مشخص شدن برندگان جام تعالی برزیل ۲۰۲۰

جام تعالی برزیل

کافه اکسسوری – ۳۰ تولیدکننده قهوه در برزیل با غلبه بر انبوه چالش‌های ناشی از بیماری همه‌گیر کرونا در این فصل برداشت، برنده جوایز کیفیت قهوه سبز جام تعالی برزیل ۲۰۲۰ (COE) شده‌اند.

قهوه‌های برنده‌شده – به گفته هیئت‌داوران بین‌المللی، هرکدام بین ۸۷.۲۱ و ۹۰.۰۳ امتیاز کسب کرده‌اند – از شش منطقه اصلی رشد قهوه در سراسر برزیل هستند و انواع مختلف قهوه را نیز نمایندگی می‌کنند. همه قهوه‌های برنده به‌عنوان تعداد زیادی با فرآیند طبیعی یا مقدار زیادی با فرآیند طبیعی پالپ مشخص شدند.

سازمان اتحادیه اروپا، اتحاد برای تعالی قهوه، واقع در پورتلند، اورگان، اظهار داشت که امیدوار است کیفیت ارائه‌شده در لیست قهوه‌های برنده در بازار از طریق حراج آنلاین در دسترس اعضای ACE در روز پنجشنبه، ۱۰ دسامبر قرار بگیرد.

برزیل هشتمین و آخرین حراج COE سال ۲۰۲۰ برای ACE خواهد بود که اتفاقاً نرخ‌های زودرس برندگان برای عضویت در سال ۲۰۲۱ را نیز ارائه می‌دهد. این گروه گفت که قیمت‌های تخفیف خورده تا ۴ دسامبر ادامه خواهد داشت.

اطلاعیه برندگان جام تعالی برزیل

در اطلاعیه‌ای از برندگان برزیل که توسط ACE، اتحادیه قدیمی قهوه برزیلی، رئیس سابق انجمن قهوه تخصصی برزیل و قاضی رئیس COE برزیل ۲۰۲۰، سیلویو لایت، پیشنهاد شد، شرایط آب و هوایی در سراسر برزیل منجر به کیفیت محصول فوق‌العاده بالا در میان برخی از تولیدکنندگان برزیل در سال ۲۰۲۰ شده است.

دو قهوه برتر در جام تعالی برزیل برای اولین بار در این مسابقه شرکت کردند، ازجمله تعداد زیادی Catucaí ۷۸۵ طبیعی پالپ شده از لوئیز ریکاردو بوزی پیمنتا د سوزا در اسپیریتو سانتو.

علی جانستون از قهوه Caravela که به‌عنوان یکی از مراکز داوری بین‌المللی مسابقه ایجادشده به دلیل همه‌گیری، در ACE گفت: «تیم ما از پیچیدگی، تنوع و کیفیت کلی قهوه برزیل در این رقابت خوشحال شد و استاندارد بسیار بالا در سال جاری را شاهد خواهیم بود.»

قیمت‌های قرعه‌کشی برنده جام تعالی برزیل در سال ۲۰۲۰ از ۴ دلار در هر پوند شروع می‌شود و تعداد زیادی در جعبه‌های ۳۰ کیلویی حاوی دو کیسه ۱۵ کیلویی بسته‌بندی‌شده در خلأ حمل می‌شود.

منبع: daily coffee news

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

چیستی چرخه رایحه یا آروما در قهوه

آروما

کافه اکسسوری – بی‌شک در اصطلاحاتی که در خصوص قهوه با آن روبرو شده‌اید، اصطلاح آروما یا رایحه قهوه را شنیده‌اید. قهوه با توجه به نوع فرآوری قهوه، ارتفاع محل رشد، نوع رُست یا برشته کاری قهوه و نوع دم‌آوری قهوه می‌تواند طعم‌ها و رایحه‌های گوناگونی داشته باشد.

فرگرنس چیست؟

به عطر و بوی قهوه خشک پس از آسیاب، فرگرنس (Fragrance) می‌گویند. این رایحه همان چیزی است که ما از آن به‌عنوان بوی قهوه یاد می‌کنیم.

آروما چیست؟

به رایحۀ قهوۀ دم شده، آروما (Aroma) می‌گویند. آروما مجموعه گازهای محبوس شده در قهوه است که طی فرآیند رست یا برشته کاری در دانه قهوه پدید می‌آید.
ما آروما را علاوه بر بینی (Orthonasal Smell) از طریق حسگرهای بویایی دهان (Retronasal smell) نیز درک می‌کنیم. به علت وجود همین حسگرها است که در کاپینگ یا قهوه آزمایی برای درک آروما، قهوه را اصطلاحاً هورت می‌کشند (Slurp).
البته باید به این نکته توجه داست که به‌طورکلی تجربۀ درک طعم‌ها و رایحه‌های موجود در قهوه کاملاً تجربی است و تنها قهوه آزمایان حرفه‌ای قادر به درک تمامی خانوادۀ طعمی و عطری قهوه هستند.
شما با انجام کاپینگ و آزمودن طعمی قهوه‌های مختلف می‌توانید به تجربه درکی انواع طعم‌ها و رایحه‌های قهوه برسید.
آروما معیاری برای کیفیت قهوه نیز، هست و می‌تواند خوشایند و یا ناخوشایند باشد.
در نمودار چرخه رایحه که از سوی انجمن تخصصی قهوه (SCA) معرفی‌شده است و در زیر آن را می‌بینید، دسته آروماهای برشته و صنعتی از رایحه‌های ناخوشایند در صنعت قهوه محسوب می‌شوند.
این چرخه به شما کمک می‌کند تا انواع رایحه‌های موجود در قهوه را بشناسید و به‌راحتی بتوانید بر اساس آن کاپینگ یا قهوه آزمایی را برای شناخت بهتر قهوه‌تان داشته باشید.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.