واژه نامه قهوه: جام تعالی Cup of Excellence

Cup of Excellence

کافه اکسسوری – جام تعالی یا Cup of Excellence رقابتی است که در آن تولیدکنندگان قهوه، محصولات خود را با توجه به کیفیتشان درجه‌بندی و رتبه‌بندی می‌کنند. بسیاری از رده‌های برتر از طریق حراج اینترنتی به بالاترین پیشنهاددهنده در سراسر جهان فروخته می‌شوند. این برنامه بسیار تأثیرگذار، توسط پیشگام قهوه تخصص آمریکا در جورج هاول به همراه سوزی اسپیندلر ساخته شد. این برنامه واقعاً کمک می‌کند تا یک قهوه باکیفیت توجه و پاداش خود را دریافت کند و به تولیدکنندگان این امکان را می‌دهد تا به خریداران بین‌المللی که آماده پرداخت بهترین هزینه هستند ، وارد معامله شوند. کشورهایی مانند رواندا با این برنامه ثروت قهوه خود را به طرز چشمگیری تغییر داد تا توجه به کیفیت قهوه‌ای را که یک کشور می‌تواند تولید کند ، جلب می‌کند. همه کشورهای تولیدکننده قهوه میزبان جام تعالی نیستند و سایر سیستم‌های حراج نیز مانند بهترین‌های پاناما به‌موازات جام تعالی ظهور کرده‌اند.

جام تعالی این روزها به دلیل شیوع ویروس کرونا تحت تدابیر و پروتکل های بهداشتی و از راه دور برگزار شده است و در این رویدادها جام تعالی اتیوپی ۲۰۲۰ رکورد فروش را جابجا کرد.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Cup of Excellence

Cup of Excellence (COE) is a competition in which producers have their coffees graded and ranked according to their quality. The top lots then get auctioned off to the highest bidder around the world via an Internet auction. This hugely impactful programme was created by the US speciality coffee pioneer George Howell along with Susie Spindler. The programme really helps to throw a spotlight on – and reward – quality, allowing producers access to international buyers prepared to pay for the best. Countries like Rwanda have had their coffee-growing fortunes dramatically altered by this programme, which brings attention to the quality of coffee that a country can produce. Not all coffee-producing countries host the Cup of Excellence, and other auction systems have also popped up, such as the Best of Panama

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

تأثیر مخرب اکسیژن بر قهوه

اکسیژن

کافه اکسسوری – اکسیژن یکی از عواملی است که بر روی کهنه شدن قهوه رست شده و یا قهوه آسیاب شده تأثیرگذار است. البته این نکته نیز قابل‌ذکر است که این آسیب‌پذیری مخصوص قهوه رست شده نیست و اکسیداسیون یا اکسید شدن در دانه‌های سبز قهوه نیز یک مسئله بسیار مهم تلقی می‌شود.
اکسیداسیون دانه‌ی سبز می‌تواند عمر دانه‌های قهوه، رایحه، طعم و در آخر قیمت آن را کاهش دهد. هر چه زمان بین مرحله فرآوری قهوه تا عملیات برشته کاری قهوه بیشتر باشد، احتمال آسیب دانه نیز، بیشتر می‌شود.

اکسیژن عاملی حیاتی ولی خطرناک

اکسیژن بر همه‌چیز تأثیرگذار است، حتی بدن انسان‌ها نیز، تحت تأثیر اکسیداسیون فرسایش می‌یابد. مشابه انسان، قهوه نیز به اکسیژن نیاز دارد اما نکته‌ی مهم کنترل میزان دسترسی قهوه به اکسیژن است.
پروفسور فلاویو بورم، پژوهشگر دانشگاه فدرال لاوراس (UFLA) برزیل در تحقیقی که با همکاری شرکت واید پلاست انجام شد به تأثیر انواع بسته‌بندی بر روی قهوه‌ی سبز پرداخت. او تأکید می‌کند که میزان اکسیژن در این امر بسیار تأثیرگذار است.

شما باید به یاد داشته باشید که دانه‌های قهوه در حقیقت نوعی بذر هستند و مانند هر بذر دیگر، یک موجود زنده‌ی ارگانیک محسوب می‌شوند و لذا نیاز به تنفس دارند. فقط نکته‌ی مهم این است که آن‌ها از طریق سلول‌های خود تنفس می‌کنند.

پروفسور بورم می‌گوید: «دانه‌های قهوه در شرایط خشک و با درصد رطوبت ۱۱% که میزان بسیار کمی نسبت به دیگر موجودات زنده است، نگهداری می‌شوند؛ که به این حالت، حیات با رطوبت کم می‌گویند. در این شرایط قهوه دارای سوخت‌وساز ناچیز خواهد بود.»

«قهوه برای اینکه بتواند از مرگ دوری کند باید تنفس کند لذا اکسیژن یک گاز مهم در جهت حفظ جان دانه‌ی قهوه است.»

اما میزان بیش‌ازحد اکسیژن باعث از بین رفتن عطر و رایحه‌ی قهوه می‌شود. «استراتژی ما برای این مشکل چیست؟ هدف ما این است که میزان اکسیداسیون را تا حد امکان کاهش دهیم تا حدی که حیات قهوه حفظ شود.»

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.