برگزاری سه مسابقات جهانی قهوه در تایوان

مسابقات جهانی قهوه

کافه اکسسوری – انجمن تخصصی قهوه (SCA) اعلام کرد که مسابقات قهرمانی جهانی قهوه ۲۰۲۱ در رشته رست قهوه، قهرمانی جهانی قهوه دم آوری و قهرمانی هنر جهانی لاته قرار است در طی نمایشگاه بین‌المللی قهوه تایوان در تایپه، ۱۹ تا ۲۲ نوامبر ۲۰۲۱ برگزار شود.

ما در اینجا به‌راحتی از اصطلاح «مسابقات قهرمانی ۲۰۲۱» استفاده می‌کنیم، زیرا بسیاری از رقبا برندگان ملی خواهند بود که قرار بود در مسابقات جهانی قهوه ۲۰۲۰ که به دلیل بیماری همه‌گیر COVID-19 لغو شد، شرکت کنند.

مسابقات جهانی قهوه ۲۰۲۱ باقیمانده – ازجمله باریستا، جام بریورز، جام تسترها و سزوه / ایبریک – در حال حاضر قرار است هم‌زمان با رویداد جهانی قهوه ۲۰۲۱ در آتن، یونان برگزار شود.

نمایشگاه بین‌المللی قهوه تایوان در مرکز نمایشگاهی نانگانگ در حاشیه شرقی تایپه برگزار می‌شود. به گفته برگزارکنندگان نمایشگاه، این رویداد بیش از ۲۰ هزار بازدید را در طول سه روز در سال ۲۰۱۹ به همراه داشته است و ۷۹۵ غرفه دار نیز در آن شرکت کرده‌اند.

طبق اعلامیه امروز SCA’s World Coffee Events، تخمین زده می‌شود که ۴۰۰۰ رست قهوه در تایوان وجود داشته باشد و رقبای قهوه از کشور جزیره به‌ویژه در مرحله رقابت جهانی ظاهر خوبی داشته‌اند. قهرمانان گذشته قهوه جهان که از تایوان استقبال می‌کنند شامل برگ وو (باریستا، ۲۰۱۶)، چاد وانگ (جام بریورز، ۲۰۱۷)، پانگ-یو لیو (تست دهندگان جام جهانی، ۲۰۱۴)، جکی لای (رستینگ، ۲۰۱۴) هستند.

منبع: daily coffee news

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

اسپرسو و فرهنگ قهوه نوشی در ایتالیا

اسپرسو

کافه اکسسوری – قهوه اسپرسو پرآوازه‌ترین نام در میان قهوه‌ها و صنعت قهوه به شمار می‌رود. نوشیدنی که از ایتالیا سر برآورد و صنعت قهوه را دگرگون کرد. بسیاری اسپرسو را خالص‌ترین فرم نوشیدنی قهوه می‌دانند و این نوشیدنی همواره پیوندی ناگسستنی با فرهنگ قهوه نوشی در ایتالیا که خاستگاه آن است، دارد.

دستگاه اسپرسو؛ شروع تحولی بزرگ در قهوه نوشی در ایتالیا

نخستین دستگاه اسپرسو در سال ۱۹۰۱ و همراه با تحولات صنعتی قرن بیستم، ساخته شد، دستگاهی که می‌توان گفت هیچ شباهتی به اسپرسوسازهای امروزی نداشت.

آماده کردن قهوه‌ای سریع و در دسترس، ایده ساخت نخستین دستگاه اسپرسو بود و این واژه در زبان ایتالیایی هم به «عصاره‌گیری تحت‌فشار» اشاره دارد و هم «آماده‌سازی سریع» را به ذهن متبادر می‌کند.

مخترعی اهل میلان لوییجی بتزرا (Luigi Bezzera) نسخه‌ای آزمایشی از دستگاه اسپرسوسازش را در سال ۱۹۰۱ ثبت کرد که پورتافیلتری حاوی پودر فشرده‌ی قهوه به آن متصل می‌شد و می‌توانست فوری برای مشتری قهوه دم کند.

سال ۱۹۰۵ دزیدریو پاوونی (Desiderio Pavoni) حق اختراع اسپرسوساز بتزرا را خرید و دستگاه را آماده‌ی تولید انبوه کرد، دستگاهی که ایده‌آل (Ideale) نام گرفت و اولین اسپرسوسازی بود که به بازار عرضه شد.

«ایده‌آل» با دستگاه اسپرسو‌ساز امروز تفاوت‌های بنیادی داشت و از آب ۱۴۰ درجه سانتی‌گراد با ۱.۵ بار فشار برای تهیه قهوه استفاده می‌کرد. در دستگاه‌های امروز فشار حدود ۹ بار است. شات‌های قهوه‌ای که با ایده‌آل تهیه می‌شد چندان شباهتی به قهوه‌ی اسپرسوی امروزی نداشت و طعم آن‌ها بیش‌تر نزدیک به قهوه‌ی دم‌شده با فیلتر بود تا اسپرسو.

فرهنگ اولیه اسپرسونوشی

با همه‌گیر شدن دستگاه‌های اسپرسوساز کلمه‌ی اسپرسو به‌تدریج وارد فرهنگ و زبان قهوه‌نوشی ایتالیا شد و در سال ۱۹۲۰ آلفردو پانزینی (Alfredo Panzini) کلمه‌ی اسپرسو را به فرهنگ لغاتش اضافه کرد و در توضیح آن نوشت: «قهوه‌ی اسپرسو، قهوه‌ای دستگاهی که برای تهیه آن از فشار آب گرم استفاده‌شده و این روزها فراگیر است.»

پانزینی در توصیفش از قهوه‌خانه‌ها و کافه‌های ایتالیای قرن نوزدهم آن‌ها را «آرام و دلنشین» توصیف می‌کند. در نسخه ۱۹۳۵ لغت‌نامه، پانزینی می‌نویسد که کافه‌ها به «بارهایی برای کارگران تبدیل شده‌اند». فراگیری اسپرسو کارگران را به خود فرامی‌خواند تا با یک شات قوی انرژی‌شان را احیا کنند.

سال ۱۹۳۸ کلمه‌ی باریستا برای اولین بار ثبت شد. پیش‌تر از کلمه‌ی بارمن استفاده می‌شده ولی با گسترش سلطه‌ی موسولینی و فاشیست‌ها در ایتالیا جنبشی فرهنگی با احیای فرهنگ قهوه نوشی در ایتالیا به راه افتاد که سعی داشت کلمات بیگانه را با کلمات ایتالیایی جایگزین کند. در نگاه این جنبش کلمه‌ی «بارمن» زیادی آمریکایی بود و با باریستا جایگزین شد. می‌توان گفت این تغییر نام پیوند میان اسپرسو و فرهنگ ایتالیا را عمق بخشید.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.