واژه نامه قهوه: قهوه اوگنیودز Eugenioides

Eugenioides

کافه اکسسوری – روبوستا ممکن است به‌عنوان اقوام تجاری و فرومایه عربیکا شناخته شود، اما بدون آن به‌هیچ‌وجه عربیکا نخواهیم داشت. روبوستا درواقع گیاه اصلی عربیکا است و گونه روبوستایی که برای تولید عربیکا با آن همراه است، قهوه اوگنیودز Eugenioides نام دارد. این‌گونه به‌سختی برای نوشیدنی قهوه تکثیر نمی‌شود و فقط اخیراً موردتوجه قرار گرفته است.

کاملیو ماریساند، تولیدکننده کلمبیایی، در سال‌های اخیر در حال آزمایش روی انواع منحصربه‌فرد و نادر است. سودان روم که Saša ćestić برای پیروزی در مسابقات قهرمانی جهانی باریستا تولید کرد، در Finca Las Nubes در السالوادور آن را پرورش داده است.

چند مایل پایین‌تر از جاده‌های کوچک در Finca Inmaculada، قهوه اوگنیودز در حال رشد است و با موفقیت بسیار خوبی همراه است. قهوه جف وات از Intelligentsia این قهوه را در یک میز کور به سارا اندرسون، قهرمان جام دم‌آوری آمریکا، ارائه داد. سارا قهوه واقعاً بی‌نظیری را برای حضور در مسابقات جهانی انتخاب کرد و در سال ۲۰۱۵ به مقام پنجم رسید.

من به‌اندازه کافی خوش‌شانس بودم که این قهوه را در گوتنبرگ در این رقابت چشیدم و بسیار غیرمعمول بود. اسیدیته معمولی سیتریک که انتظار می‌رود در محصولات با کیفیت بالا عربیکا تقریباً وجود نداشته باشد. در جای خود شیرینی زیادی وجود دارد، به‌طوری‌که تقریباً شیرین است. این فنجان خصوصیاتی مانند غلات را نشان می‌دهد و همچنین مانند چای توصیف می‌شود.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Eugenioides

Robusta may be known as the commercial and inferior relative of Arabica, but without it we would not have Arabica at all. Robusta is actually the parent plant of Arabica, and the species Robusta coupled with to produce Arabica is called Coffea eugenioides. This species is barely propagated for coffee drinking at all and has come into the spotlight only recently.

Colombian producer Camilio Marisande has been experimenting with unique and rare varieties in recent years. The Sudan Rume that he produced with Saša Šestić for the World Barista Championship win was grown at Finca Las Nubes in El Salvador.

A few miles down the road on the small plots at Finca Inmaculada, Eugenioides is being grown, and with great success. Geoff Watts of Intelligentsia Coffee presented the coffee on a blind table to US Brewers Cup champion Sarah Anderson.

Sarah chose the truly unique coffee to take to the world championships where she finished fifth in 2015. I was lucky enough to taste this coffee in Gothenburg at the competition. It is very unusual. The typical citric acidity you would expect in high-quality Arabica crops is almost not there at all. In its place is a lot of sweetness, so that it is almost sugary. The cup displays cereal-like qualities and is also described as being tea-like

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

تهیه قهوه کُن پانا با موکاپات

کُن پانا

کافه اکسسوری – اسپرسو اصالتاً یک روش دم‌آوری قهوه به سبک ایتالیایی است؛ اما کُن پانا یا espersso con pana نوشیدنی قهوه اسپرسو با خامه است که ترجمه آن در زبان ایتالیایی به معنی قهوه به همراه خامه (cream) است، نوشیدنی کن پانا در حقیقت از یک شات اسپرسو سینگل یا دوبل تشکیل‌شده که با خامه پوشیده می‌شود. البته منظور از خامه روی اسپرسو، خامه زده‌شده (Whipped cream) است که هم قوام خوبی دارد و هم می‌توان به‌راحتی به‌وسیله ماسوره فنجان را تزئین کنید. قهوه‌ای که به شیوه اسپرسو دم شده پایه بسیاری از نوشیدنی‌ها مثل کاپوچینو، کافه آمریکانو، کافه لاته و کافه ماکیاتو است. شما به‌راحتی می‌توانید این نوشیدنی را در منزل تهیه‌کرده و لذت ببرید. در این یادداشت به طرز تهیه کُن پانا به همراه دستگاه قهوه ساز موکاپات در منزل می‌پردازیم.

طرز تهیه قهوه کُن پانا یا اسپرسو خامه‌ای

شما در منزل به‌وسیله دستگاه اسپرسو ساز برقی یا اسپرسو ساز رو گازی (Stovetop espresso maker) یا همان موکاپات می‌توانید قهوه اسپرسو را تهیه کنید و به‌وسیله ماسوره، خامه زده‌شده را روی آن بریزید تا یک نوشیدنی کُن پانا داشته باشید.

ابتدا محفظه‌های موکاپات را بازکنید.  محفظه‌ پودر قهوه را از محفظه آب جدا کنید و مقداری آب داخل محفظه مخصوص آب بریزید، آب باید درست تا زیر سوپاپ کنترل فشار باشد. حالا محفظه پودر قهوه را هم از پودر قهوه پرکنید. دقت داشته باشید که درجه آسیاب دانه قهوه برای تهیه قهوه به روش اسپرسو باید Fine Grind باشد، یعنی نه خیلی زبر (Coarse) مانند قهوه دمی  و نه خیلی نرم  (Extra Fine) مانند قهوه ترک.

محفظه پودر قهوه باید سر صاف باشد پس سطح قهوه را با انگشت صاف کنید. حالا محفظه‌ پودر قهوه را سر جای خودش قرار دهید و موکاپات را محکم ببندید. موکاپات را روی شعله متوسط گاز بگذارید و منتظر شوید تا قهوه از لوله‌ خروجی خارج‌شده و داخل محفظه قهوه بریزد. مراقب باشید که شعله‌ گاز را قبل از آن‌که قهوه تا دهانه لوله‌ خروج قهوه بالا بیاید خاموش‌کنید. به‌این‌ترتیب قهوه آرام‌آرام وارد محفظه قهوه می‌شود. قهوه اسپرسو کُن پانا شما آماده است، آن را در فنجان سرو کنید، روی آن با ماسوره خامه زده‌شده بریزید و بلافاصله میل کنید.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.