طوفان اتا در آمریکای مرکزی و مکزیک

طوفان اتا

کافه اکسسوری – جوامع پرورش قهوه در مناطقی از آمریکای مرکزی و مکزیک براثر جاری شدن سیل و رانش زمین توسط طوفان اتا از هم پاشیده‌اند که منجر به کشته شدن حداقل ۱۵۷ نفر و آوارگی صدها هزار نفر دیگر شده است.

طوفان اتا در روز سه‌شنبه، ۳ نوامبر به‌سرعت در شمال شرقی نیکاراگوئه فرود آمد و باعث وزش باد شدید و باران‌های طولانی‌مدت بیش‌ازحد در آمریکای مرکزی و مکزیک شد که منجر به طغیان گسترده، رانش زمین و لغزش زمین شد.

میزان خسارت واردشده توسط طوفان ممکن است ماه‌ها یا سال‌ها مشخص نباشد، اما بنا بر گزارش‌های آژانس‌های امدادی بین‌المللی، به نظر می‌رسد که بدترین آن هندوراس، گواتمالا و نیکاراگوئه را تحت تأثیر قرار داده است که جزو کشورهای تولیدکننده قهوه محسوب می‌شوند.

طوفان اتا بخشی از بدترین فصل طوفان‌های آتلانتیک در تاریخ ثبت‌شده و بدترین از زمان طوفان میچ در سال ۱۹۹۸ است. همچنین با پس‌زمینه همه‌گیری COVID-19 همراه است که در مناطق تحت تأثیر طوفان گسترش‌یافته است و امدادرسانی بین‌المللی آژانس‌ها انتظار دارند که این طوفان منجر به افزایش ناامنی غذایی، افزایش بیماری‌های منتقله از طریق ناقل، افزایش انتقال COVID-19 و میلیاردها دلار خسارت اقتصادی شود.

برداشت قهوه فصلی در تمام مناطق قهوه که تحت تأثیر طوفان اتا قرار گرفته‌اند، به‌زودی در حال انجام است. آژانس‌های محلی و فدرال، سازمان‌های غیردولتی و شرکت‌های خصوصی در بخش قهوه و اطراف آن احساس ناراحتی خود را برای جوامع قهوه آسیب‌دیده از سیل ابراز داشته‌اند، درحالی‌که همچنین تلاش کرده‌اند آسیب‌ها را شناسایی کنند.

منبع: daily coffee news

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

تأثیر کیفیت آب بر طعم قهوه

کیفیت آب

کافه اکسسوری – بی‌شک کیفیت آب و نوع سختی آن نقش کلیدی در کیفیت نهایی یک نوشیدنی دارد و برخلاف باور عمومی؛ بهترین آب برای دم‌آوری قهوه، آب مقطر و آب‌های معدنی گران‌قیمت نیست. در این یادداشت به تأثیرات سختی آب بر روی محصول نهایی قهوه و طعم آن می‌پردازیم که بر اساس پژوهشی در همین زمینه صورت گرفته است.

در پژوهشی که کریستوفر هندون به همراه دو باریستای سرشناس با نام‌های لزلی و مکسول از برندگان مسابقات باریستای بریتانیا در سال ۲۰۱۵؛ در خصوص رابطه‌ی سختی آب و کیفیت قهوه انجام شد به این نتیجه رسیدند که سختی آب می‌تواند ویژگی‌های طعمی متفاوتی را در قهوه آشکار کند.

دانه‌های قهوه در خود مواد شیمیایی را دارند که عطر، طعم و حس دهانی را مشخص می‌کند. ازجمله‌ی این مواد می‌توان به اسیدهای سیتریک و لاکتیک و اوژنول (eugenol) اشاره کرد که هر کدام طعم و حس خاصی را به قهوه می‌دهد. به‌طور مثال اوژنول طعم و عطری چوب مانند به قهوه می‌دهد.

شیمی قهوه

میزان و نسبت هرکدام از این مواد شیمایی در دانه‌های قهوه باهم متفاوت است و همین تفاوت در میزان و نسبت مواد شیمیایی است که موجب طعم‌های مختلف در انواع قهوه می‌شود.

همین تفاوت در نسبت غلظت مواد معدنی و ترکیبات شیمایی در آب نیز، وجود دارد که درصد سختی و یا سبکی آب و کیفیت آب را مشخص می‌کند و برخی از این مواد با مواد شیمیایی درون قهوه واکش شیمیایی انجام می‌دهند و آن‌ها را خنثی و یا فعال می‌کنند.

به‌طور مثال منیزیم خاصیت چسبناکی بالایی دارد و درنتیجه آب دارای میزان بالای منیزیم می‌تواند مواد معدنی بیشتری از قهوه را در خود نگاه دارد و نتیجه آن قهوه‌ای با عطروطعم و همچنین حاوی کافئین بیشتری است.
از دیگر موادی که می‌تواند سختی آب را زیاد کند وجود بی‌کربنات در آب است. بر اساس نتایج پژوهش کریستوفر هندون بی‌کربنات طعم‌های تلخ‌تری را از قهوه بیرون می‌کشد.

اگر ندانید که محتویات درون آب‌سنگین چه موادی هستند، استفاده از آب سخت ریسک است و قهوه یا بسیار عالی می‌شود و یا بسیار بد. در مقابل استفاده از آب سبک هیچ سود و خاصیتی ندارد چراکه توان کافی برای عصاره گیری از قهوه را ندارد و مناسب برای استفاده در دم‌آوری قهوه نیست.

یکی دیگر از نتایج این پژوهش این بود که در آب سبک مقداری سدیم وجود دارد، اما سدیم برخلاف منیزیم خاصیت چسبندگی ندارد و نمی‌تواند طعم‌های خوب و یا بد را جذب کند. برای رسیدن به یک طعم خوب در قهوه استفاده از آب سخت دارای منیزیم، طعم و عطر بیشتری می‌دهد.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.