کافه اکسسوری – با اشتیاق برای از بین بردن شهرت قهوه ی روبوستا بهعنوان یک قهوه درجهدو که فقط برای نوشیدنیهای فوری مناسب است، تولیدکنندگان بیشتری در سراسر جهان در حال کشت و رشد قهوههایی هستند که با عشق بیشازحد رشد، برداشت و فرآوری میشود.
تویی نگوین، صاحب مزرعه قهوه Future در ویتنام، پیشتاز تلاش جهانی برای روبوستای باکیفیت بوده است. قهوه از مزرعه نگوین تنها با دانههای رسیده که در شرایط کاملاً نظارتشده تولید میشود، امتیازات بالایی را از انجمن تخصصی قهوه آمریکا دریافت کرده است.
هیروماسا اوکازاکی، رئیس خردهفروش آنلاین قهوه، نامامه هونپو، در این خصوص میگوید: «اکنون در اروپا نیز قهوه ی روبوستا طرفدار دارد و سختتر از گذشته میتوان از آن نگهداری کرد و قیمت عمدهفروشی آن نسبت به سال گذشته حدود ۲۰٪ افزایشیافته است.»
قهوه ی روبوستا در ارتفاعات کمتری قابل پرورش است و نسبت به عربیکا که بیشتر در قهوههای غیر فوری استفاده میشود، در برابر آفات مقاوم است. به لطف قابلیت اطمینان نسبی، سهم روبوستا از تولید جهانی قهوه از حدود ۲۰ درصد در چهار دهه گذشته به حدود ۴۰ درصد افزایشیافته است.
اما روبوستا به دلیل رایحه متمایزی که دارد، قیمت آن پایینتر از لوبیای عربیکا است که به عقیده برخی از آن ارزانتر است و هزینههای تولید آن ارزانتر میشود. تعداد فزایندهای از تولیدکنندگان اکنون برای افزایش درآمد خود به دنبال ورود به بخش تخصصی پردرآمد هستند.
ماسائومی آراکاوا، مدیر خانه بازرگانی S. Ishimitsu، میگوید: «کشاورزان بیشتری روشها و روشهای خاص رشد را برای لوبیا در نظر میگیرند تا سلیقهها و ویژگیهای منحصربهفرد قهوه ی روبوستا را بازآفرینی کنند.»
افزایش علاقه به روبوستا به واسطه شیوع کرونا
ویروس کرونا با افزایش مصرفکنندگان در خانه و نوشیدن قهوه فوری، فقط علاقه مردم به روبوستا را تقویت کرده است.
یک منبع در یکخانه بازرگانی ژاپن با بیان اینکه دانه روبوستا را میتوان مستقیم یا بهصورت ترکیبی فروخت، گفت: «تولیدکنندگان روبوستا این فرصت را برای بازاریابی محصولات لوکس متفاوت از انواع موجود در بازار به دست آوردهاند.»
قهوه ی روبوستا قبلاً توسط مصرفکنندگان ژاپنی تهیه میشد و آن را به طرز نامطلوبی با طعم و مزه چای جو را مقایسه میکردند.
طبق پیشبینیهای انجامشده توسط خانه بازرگانی ماروبنی، انتظار میرود طی ۱۲ ماه منتهی به سپتامبر ۲۰۲۲، کمبود دانه قهوه عربیکا وجود داشته باشد. این امر تا حد زیادی ناشی از رکود تولید در برزیل، بزرگترین تولیدکننده قهوه عربیکا است.
بعلاوه، پیشبینی میشود که تغییرات آب و هوایی و عوامل دیگر نیمی از زمینهای قابلکشت قهوه عربیکا را تا سال ۲۰۵۰ از بین ببرد. با توجه به این، انتظارات از روبوستا افزایشیافته است که اینگونه میتواند منابع قهوه را پایدار نگه دارد.
منبع: nikkei asia
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.