قهوه پایدار با هدف آب و هوایی و کارگری

قهوه پایدار

کافه اکسسوری – با مشارکت بسیاری از بزرگترین شرکت‌های تجارت و بو دادن قهوه در جهان، چالش قهوه پایدار اهداف گسترده و جاه طلبانه مربوط به آب‌وهوا و کار را در راستای تبدیل قهوه به‌عنوان اولین پروژه کشاورزی پایدار در جهان اعلام کرده است.

به‌طور خاص، این گروه هدف از بین بردن ۱.۵ گیگابایت انتشار دی‌اکسید کربن تا سال ۲۰۵۰ از طریق افزایش تولید پایدار در زمین‌های کشاورزی موجود قهوه را اعلام کرد. در تلاش برای دستیابی به این هدف، اهداف مشخص‌شده برای سال ۲۰۲۵ شامل طرح‌های زیست‌محیطی به‌علاوه تلاش‌های متعدد مربوط به کار برای حمایت از حقوق کارگران و رونق بخشیدن به کشاورزی قهوه است.

این اهداف جدید در حالی برگزار می‌شود که چالش قهوه پایدار پنج سال اول خود را جشن می‌گیرد. چالش قهوه پایدار که توسط شرکت غیرانتفاعی پایدار Conservation International با بودجه اولیه از سوی استارباکس مدیریت می‌شود، با مشارکت ۱۵۰۰۰ شریک و با مشارکت رستری‌ها، شرکت‌های بازرگانی، انجمن‌های دولتی، گروه‌های تولیدکننده، خرده‌فروشان قهوه، انجمن‌های عضویت و موارد دیگر، به ۱۵۸ شریک تبدیل شده است.

توافق‌نامه قهوه

توافق‌نامه این دوره، طیف وسیعی از اهداف بلند پروازانه را ملموس می‌کند که پنج سال پیش عمدتاً در قلمرو مفهومی وجود داشته است. اهداف جدید در جلسه مجازی اعضای قهوه در چالش روز دوشنبه، ۷ دسامبر اعلام شد.

نزدیک به ۱۶۰ عضو از سراسر بخش قهوه، چالش قهوه به‌طور منحصربه‌فرد در همکاری با یکدیگر برای دستیابی به پتانسیل عظیم قهوه برای تأمین معاش میلیون‌ها نفر، کمک به تثبیت آب‌وهوا و کمک به جذب میلیاردها مشتری قهوه در تلاش برای بیشتر آینده پایدار، شرکت داشتند.

در مورد اهداف آب و هوایی برای سال ۲۰۲۵، چالش قهوه متعهد شده است ۱.۵ میلیون هکتار از پوشش درختان را بازیابی کند و از ۵۰۰ هزار هکتار جنگل محافظت کند.

اعضای چالش همچنین برای سال ۲۰۲۵ تعهد کرده‌اند: افزایش تولید خرده‌مالکان از طریق سرمایه‌گذاری در مزارع موجود ۷٪. برای حمایت از حقوق کارگران قهوه ضمن ایجاد معیارهای درآمد و دستمزد برای بسیاری از کشورهای قهوه ساز جهان؛ حاصل شود تا حداقل ۵۰٪ از قهوه سبز خریداری‌شده در سطح جهان «پایدار» تلقی شود، زیرا این نتیجه از رویه‌هایی است که از حقوق کار کشاورزان و کارگران مزرعه محافظت می‌کند، منابع طبیعی را حفظ می‌کند و به جوامع رشد قهوه سود می‌رساند.

منبع: daily coffee news

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

بررسی دانه‌های قهوه عربیکا و روبوستا

قهوه عربیکا و روبوستا

کافه اکسسوری – دانه‌های قهوه عربیکا و روبوستا بی‌شک بیشترین گسترگی و تنوع را در دنیای قهوه دارند. ازلحاظ گیاه‌شناسی بیش از ۱۰۰ گونه گیاهی گیاه قهوه در جهان شناسایی شده است، اما این دو گونه بیشترین تولید، فروش و محبوبیت را در میان این گونه‌ها دارند؛ اما سؤال اینجاست که این دو گونه چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند و چگونه می‌توان آن‌ها را از هم شناخت؟ در این یادداشت به موارد تفاوت این دو گونه قهوه می‌پردازیم.

 تفاوت در طعم و عطر

نخستین تفاوت در دانه‌ روبوستا و عربیکا عطروطعم این دو قهوه است. دانه‌های روبوستا (Robusta) به داشتن طعم و عطری شبیه به لاستیک سوخته (burnt tires or rubbery) مشهور هستند به‌گونه‌ای که این عطر حتی زمان آسیاب شدن نیز قابل ‌تشخیص است. در مقابل دانه‌های عربیکا (Arabica) عطر دلنشین‌تر و خوشایندتری دارند.

 میزان کافئین در دانه‌های قهوه عربیکا و روبوستا

دانه‌های روبوستا تقریباً دو برابر عربیکا کافئین دارند و همین امر موجب طعم تلخ‌تر روبوستا نسبت به دانه عربیکاست. ازلحاظ درصدی روبوستا حدود ۲.۷ درصد و دانه عربیکا در حدود ۱.۵ درصد کافئین دارد.

میزان قند و چربی

میزان قند موجود در دانه عربیکا تقریباً دو برابر دانه روبوستا است و ازلحاظ چربی چیزی حدود ۶۰ درصد بیشتر از میزان موجود در دانه روبوستا اندازه‌گیری شده است و این تفاوت شیمیایی توجیه مناسبی برای داشتن طعم مطبوع‌تر در دانه قهوه عربیکاست.

قیمت دانه‌های قهوه

ازنظر قیمت در بورس‌های جهانی دانه‌های عربیکا حداقل معمولاً به قیمتی دو برابر بیشتر از روبوستا معامله می‌شوند.

کاشت و داشت و برداشت

گونه روبوستا راحت‌تر مورد زراعت قرار می‌گیرد و میزان محصولی که در هر هکتار به دست می‌آید بیشتر از گونه عربیکا است. همچنین دانه روبوستا نسبت به آفات زراعی و بیماری‌ها مقاوم‌تر است. نکته جالب این است که میزان بیشتر کافئین موجود در دانه‌ی روبوستا، نوعی سد دفاعی در برابر آفات محسوب می‌شود.

میزان کرما در قهوه دم‌آوری شده

امروزه در اکثر اسپرسوهای تولید کشور ایتالیا درصدی روبوستا استفاده می‌شود که علت این امر ایجاد کرمای بیشتر دانه‌های روبوستا است.

شکل ظاهری قهوه عربیکا و روبوستا

از لحاظ شکل ظاهری دانه روبوستا گرد و مدورتر هستند درحالی‌که دانه عربیکا بیضی‌شکل هستند.

ارتفاع گیاه و محل رویش 

گیاه عربیکا در ارتفاعی بالاتر نسبت به گونه Robusta رشد می‌کند و ارتفاع آن بین ۲.۵ تا ۴.۵ متر است درحالی‌که گیاه روبوستا ارتفاعی معادل ۴.۵ تا ۶.۵ متر پیدا می‌کند و در ارتفاعی پایین‌تر نسبت به گونه عربیکا پرورش می‌یابد.

میزان کشت و تولید

دانه قهوه Arabica در حدود ۷۰ درصد‌ محصول تولیدی کشورهای پرورش قهوه را به خود اختصاص داده است و بزرگ‌ترین کشور تولیدکننده گیاه عربیکا در این میان  برزیل است؛ اما ۳۰ درصد باقیمانده به پرورش گیاه روبوستا اختصاص دارد که کشور ویتنام بزرگ‌ترین تولیدکننده آن شناخته می‌شود.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.