کافه اکسسوری – روبوستا ممکن است بهعنوان اقوام تجاری و فرومایه عربیکا شناخته شود، اما بدون آن بههیچوجه عربیکا نخواهیم داشت. روبوستا درواقع گیاه اصلی عربیکا است و گونه روبوستایی که برای تولید عربیکا با آن همراه است، قهوه اوگنیودز Eugenioides نام دارد. اینگونه بهسختی برای نوشیدنی قهوه تکثیر نمیشود و فقط اخیراً موردتوجه قرار گرفته است.
کاملیو ماریساند، تولیدکننده کلمبیایی، در سالهای اخیر در حال آزمایش روی انواع منحصربهفرد و نادر است. سودان روم که Saša ćestić برای پیروزی در مسابقات قهرمانی جهانی باریستا تولید کرد، در Finca Las Nubes در السالوادور آن را پرورش داده است.
چند مایل پایینتر از جادههای کوچک در Finca Inmaculada، قهوه اوگنیودز در حال رشد است و با موفقیت بسیار خوبی همراه است. قهوه جف وات از Intelligentsia این قهوه را در یک میز کور به سارا اندرسون، قهرمان جام دمآوری آمریکا، ارائه داد. سارا قهوه واقعاً بینظیری را برای حضور در مسابقات جهانی انتخاب کرد و در سال ۲۰۱۵ به مقام پنجم رسید.
من بهاندازه کافی خوششانس بودم که این قهوه را در گوتنبرگ در این رقابت چشیدم و بسیار غیرمعمول بود. اسیدیته معمولی سیتریک که انتظار میرود در محصولات با کیفیت بالا عربیکا تقریباً وجود نداشته باشد. در جای خود شیرینی زیادی وجود دارد، بهطوریکه تقریباً شیرین است. این فنجان خصوصیاتی مانند غلات را نشان میدهد و همچنین مانند چای توصیف میشود.
منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna
Eugenioides
Robusta may be known as the commercial and inferior relative of Arabica, but without it we would not have Arabica at all. Robusta is actually the parent plant of Arabica, and the species Robusta coupled with to produce Arabica is called Coffea eugenioides. This species is barely propagated for coffee drinking at all and has come into the spotlight only recently.
Colombian producer Camilio Marisande has been experimenting with unique and rare varieties in recent years. The Sudan Rume that he produced with Saša Šestić for the World Barista Championship win was grown at Finca Las Nubes in El Salvador.
A few miles down the road on the small plots at Finca Inmaculada, Eugenioides is being grown, and with great success. Geoff Watts of Intelligentsia Coffee presented the coffee on a blind table to US Brewers Cup champion Sarah Anderson.
Sarah chose the truly unique coffee to take to the world championships where she finished fifth in 2015. I was lucky enough to taste this coffee in Gothenburg at the competition. It is very unusual. The typical citric acidity you would expect in high-quality Arabica crops is almost not there at all. In its place is a lot of sweetness, so that it is almost sugary. The cup displays cereal-like qualities and is also described as being tea-like
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.