کافه اکسسوری – شیوههای خوب کشاورزی بهترین ویژگیهای قهوه را برجسته میکند و خطر نقص را کاهش میدهد؛ اما باوجود برخی از قهوهها، ممکن است حد بالایی برای افزایش کیفیت قهوه وجود داشته باشد.
تولیدکنندگان، برای تخصیص بهتر منابع خود، هدف قرار دادن بازار مناسب و بهبود بازده سرمایهگذاری، باید از این امر آگاه باشید.
در این مقاله به بررسی عواملی که بیشترین تأثیر در کیفیت قهوه یعنی طبیعت و پرورش را موردبررسی قرار میدهیم.
طبیعت: کیفیت درونی گیاه قهوه
بعضی از گیاهان قهوه همیشه بیشتر از سایر گیاهان میوه بهتر تولید میکنند.
بخشی از این امر به دلیل ویژگیهای گیاه قهوه و والدین آن است: شما میتوانید دو گیاه قهوه را که هر دو انواع مختلفی دارند و در شرایط یکسان رشد میکنند، مصرف کنید و هنوز تفاوتهایی در قدرت، بهرهوری و نمره فنجان آنها پیدا کنید.
گفته میشود، گونه قهوه نشانگر قوی در خصوص خصوصیات ذاتی قهوه است.
بهعنوانمثال، قهوه گیشا به دلیل داشتن رایحهای لطیف و چای مانند و همچنین بادی و رایحه یاس مشهور شده است.
این موردعلاقه رسترهای مخصوص قهوه و مصرفکنندگان بهطور یکسان است.
بوربون زرد بهطورمعمول قهوهای باکیفیت بالا و عملکردی متوسط تولید میکند، اگرچه مستعد آفات و بیماریها است.
در همین حال، Catuai و Caturra قهوهای باکیفیت متوسط در به ذهن متبادر میکنند.
ماریا جولیا پریرا صاحب دو مزرعه در جنوب میناس، برزیل است، جایی که او روی قهوه مخصوص تمرکز دارد.
او معتقد است که خاک، تنوع قهوه و برداشت سه عامل اصلی تولید قهوه باکیفیت است.
تنوع قهوه را نمیتوان از محل جدا کرد. بعضی از گیاهان در دمای خنکتر رشد میکنند، درحالیکه برخی دیگر برای محیطهای گرم مناسبتر هستند.
قهوه که در دمای خنکتر رشد میکند، دارای عملکرد کمتر اما دارای طعم امیدوارکنندهتر است.
در دمای خنک آفات نیز خطر کمتری دارند. بسیاری از گیاهان باکیفیت بالا نسبت به عوامل خارجی بسیار حساس هستند، ازجمله اینکه در ارتفاع اشتباه یا در خاک اشتباه پرورش مییابند.
خاک و سایر عوامل محیطی و تأثیر در کیفیت قهوه
terroir یا خاک کلمهای است که از زبان فرانسه پذیرفتهشده و به هر جنبهای از محل رشد قهوه اشاره دارد: وضعیت خاک و خصوصیات آن، آبوهوا، قرار گرفتن در معرض آفتاب و موارد دیگر.
ژان فالیروس از فازندا الدورادو، مزرعه برنده جایزه در جنوب میناس جریس، برزیل، terroir را «اساسی» توصیف میکند.
او میگوید: کیفیت ارتباط مستقیم با رسیدن میوه قهوه دارد و هرچه دیرتر میوه برسد، ترکیبات شیمیایی و قندهای بیشتری در آن وجود دارد و لوبیای قهوه باکیفیت بیشتری رشد خواهد کرد.
ماریا جولیا همچنین ارتفاع و ریزگردها را مهم میداند.
او میگوید: «قهوهای که در ارتفاع ۱۲۰۰ متری و در موقعیت خورشید قرار دارد هرگز مرا ناامید نمیکند و نوشیدنی بسیار شیرین با عطروطعم شکلاتی قوی به من میدهد.»
زمینه تولید مناسب
بااینحال، بسیاری از آنها معتقدند که زمینه تولید مناسب بر انواع تولیدکننده و یا روشهای کشاورزی، ارجح است.
بااینحال، تغییرات آبوهوا شرایط کنترل محیطزیست را سختتر از همیشه کرده است.
خشکسالیهای طولانی و بارانهای خارج از فصل بهطور فزایندهای رایج شده است.
یکفصل خشک با قرار گرفتن در معرض آفتاب زیاد نهتنها میتواند به برداشت محصول آسیب برساند بلکه باعث تضعیف گیاهان نیز میشود و توانایی آنها برای رشد میوههای سالم را در آینده کاهش میدهد.
بارانها در زمان برداشت میتواند به روند خشک شدن آسیب برساند و هر دو وضعیت بر کیفیت تأثیر میگذارند.
منبع: Perfect Daily Grind
نوشته ایوان لارنجیرا پتریچ
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.