واژه نامه قهوه: تجارت عادلانه Fair trade

Fair trade

کافه اکسسوری – جالب است بدانید که گواهی تجارت عادلانه Fair trade به‌سختی در بخش قهوه تخصصی و مغازه‌ها و رستری‌های “موج سوم” در سراسر جهان دیده می‌شود. این واقعاً به این دلیل است که تجارت عادلانه برای محافظت از تولیدکنندگان در برابر هوی و هوس بازار قهوه تجاری طراحی‌شده است.

در بخش تخصصی، جایی که کیفیت فنجان می‌تواند قیمت‌هایی را بیش از دو برابر قیمت بازار ارائه دهد، تجارت منصفانه احساس حضور کمتری می‌کند. گفته می‌شود، این گواهی در بخش تجارت دارای جوانب مثبت و منفی است. اصول اصلی به همان میزان کار می‌کند که تولیدکنندگان تجارت منصفانه همیشه قیمتی را دریافت می‌کنند که حداقل هزینه تولید را برآورده می‌سازد.

بازار قهوه نوسان دارد، بنابراین در برخی اوقات قیمت می‌تواند باعث شود قهوه به‌هیچ‌وجه ارزش رشد نداشته باشد. یک مطالعه نشان داده است که در مناطقی خاص معاملات تجاری منصفانه می‌تواند زمانی تنظیم شود که بازار کم باشد و وقتی‌که بازار به‌نوبه خود به سمت بالا حرکت می‌کند، تولیدکنندگان از قیمت‌های بالا دست می‌کشند. این یک مسئله پیچیده است، اما از اهداف تجارت منصفانه باید حمایت شود، زیرا این برنامه قادر به ایجاد تفاوت واقعی در حوزه قهوه کالایی است.

جالب اینجاست که در سال ۲۰۱۱ شکافی بین تجارت عادلانه بین‌المللی و تجارت عادلانه ایالات‌متحده ایجادشده است که ناشی از اختلاف عقیده در مورد کار با سازمان‌های بزرگ‌تر یا کار با گروه‌های کشاورزی کوچک‌تر تعاونی است.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Fair trade

It is curious to note that the Fair trade certificate is barely seen in the speciality coffee sector and the “third wave” shops and roasters around the world. This is really because Fair trade was designed to safeguard growers against the whims of the commercial C market.

In the speciality sector, where cup quality can offer prices over double that of the market price, Fair trade makes less sense. That said, the certificate has its pros and cons in the commercial sector. The main tenet works in as much as Fair trade producers will always get a price that at least meets the cost of production.

The C market swings, so at certain times the market price can make coffee not worth growing at all. A study has shown that in certain areas Fair trade deals can be arranged when the market is low and the growers then miss out on the high prices when the market takes an upward turn.

It is a complex issue, but the goals of Fair trade should be supported, as it is a programme capable of making a real difference in the sphere of commodity coffee. Interestingly, in 2011 there was a split between Fair Trade International and Fair Trade USA, stemming from a difference in belief about whether to work with larger organizations or to work only with smaller cooperative farming groups

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

یکنواختی آسیاب قهوه و تأثیر آن بر طعم

یکنواختی آسیاب قهوه

کافه اکسسوری – علاوه بر ترکیبات شیمیایی در قهوه به عوامل دیگری هم برای طعم نهایی قهوه باید توجه کنید. برای مثال یکدستی و یکنواختی آسیاب قهوه در طعم نهایی بسیار حائز اهمیت است. برای اطمینان از اینکه دانه‌های قهوه آسیاب شده اندازه مشابهی داشته باشند، از یک دستگاه آسیاب باکیفیت استفاده کنید. دستگاه‌های آسیاب بی‌کیفیت ممکن است قهوه آسیاب شده غیر منسجم و همچنین میزان زیادی «پودر» تولید کنند. این ذرات بسیار ریز، قهوه را بسیار سریع عصاره‌گیری می‌کنند و قهوه را خراب می‌کنند. اغراق نیست اگر بگوییم تقریباً به‌اندازه تازگی و کیفیت دانه قهوه آسیاب شده، انسجام، یکدستی و یکنواختی  آسیاب قهوه هم مهم است. اگر دانه‌های آسیاب شده اندازه‌های مختلفی داشته باشند، با سرعت‌های مختلفی دم‌آوری قهوه و عصاره‌گیری می‌شوند و درنتیجه قهوه شما طعم‌های نامطلوب بسیاری خواهد داشت.

طبق تحقیقات انجام‌شده در دهه ۱۹۶۰ توسط مؤسسه دم‌آوری قهوه، حدود ۳۰ درصد وزن قهوه محلول است. این بدان معناست که حدود ۷۰ درصد از دانه قهوه ماده‌ای آلی و نامحلول هستند. باوجوداینکه ۳۰ درصد از دانه قهوه محلول است.

نمودار یکنواختی آسیاب قهوه

انستیتوی دم‌آوری قهوه، یک نمودار تولید قهوه ایجاد کرده است که تعادل بین قدرت قهوه و عصاره‌گیری را نشان می‌دهد. طبق این نمودار، عصاره‌گیری هر چیزی کمتر از ۱۸ درصد قهوه و بیش از ۲۴ درصد طعم‌های ناخواسته را می‌تواند به همراه داشته باشد. قهوه کمتر از حد استاندارد عصاره‌گیری شده می‌تواند طعم ترش و چای مانند داشته باشد، درحالی‌که قهوه بیش‌ازحد عصاره‌گیری شده تلخ می‌شود. اگر آسیاب قهوه شما یکدست و منسجم نباشد احتمال دارد که برخی از قهوه‌ها را کم و زیاد استخراج کنید.

واقعیت این است که به جز ترکیبات شیمیایی دانه قهوه، متغیرهای زیادی بر روی طعم قهوه شما تأثیر می‌گذارند: از مدت‌زمان عصاره‌گیری گرفته تا دمای آب، میزان برشتگی دانه قهوه، دستگاه دم کننده قهوه و … اما قدرتمندترین ابزار برای دم کردن یک فنجان قهوه خوش‌طعم با فرض رعایت سایر موارد گفته شده، اندازه آسیاب شدن دانه‌های قهوه است.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.