انواع دستگاه سایفون و وجوه تمایز آن

کافه اکسسوری – سایفون (Siphon) که با نام وکیوم (Vacuum) نیز شناخته می‌شود، یکی از تماشایی‌ترین روش‌های دم‌آوری قهوه به شمار می‌آید. نکته جالب این است که دستگاه سایفون قدمتی بالاتر از دستگاه اسپرسو و فرنچ پرس دارد. سایفون در سال ۱۸۳۰ توسط یک آلمانی بنام لوئف (Loeff) طراحی و اختراع شد.

تقسیم‌بندی بر اساس فیلتر

سایفون در بازار معمولاً به دو صورت فیلتر پارچه‌ای و فیلتر کاغذی یافت می‌شود و هرکدام از این فیلترها طرفداران خاص خود را دارند، اما مزایای استفاده از فیلتر کاغذی سایفون – عدم طعم دهی، شفاف ترشدن عصاره‌گیری قهوه و کاربرد آسان- باعث شده تا استقبال از این نوع بیشتر باشد.

تقسیم‌بندی بر اساس منبع گرما

یکی دیگر از تقسیم‌بندی‌های سایفون بر اساس منبع گرمایی (Heater) است که به‌صورت الکلی، گازی و الکتریکی است. منبع گرمایی الکتریکی از دیگر منبع‌های گرما، مطمئن‌تر و کار با آن آسان‌تر است اما درعین‌حال گران‌تر نیز، هست.

روش دم‌آوری دستگاه سایفون

در دسته‌بندی روش‌های دم‌آوری که از سوی SCAA در سال ۲۰۱۱ مطرح شد، روش دم‌آوری سایفون به‌عنوان روش دم‌آوری فیلتر خلأ (Vacuum Filtration) شناخته شد اما در دسته‌بندی که در سال ۲۰۱۸ مطرح شد این نوع روش دم‌آوری را در دسته دم‌آوری غوطه‌وری (Immersion) قرار دادند.

در طرح غوطه‌وری، آب دما دار و قهوه در محفظه‌ای قرار می‌گیرند و قهوه شناور می‌ماند تا عصاره‌گیری صورت پذیرد. همانند هم‌نشینی آب و قهوه درروش دم‌آوری فرنچ پرس (Steeping) با این تفاوت که در روش دم‌آوری سایفون، همواره جوشش آب را داریم.

سایفون ها با هر شکل و ظاهری، اجزای ثابتی دارند که در همه انواع آن‌ها موجود است.
محفظه شیشه‌ای لوله دار که در نوع رایج سایفون همان محفظه بالایی است و قهوه در آن ریخته می‌شود و دارای درب مخصوصی است و زمانی که بخواهیم محفظه را روی میز کار بگذاریم این درب به‌عنوان پایه عمل می‌کند.
فیلتر که در انتهای محفظه شیشه‌ای بالایی به کمک فنری لبه‌دار تعبیه شده است.

محفظه شیشه‌ای زیرین که در تماس با منبع گرمایی است و آب در آن قرار می‌گیرد.
پایه نگه‌دارنده که محفظه زیرین بر روی آن سوار می‌شود و با فاصله‌ای استاندارد از سطح طراحی‌شده است.
منبع گرمایی که کاربرد آن دما دادن آب است و در زیر محفظه زیرین قرار دارد.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *