی، گازی و الکتریکی است. منبع گرمایی الکتریکی از دیگر منبع‌های گرما، مطمئن‌تر و کار با آن آسان‌تر است اما درعین‌حال گران‌تر نیز، هست.

روش دم‌آوری دستگاه سایفون

در دسته‌بندی روش‌های دم‌آوری که از سوی SCAA در سال ۲۰۱۱ مطرح شد، روش دم‌آوری سایفون به‌عنوان روش دم‌آوری فیلتر خلأ (Vacuum Filtration) شناخته شد اما در دسته‌بندی که در سال ۲۰۱۸ مطرح شد این نوع روش دم‌آوری را در دسته دم‌آوری غوطه‌وری (Immersion) قرار دادند.

در طرح غوطه‌وری، آب دما دار و قهوه در محفظه‌ای قرار می‌گیرند و قهوه شناور می‌ماند تا عصاره‌گیری صورت پذیرد. همانند هم‌نشینی آب و قهوه درروش دم‌آوری فرنچ پرس (Steeping) با این تفاوت که در روش دم‌آوری سایفون، همواره جوشش آب را داریم.

سایفون ها با هر شکل و ظاهری، اجزای ثابتی دارند که در همه انواع آن‌ها موجود است.
محفظه شیشه‌ای لوله دار که در نوع رایج سایفون همان محفظه بالایی است و قهوه در آن ریخته می‌شود و دارای درب مخصوصی است و زمانی که بخواهیم محفظه را روی میز کار بگذاریم این درب به‌عنوان پایه عمل می‌کند.
فیلتر که در انتهای محفظه شیشه‌ای بالایی به کمک فنری لبه‌دار تعبیه شده است.

محفظه شیشه‌ای زیرین که در تماس با منبع گرمایی است و آب در آن قرار می‌گیرد.
پایه نگه‌دارنده که محفظه زیرین بر روی آن سوار می‌شود و با فاصله‌ای استاندارد از سطح طراحی‌شده است.
منبع گرمایی که کاربرد آن دما دادن آب است و در زیر محفظه زیرین قرار دارد.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.