واژه نامه قهوه: تغییرات آب و هوایی Climate change

Climate change

کافه اکسسوری – تغییرات آب و هوایی Climate change یکی از عواملی است که در رشد قهوه تأثیر زیادی دارد، همان‌طور که در بسیاری از محصولات کشاورزی نیز تأثیر دارد. آب‌وهوا و دمای منحصربه‌فرد موردنیاز برای رشد قهوه عربیکا در ارتفاع ۳۰۰ فوت (۱۰۰۰ متر) اتفاق می‌افتد، اما هر چه ارتفاع بیشتر می‌شود فضای کمتری برای برداشت قهوه باکیفیت وجود دارد که نتیجه آن برداشت و حجم کمتر است.

افزایش دما اما بدان معنی است که گسترش زنگ‌زدگی برگ‌ها آسان‌تر و مشکل‌سازتر می‌شود. راه‌حل این مشکل اکتشاف احتمالی انواع مختلفی از قهوه است که در ارتفاع پایین‌تر پروفیل جام خوبی ایجاد می‌کنند و در مقابل زنگ‌زدگی مقاوم‌تر هستند. توجه داشته باشید، این چیز جدیدی نیست؛ همیشه تلاش برای دستیابی به این هدف باارزش بوده است، اما شاید اکنون انگیزه بیشتری برای انجام چنین کاری وجود داشته باشد. حقیقت این است که تغییر آب‌وهوا به این معنی است که پروفایل‌های فنجان تغییر می‌کنند و افزایش قهوه عالی هرروز دشوارتر می‌شود.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Climate change

Climate change promises to have a huge impact on coffee growing, as indeed it will on many crops. The unique climates and temperatures required to grow outstanding Arabica occur above 3,300 ft (1,000m), but these sweet spots are moving ever upward, which means that there is less potential space to harvest top-quality coffee. Increasing temperatures also mean that the spread of leaf rust gets all the easier and more problematic. Solutions include the potential exploration of varieties that produce a good cup profile at a lower altitude and are more resistant to rust. Mind you, this is not a new thing: it has always been valuable to try to achieve this, but maybe now there is more incentive to do so than before. The truth is that climate change will mean that cup profiles change and that growing excellent coffee will become more difficult

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

مصرف یا عدم مصرف قهوه‌ی فوری ؟

قهوه‌ی فوری

کافه اکسسوری – گرایش به استفاده از فناوری، طی دهه‌‌های ۱۹۵۰ تا ۱۹۶۰ میلادی، در خدمت صنعت قهوه قرار گرفت. در آن زمان با کمک یکسری فرآیند‌های کارخانه‌ای پررمزوراز، این امکان برای مردم پیداشده بود که فنجان قهوه‌‌ای در دست‌گیرند که تنها با حل کردن بلورهایی شفاف در آب داغ، آماده می‌شد. این دستاورد جدید که قهوه‌ی فوری نام دارد، نه‌تنها احساس قدرت و رضایت خوشایندی به همراه داشت که حتی به نظر می‌رسد احساس فوق مدرنی به مردم آن روزگار می‌بخشید.

لذت بی‌درنگ تهیه‌ی این قهوه‌های فوری، به مذاق زنان خانه‌دار نیز، خوش‌آمد. آنان پس‌ازاین، می‌توانستند هم به کارهای خانه برسند و هم در یک‌چشم به هم زدن فنجانی قهوه‌ی آماده به دست همسران خود دهند. این ویژگی چیزی بود که شرکت قهوه‌‌‌ی «فولجِرز» در دهه‌ی ۱۹۵۰، برای تبلیغات بهره جست؛ «تهیه‌ی این قهوه آموزش نیاز ندارد»

در مورد فرآوری‌های غذایی، بازار به دنبال شفاف‌سازی است و افراد جامعه، مواد «طبیعی‌تر» را بیشتر می‌پسندیم؛ و همچنان جای سؤال است که قهوه‌ی آماده‌ای که بین سربازان آمریکایی به‌صورت جیره‌بندی و برای تأمین کافئین پخش می‌شد، چه طور به این میزان گسترده رواج پیدا کرد؟

دلایل نوشیدن و یا ننوشیدن قهوه‌ی فوری

قهوه فوری نخستین بار به‌صورت عمده در سال ۱۹۱۰، به بازار عرضه شد و برخی از مصرف‌کنندگان این نوع قهوه دلایلی را برای مصرف آن‌که تنها به یک لیوان آبجوش نیاز دارد برمی‌شمارند.

۱. آماده‌سازی سریع و آسان که تنها با مخلوط کردن بلورهای قابل‌حل‌ یا پودر قهوه با آب داغ و بدون تشریفات مرسوم درست کردن قهوه، فراهم می‌شود.

۲. سهولت در آماده‌سازی قهوه‌ی فوری برای کسانی که نمی‌دانند چطور یک قهوه‌ی خوب درست کنند. هرکسی می‌تواند با افزودن کمی آب داغ به این پودرها، بدون هیچ تجهیزاتی تنها با یک کتری آب جوش، قهوه درست کند.

۳. نداشتن زحمت دور ریختن تفاله‌ی قهوه‌های آسیاب‌شده‌.

این‌ها دلایل عمده‌ای است که برای مصرف این نوع قهوه برمی‌شمارند که نشان‌دهنده سهولت و سرعت دررسیدن به یک قهوه است؛ اما برخی این دلایل و همچنین طعم یکنواخت این نوع قهوه را نمی‌پسندند و دلایلی برای ننوشیدن و مصرف نکردن این قهوه برمی‌شمارند:

۱. دور بودن از طعم واقعی قهوه.

این قهوه‌ها دردهان آن مزه و حس خوشایندی که باید را ایجاد نمی‌کند.

۲. هیچ عشقی در تهیه‌ی این قهوه نیست.

برای تهیه‌ی این قهوه آداب خاصی وجود ندارد. آن حس مطبوع و ظرافتی که درگرفتن یک عصاره‌ی بی‌همتا از دانه‌های قهوه باید تولید شود در تهیه‌ی این نوع قهوه وجود ندارد و زمان درست کردن این قهوه‌ها نمی‌توان از عطر و بویی که در فضا پخش می‌کنند، مست شد. قهوه‌ی آماده تنها یک نوشیدنی ساده با اندکی کافئین است.

۳. قهوه‌های دمی ازنظر اقتصادی با‌صرفه‌ترند.

تردیدی نیست که قهوه‌ای که در خرده‌فروشی‌های بزرگی مثل «استارباکس» بفروش می‌رسد، قیمت زیادی دارد. می‌توانید در منزل خودتان قهوه‌ای باقیمت بسیار مناسب‌تر از قهوه‌های فوری درست کنید. طعم آن‌هم دستکم ۵ برابر بهتر است.

۴. دم کردن قهوه‌‌های ناب آسیاب‌شده‌، آن‌قدرها هم طول نمی‌کشد.

به‌عنوان نمونه گرفتن قهوه از یک ایروپرس ۶۰ تا ۹۰ ثانیه و با وی ۶۰ هاریو، حدود ۲ دقیقه طول می‌‌کشد و تهیه‌ی یک اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز، حدود ۲۵ ثانیه زمان می‌گیرد.

به نظر نمی‌رسید دلایلی که ذکر شد، برای بسیاری از افراد قانع‌کننده باشد و طرفداران قهوه‌ی فوری را ترغیب به نوشیدن قهوه‌های دمی بکند اما قهوه دوستانی که طعم و عطر قهوه برایشان از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند بی‌شک نمی‌توانند این تجربه ناب را با طعم یکنواخت قهوه‌های فوری جایگزین کنند.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.