کافه اکسسوری – یک متاآنالیز که بهتازگی در یک مجله انجمن قلب آمریکا منتشرشده است نشان داده است که نوشیدن یک یا چند فنجان قهوه کافئین دار در روز با کاهش قابلتوجه خطر نارسایی قلبی همراه است.
این تجزیهوتحلیل سه مطالعه پزشکی عمده را شامل شد که درمجموع بیش از ۲۱۰۰۰ بزرگسال و ۱۰ سال پیگیری را شامل میشد. یک مطالعه نشان داد که حداقل یک فنجان در روز ۵-۱۲٪ خطر نارسایی قلبی را کاهش میدهد. به گفته تیم متخصصان قلب در تجزیهوتحلیل جدید، یک مورد دیگر هیچ تغییری بین صفر تا یک فنجان را نشان نداد، اما تقریباً ۳۰٪ کاهش خطر در بین نوشیدن کنندگان روزانه دو یا چند فنجان قهوه کافئین دار را نشان میداد.
نویسنده ارشد مطالعه، دیوید پی کاو، مدیر پزشکی در مرکز پزشکی شخصی کلرادو در دانشکده پزشکی دانشگاه کلرادو، در اعلامیهای از AHA گفت: «ارتباط بین کافئین و کاهش خطر ابتلا به نارسایی قلبی تعجبآور بود. قهوه و کافئین در اغلب موارد برای قلب «بد» قلمداد میشود زیرا افراد آنها را با تپش قلب، فشارخون بالا و غیره مرتبط میدانند. رابطه مداوم بین افزایش مصرف کافئین و کاهش خطر ابتلا به نارسایی قلبی این فرض را خنثی میکند.»
فواید قهوه کافئین دار
متأسفانه، به نظر میرسد کاهش خطر فقط با قهوه کافئین دار همراه است، در مقایسه با قهوه بدون کافئین که نشان داده میشود احتمالاً حداقل در یکی از مطالعات تجزیهوتحلیل شده احتمال نارسایی قلبی را افزایش میدهد. این گروه همچنین توصیه به مصرف قهوه بهعنوان ابزاری برای کاهش خطر بیماریهای قلبی را متوقف کردند، درحالیکه در عوض به ترک سیگار، مدیریت وزن بدن و ورزش اشاره کردند.
اخبار مربوط بهسلامت قلب یکی دیگر از مهمترین پیروزیهای پزشکی قهوه است که پس از دههها مشخص میشود به دلیل ارتباطات سو تفاهم و تحقیقات کافی بهعنوان یک سلامتی بالقوه برای سلامتی مضر است، ثابت میشود که اینیک اکسیر حیات دهنده است درحالیکه توسط چربیها و قندهای مختلف تقلب نمیشود.
ادرارآور و برهم زننده احتمالی خواب که بهطور متفاوتی توسط هر فرد متابولیزه میشود، قهوه در انواع مختلف و حجم نیز ثابتشده است که فقط در دو سال گذشته معجون بالقوهای برای بهبود عملکرد مغز پس از دست دادن خواب، مبارزه با سرطان پروستات و بهبود روده بزرگ است. نتایج سرطان، بهبود سلامت استخوان، جلوگیری از دیابت نوع ۲، بهبود پیامدهای بیماری کلیه و حتی خود مرگ را از بین میبرد.
قهوه یک نوشیدنی سالم
در مطالعه اخیر قلب که امروز در مجله AHA منتشرشده است: گردش خون: نارسایی قلبی، محققان به محدودیتهای ذاتی بسیاری در تجزیهوتحلیل، ازجمله عدم اندازهگیری استاندارد فنجان بین سه مطالعه بررسیشده، کمبود اطلاعات در مورد روشهای تهیه قهوه یا مواد اضافهشده اشاره کردند و کمبود اطلاعات در مورد اینکه آیا مصرف کافئین از طریق سایر نوشیدنیها ممکن است بر نتایج سلامت قلب تأثیر بگذارد.
«گرچه قادر به اثبات علیت نیست، اما جالب است که این سه مطالعه نشان میدهد که نوشیدن قهوه با کاهش خطر ابتلا به نارسایی قلبی در ارتباط است و اگر قهوه بدون قند و لبنیات پرچرب مصرف شود، میتواند بخشی از یک الگوی غذایی سالم باشد.»
پنی ام. کریس اترتون، متخصص قلب و عروق دانشگاه ایالتی پن، رئیس قبلی بلافاصله کمیته رهبری AHA درزمینهٔ شیوه زندگی و شورای بهداشت کاردیومتابولیک میگوید: «از قهوه در حد متوسط بهعنوان بخشی از یک الگوی غذایی سالم برای قلب لذت ببرید که مطابق با توصیههایی برای میوهها و سبزیجات، غلات کامل، لبنیات کمچرب / بدون چربی و همچنین دارای سدیم و چربی اشباعشده کم است. همچنین توجه به این نکته مهم است که کافئین یک ماده محرک است و مصرف زیاد آن ممکن است مشکلآفرین باشد – باعث ایجاد لرزشی و مشکلات خواب میشود.»
منبع: daily coffee news
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.