واژه نامه قهوه: فیکا Fika

Fika

کافه اکسسوری – این اصطلاح سوئدی فیکا Fika یا «قهوه و کیک» را می‌توان به مفهوم استراحت قهوه یا چای بعدازظهر تشبیه کرد، اما درواقع برای فرهنگ سوئدی بی‌نظیر است (اگرچه در فنلاند نیز چیزی مشابه همین است). این مراسم روزانه معمولاً در محیط کار اهمیت ویژه‌ای دارد که در آن تعامل مهم اجتماعی در کنار یک فنجان قهوه خوب و نوعی کیک‌های پخته صورت می‌گیرد. نان دارچین که گاهی اوقات حتی به‌عنوان فکراباد یا «نان فیکا» از آن یاد می‌شود، یک همراه خاص است. اگرچه فیکا در قهوه ریشه دارد، اما امروزه نوشیدنی‌های دیگری مانند چای و آب نیز در این دایره قرارگرفته‌اند.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Fika

This Swedish term for “coffee and cake” can be likened to the concept of a coffee break or afternoon tea, but is in fact rather unique to Swedish culture (though there is something similar in Finland, too). This daily ritual is often specifically important in the workplace where crucial social interaction takes place over a good cup of coffee and some form of baked goods. Cinnamon buns, sometimes even referred to as fikabröd (“fika bread”), are a particularly popular accompaniment. Although the origins of fika are rooted in coffee, today other beverages such as tea and juice have crept into the mix

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

چای کاسکارا یا چای گیلاس قهوه چیست؟

چای کاسکارا

کافه اکسسوری – کاسکارا که به‌عنوان چای گیلاس قهوه نیز شناخته می‌شود یکی از نوشیدنی‌هایی است که در سال‌های اخیر به صحنه آمده است و در این مدت کم نیز طرفداران خاص خود را دارد.

در این مقاله به این چای که از گیلاس خشک‌شده قهوه تهیه می‌شود، می‌پردازیم.

درحالی‌که این نوشیدنی به‌آرامی در کافه‌های سراسر جهان رو به رشد است، یافتن آن هنوز دشوار است.

کاسکارا به زبان اسپانیایی به معنای پوست یا همان پوست‌های خشک‌شده گیلاس قهوه است.

کاسکارا، یا چای گیلاس قهوه

پوسته‌های دانه قهوه پس از برداشت از مزارع جمع می‌شوند و سپس قبل از بسته‌بندی و حمل در آفتاب خشک می‌شوند.

این پوست‌های خشک‌شده گیلاس قهوه، همانند برگ چای سیاه است و تنها تفاوت اصلی در این است که تکه‌های گیلاس کمی بزرگ‌تر از یک برگ چای است و ظاهری چرمی و چوبی شکل دارند.

نکته جالب در مورد این فرآیند این است که نه‌تنها امکان استفاده از پوسته دانه قهوه را به شکلی خلاقانه فراهم می‌کند، بلکه همچنین سازگار با محیط‌زیست است.

البته به‌طورمعمول این پوست‌های دانه قهوه به‌عنوان یک محصول بعد از فرایند تهیه قهوه محسوب می‌شوند که درگذشته به‌عنوان زباله دفع می‌شدند یا به‌عنوان کمپوست مورداستفاده قرار می‌گرفتند اما امروزه از کاسکارا برای تولید نوشیدنی منحصربه‌فرد، استفاده می‌شود.

کاسکارا اگرچه از گیاه قهوه تهیه می‌شود، اما نوشیدنی و طعم و مزه آن مانند قهوه نیست. کاسکارا اغلب با افزودن طعم‌دهنده‌ها برای شیرین و مزه دار کردن آن استفاده می‌شود.

کافئین در کاسکارا

کاسکارا جزو نوشیدنی‌های کافئین دار محسوب می‌شود. بر اساس آزمایش‌هایی که در این خصوص انجام‌شده است کاسکارا در مواجه با آب تأثیر خود را بر میزان کافئین نوشیدنی نهایی می‌گذارد.

بااین‌حال، باکمال تعجب، محققان متوجه شدند که میزان کافئین در این نوشیدنی کم‌تر از قهوه است.

درحالی‌که کاسکارا دقیقاً قهوه نیست، آن را به‌عنوان چای هم نمی‌توان در نظر گرفت.

ازآنجاکه این نوشیدنی به‌جای گیاه چای از جنس قهوه است، نمی‌توان آن را به‌عنوان یک چای واقعی طبقه‌بندی کرد.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.