قهوه گواتمالا

قهوه گواتمالا و قدمت این قهوه

کافه اکسسوری – قهوه گواتمالا اصلی‌ترین محصول صادراتی و رکن اساسی اقتصاد این کشور به شمار می‌رود. در حال حاضر امرارمعاش بیش از یک‌چهارم جمعیت ۱۶ میلیونی این کشور به‌صورت مستقیم به صنعت قهوه وابسته است. گواتمالا در قرن بیستم و اوایل قرن ۲۱ بزرگ‌ترین صادر‌کننده قهوه آمریکای مرکزی با تولید (۳۷۰۰ تن در سال، آمار ۲۰۰۹) بود تا این‌که در سال ۲۰۱۱ میزان صادرات قهوه هندوراس پیشی گرفت. دلیل اصلی مقبولیت قهوه گواتمالا در بازارهای جهانی٬ جغرافیای این کشور است. شرایط اقلیمی و آب و هوایی این کشور زمینه‌ی بسیار مساعدی برای رشد گونه عربیکا فراهم کرده است. اکثر مزارع قهوه در ارتفاع ۵۰۰ تا ۵۰۰۰ متری از سطح دریا قرار دارند و عموماً به‌منظور محافظت در برابر سرمای باد‌های شمالی به‌صورت سرپوشیده هستند.

ورود گیاه قهوه به گواتمالا

قهوه اولین بار در سال ۱۷۵۰ توسط مبلغین مسیحی برده شد؛ اما این آلمانی‌ها بودند که در سال ۱۸۶۰ صنعت قهوه را متحول کردند. به دلیل شرایط مساعد جوی و جغرافیایی این کشور٬ تولید قهوه با اقبال بسیار زیادی مواجه شد و مزارع قهوه ابتدا در آماتیتلان و آنتیگوا در جنوب غربی گواتمالا و سپس در سایر مناطق مناسب برای کشت به‌سرعت گسترش یافت. در اوایل کمبود دانش و تجهیزات لازم٬ مانع رشد مناسب این صنعت بود و بسیاری از کشاورزان برای شروع کار خود ناگزیر به دریافت وام و قرض از خانواده و دوستان خود بودند؛ این امر موجب شد تا شرکت‌های سرمایه‌دار خارجی تولید بالاتر و رشد سریع‌تری داشته باشند. مشکل بسیاری از شرکت‌ها و بنگا‌ه‌های کوچک تولید قهوه حمل‌ونقل و فرآوری قهوه‌ی تازه برداشت‌شده به پایین کوه‌ها و فرآوری قهوه است که گاه تأثیر معناداری بر خواص طعمی و تازگی قهوه این مزارع می‌گذارد. کمبود کارگر از دیگر موانع رشد صنعت قهوه در گواتمالاست. در سال‌های اخیر به دلیل کاهش قیمت قهوه بسیاری از کارگران این صنعت مجبور به مهاجرت به کشور‌های دیگر شده‌اند.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X