کافه اکسسوری – بسیاری قهوهی کلدبرو (Cold Brew) را قهوهی سرد (Iced Coffee) یکسان میدانند درصورتیکه این دو تفاوتهای زیادی با یکدیگر دارند. قهوهی سرد همان قهوه گرم است که با چند تکه یخ ترکیب میشود ولی قهوهی کلدبرو از ترکیب قهوهی آسیاب شده با آب سرد، طی یک پروسهی زمانی نسبتاً طولانیِ عصارهگیری، تهیه میشود. بحثی که در این یادداشت میخواهیم به آن بپردازیم بررسی میزان کافئین در قهوه های گرم و قهوهی کلدبرو است.
هر وقت که صحبت از میزان کافئین میشود زمان نقش تعیینکننده دارد. هر چه دمای آب بالاتر باشد میزان حلالیت پذیری کافئین بیشتر میشود، اتفاقی که در آب با دمای پائین کمتر رخ میدهد. با توجه به این نکته، اگر نسبت آب به قهوه در هر دو روش به یک اندازه باشد میزان کافئین قهوهی کلدبرو از قهوهی گرم کمتر خواهد بود؛ اما جواب به همینجا ختم نمیشود؛ زیرا میزان قهوهی موردنیاز برای روش کلدبرو، همواره ۲ تا ۲٫۵ برابر بیشتر از روشهای گرم است و همین عامل اندازهگیری و مقایسه میزان کافئین قهوهی کلدبرو با قهوهی گرم کار بسیار مشکلی است.
بیشتر شدن مقدار قهوه امکان دارد عامل افزایش میزان کافئین در روش دمآوری کلدبرو شود.
البته گفتنی است که علاوه بر دمای آب و میزان قهوه؛ عواملی دیگر بر میزان کافئین تأثیرگذارند. عواملی همچون زمان دمآوری، مدتزمان تماس آب و قهوه، سایز قهوهی آسیاب شده (Grind Size)، سرعت ریزش آب (Flow Rate) و نژاد قهوه (روبوستا یا عربیکا).
عوامل مختلفی بر میزان کافئین قهوهی ما تأثیرگذار است؛ ولی بیاید صادق باشیم که اگر شما نگران میزان کافئین ورودی به بدن خودتان بودید، مطمئناً قهوه انتخاب اولتان برای نوشیدن نبود. چون نوشیدنیهای دیگری وجود دارند که میزان کافئین آنها چندین برابر قهوه است.
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.