کافه اکسسوری – با دیدن بز، پرندگان و سایر حیوانات که با خوردن میوه قهوه انرژی فوقالعادهای دریافت کردند، در این یادداشت به تاریخچه رُست قهوه می پردازیم.
هنگامیکه برای نخستین بار قهوه کشف شد، اعتقاد بر این بود که همانند انواع توتها، آن را مستقیماً از روی گیاه باید خورد.
نخستین نفر به این نتیجه رسید که میتوان میوه گیاه قهوه را خورد اما این میوه بسیار تلخ و ناخوشایند بود؛ بنابراین او تصمیم گرفت تا لوبیای قهوه را بپزد تا بررسی کند که آیا تلخی آن با پخته شدن از بین میرود یا خیر؟
با انجام این کار، آن مرد به اولین رستر قهوه تبدیل شد.
اما مشکل دیگر پختن لوبیا این بود که لوبیای حاصلشده سخت و ناخوشایند بود؛ بنابراین او لوبیا را در آب جوشانده تا آنها را نرم کند.
درنتیجه، این مرد با یک مایع قهوهای معطر مواجه شد که بعداً بهعنوان یک داروی معجزهآسا شناخته شد.
داستانهای دیگری در مورد چگونگی شروع پخت قهوه وجود دارد؛ اما تاریخ اثباتشده نشان میدهد که اولین لوازم شناختهشده برای بو دادن دانههای قهوه دایره و نازک بوده و اغلب از چینی ساختهشده و در قرن ۱۵ میلادی در پارس بزرگ و امپراتوری عثمانی مورداستفاده قرار میگرفت.
قابلمهها را با دستگیرههای بلند درست کرده بودند تا بتوان بهراحتی برای گرم کردن قهوه روی ذغال سنگ گرم، قرار گیرد.
دوران قبل از قرن نوزدهم در تاریخچه رُست
در این دوره، اروپا و ایالاتمتحده شاهد هجوم اختراعات ثبتشده دستگاه برشته کاری تجاری برای پخت مقادیر بیشتر قهوه بودند؛ اما باوجوداین، رُست خانگی رایجترین روش برای اکثر مردم محلی بود تا زمانی که قهوه بوداده شده در سال ۱۸۶۴ فروخته شد.
چندین رستری قهوه تجاری مجبور بودند برای فروش قهوه بوداده شده خود ازآنجاکه وسایل خانگی با سرعت زیاد پیشرفت میکرد، نبرد کنند.
در این دوره، یک رستر قهوه اختراع شد که میتوانست قهوه را بر روی اجاقگاز آماده کند.
بعد از معرفی کیسههای قهوه از قبل پختهشده یک پوندی، تاریخچه رُست قهوه تجاری شاهد موفقیتی بود دهها سال برای رسیدن به آن تلاش کرده بود.
این موفقیت به معنای آن بود که مشتریان میتوانند قهوه آماده تولیدشده را فوراً و بیشتر از آنچه با روشهای تهیه خانگی تولید میشود خریداری کنند.
با شروع دهه ۱۹۰۰، برشته شدن قهوه تجاری در کشورهایی مانند آمریکا بیش از برشته کاری خانگی بود.
دوران مدرن (پس از ۱۹۰۰ میلادی)
قهوه فوری در این دوره کاملاً محبوب شد و کافیشاپهای مخصوصی برای خدمات دادن به مردم علاقهمند به قهوه آغاز به کار کردند.
کافیشاپهای تخصصی در دهه ۱۹۷۰ شاهد رونق تجارت بودند و اینزمانی بود که شرکتهای قهوه شروع به آزمایش با طیف گستردهای از برشته کاری و همچنین دانههای قهوه از سراسر جهان کردند.
در همین دوره، نوع دیگری از دستگاه برشته کاری قهوه در آلمان اختراع شد که از فرآیند بو دادن در بسترسیال استفاده کرد.
کباب خانگی کاملاً نمرده بود و در اواخر دهه ۱۹۹۰، هجوم ثبت اختراعات برای رست خانگی به ثبت رسیدند.
این شامل انواع مختلفی از رسترهای مخصوص سیال و رسترهای دارای درام بود.
امروزه دستگاههای برشته کاری قهوه کاملاً دیجیتالی شده و طیف گستردهای از درجههای رُست را با کنترل بیشتری بر روی این فرآیند ارائه میدهند.
منبع: Coffeecupnews
نوشته مری گریس
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.