واژه نامه قهوه: فلت وایت Flat white

Flat white

کافه اکسسوری – چه کسی فلت وایت Flat white را اختراع کرده است؟ ما هرگز پاسخ واضحی برای آن دریافت نمی‌کنیم. سؤال بعدی: دقیقاً فلت وایت چیست؟ خوب، این نوشیدنی دارای شیر، اسپرسو و شیر بخارپز یا فوم است و نوشیدنی نسبتاً قوی است. مشخصات آن متفاوت است، مشکلی که شما با انواع نوشیدنی‌های با آن روبرو خواهید شد. آن‌ها به طرق مختلف تفسیر می‌شوند و این تفسیرهای مختلف، حداقل برای یک گروه خاص از متخصصان یا افراد وابسته، تبدیل به انجیل می‌شوند. تعریف فلت وایت که با آن بیشتر آشنا هستم یک شات اسپرسوی دوبل با شیر نسبتاً صاف است که درون یک فنجان ۶ اونسی ریخته شده است. به‌طور سنتی، کاپوچینو یک نوشیدنی با شیر بخارپز نسبتاً کوچک و قوی بود، اما باگذشت سال‌های متمادی، این محصول بزرگ‌تر و بزرگ‌تر شده است، به‌گونه‌ای که در بسیاری از کشورها با یک لاته یخی مترادف شده است. موفقیت فلت وایت به استحکام آن متکی است و در بسیاری از کافی‌شاپ‌های جهان متداول شده است، زیرا نوشابه‌ها علیه نوشیدنی‌های بزرگ و غلیظ حاکم بر بازار قیام می‌کنند و بیشتر به خود قهوه توجه می‌شود.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Flat white

Who invented the flat white? We won’t ever get a clear answer to that, but it was definitely somewhere Down Under. Next question: what exactly is a flat white? Well, it has espresso and steamed milk and is relatively strong. The specifics vary, a problem you will come across with all familiar drink types. They are interpreted in a variety of ways and these varying interpretations then become gospel, at least for a particular group of experts or aficionados. The definition of the flat white I am most familiar with is a double espresso shot with relatively flatly steamed milk poured into a 6oz cup. Traditionally, the cappuccino was a relatively small, strong, steamed milk drink, but over many years it has evolved to be larger and larger, so that in many countries it has become synonymous with a frothier latte. The flat white’s success relies on its strength, and it has become commonplace in many coffee shops around the globe, as drinkers rebel against the increasingly oversized drinks that dominate the market and take more interest in the coffee itself

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

انواع دم‌آوری دستی قهوه – قسمت دوم

دم‌آوری دستی قهوه

کافه اکسسوری – روش‌های دم‌آوری دستی قهوه جدای مزیت‌های ارزان بودن به دلیل سهولت در دم‌آوری از محبوبیت ویژه‌ای در میان علاقه‌مندان به قهوه برخوردار است و موجب می‌شود تا افراد مبتدی نیز به‌راحتی در منزل قهوه‌ای مطلوب و خوش‌آیند دم کنند. در این یادداشت توضیح مختصری در مورد انواع روش‌های دم‌آوری قهوه ارائه می‌دهیم تا با شناخت صحیح این روش‌ها برای خودتان در منزل قهوه‌ای به‌صرفه و مطلوب دم‌آوری کنید.

کمکس

در سال ۱۹۴۱ شیمیدان و مخترع آلمانی پیتر جی شلبو «کمکس» را به‌عنوان یکی از چندین اختراع ارزشمند خود اختراع و ثبت کرد. وی برای نخستین بار نمونه اولیه قهوه ساز Chemex را در نمایشگاه جهانی نیویورک در سال ۱۹۳۹ به نمایش گذاشت و دو سال بعد، شرکت Chemex را برای تولید و بازاریابی آن تشکیل داد. سبک ظاهری کمکس شبیه به طراحی‌های مدرن بود و توسط موزه هنر مدرن مورد تأیید قرار گرفت.

روش دم‌آوری قهوه در کمکس به‌این‌ترتیب است که با عبور آب از طریق یک بستر قهوه آسیاب شده و یک فیلتر کاغذی، قهوه دم‌آوری می‌شود. ازآنجایی‌که فیلترهای کاغذی معمولاً ۲۰ تا ۳۰ درصد سنگین‌تر از فیلترهای معمولی هستند، روغن‌های معلق بیشتری را هنگام دم کردن قهوه حفظ کرده و مواد جامد بیشتری را در خود نگه می‌دارند، درنتیجه یک فنجان قهوه تمیزتر خواهید داشت.

هریو وی ۶۰ (The Hario V60) یکی از روش‌های دم‌آوری دستی قهوه

شرکت ژاپنی شیشه و کریستال هاریو HARIO V60 را در سال ۲۰۱۵ تولید کرد. V60  یک ابزار ساده  و مدرن و یکی از روش‌های دم‌آوری دستی قهوه و  مناسب برای تهیه قهوه در منزل و کافی‌شاپ است.

V60 درست همانند نامش یک V شصت درجه است و یک دستگیره در کناره‌ی آن برای حمل و استفاده آسان دارد.

این وسیله به‌طور مستقیم نیاز به برق و شعله ندارد و جزء ابزارها و وسایل مخروطی شکل Cone Shape است که در دسته  Pour Over ها قرار می‌گیرد.

برای تهیه قهوه با این وسیله شما نیاز به قهوه آسیاب شده، آب جوش و فیلتر کاغذی متناسب و مخصوص این ابزار دارید. محصول نهایی این ابزار یک قهوه دمی عالی است.

V60 سه ویژگی دارد که بر توانایی تولید آن تأثیر می‌گذارد. در مرحله اول، شکل مخروطی آن اجازه می‌دهد که آب ریخته شده به سمت مرکز دستگاه برود و مدت‌زمان طولانی با قهوه آسیاب شده در تماس باشد. دومین ویژگی تک حفره بودن آن است، بدان معنی که با تغییر سرعتی که آب در آن ریخته می‌شود، می‌توان طعم قهوه را تغییر داد؛ و سومین ویژگی خطوط خمیده و منحی‌های قسمت داخلی آن است که سبب عبور جریان هوا از پشت فیلتر و عصاره‌گیری و دم‌آوری بهتر و همچنین مانع پر شدن سریع آب هنگام دم‌آوری می‌شود.

ابتدا V60 در جنس سرامیک  و شیشه تولید می‌شد و سپس گونه پلاستیکی و سرانجام فلزی آن‌هم به بازار آمد. نسخه مسی این وسیله  برای هدایت حرارت مناسب‌تر است و این امر باعث می‌شود تا گرما بهتر جریان پیدا کند و درنتیجه عصاره‌گیری بهتر صورت گیرد.

موج کالیتا یا Kalita Wave

این قهوه ساز چکه‌ای در کشور ژاپن به دنیای قهوه معرفی شد و دارای سطح زیرین صاف است. این طراحی باعث می‌شود عصاره‌گیری قهوه یکنواخت‌تر انجام شود. شرکت کالیتا یک شرکت ژاپنی است که از دهه پنجاه تولید تجهیزات قهوه و فیلترهای کاغذ را انجام می‌دهد. آن‌ها سری قهوه‌سازهای Kalita Wave را در سال ۲۰۱۰ طراحی و تولید کردند. این دستگاه از نگاه اول شبیه به V60 است اما دارای چندین تفاوت اساسی است.

برخلاف V60، Kalita Wave دارای یک کف صاف و دارای سه سوراخ استخراج است که هرگونه هدایت آب در بستر قهوه را از بین می‌برد و جریان آب را از طریق قهوه آسیاب شده کند می‌کند، برای یک فنجان قهوه ترد و موجدار، قطره‌چکان تماس کمی با فیلتر دارد، دمای آن را ثابت نگه می‌دارد و آب را به‌طور مساوی پراکنده می‌کند.

به لطف کف صاف آن، جریان آب به روشی پایدارتر و قابل پیش‌بینی‌تر از سایر روش‌های دستی محدودشده است. این امر باعث می‌شود بسترهای مسطح‌تری برای عصاره‌گیری بیشتر عطروطعم از قهوه مهیا شود.

جنس موج کالیتا فلزی است و مثل موکاپات روی اجاق‌گاز قرار می‌گیرد. علاوه بر این موج کالیتا در جنس شیشه و سرامیک هم طراحی و تولید می‌شود.

دستگاه اروپرس یکی از روش‌های دم‌آوری دستی قهوه

ایروپرس (Aeropress) نیز به عنوان یکی از روش‌های دم‌آوری دستی قهوه از معروف‌ترین دستگاه‌های تهیه قهوه است. اساس کار این دستگاه بر پایه استفاده از فشار در تهیه قهوه است. اروپرس شامل دو سیلندر پلاستیکی است؛ یک سیلندر به‌عنوان هوابند در سیلندر بزرگ‌تر مانند سرنگ قرار دارد. در اروپرس بسته به میزان درشتی دانه‌های قهوه، آب در دمای ۹۲ تا ۹۶ با فشار و جریانی ثابت از داخل دانه‌های آسیاب شده قهوه عبور می‌کند تا طعم و عطر قهوه را استخراج کند. اروپرس توسط آلن آدلر (Alan Adler) در سال ۲۰۰۵ اختراع شد. قهوه بسته به میزان درشتی قهوه خردشده و شدت موردنیاز، اشباع می‌شود و با فشار سرنگ در سیلندر از فیلتر عبور می‌کند. فیلتر مورداستفاده شامل فیلتر اروپرس یا فیلتر فلزی دیسک مانند است. قهوه به‌دست‌آمده از اروپرس ازنظر غلظت و طعم شبیه قهوه اسپرسو است و برای استفاده مکرر نیازمند فشار بیشتر بر روی فیلتر است.

اما سازوکار استفاده از اروپرس برای دم‌آوری قهوه چگونه است؟ یادتان باشد قبل از استفاده از اروپرس از تمیز بودن وسیله به‌خصوص محفظه فیلتر آن اطمینان حاصل کنید. توصیه می‌کنیم از دانه‌های قهوه با درجه رُست یا برشتگی متوسط استفاده کنید. البته با توجه به ذائقه خود می‌توانید هر نوع قهوه‌ای را استفاده کنید، چه دانه قهوه برشته ملایم چه برشته زیاد. بهتر است برای کسب بهترین نتیجه در زمان دم کردن، دانه‌های قهوه را آسیاب کنید و درجه آسیاب مناسب متوسط به پایین (Medium fine) باشد.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

دفع مرگ به وسیله نوشیدن اسپرسو

اسپرسو

کافه اکسسوری – در چهار سال گذشته خبرهای خوبی برای نوشندگان قهوه به دنبال دفع شبح سرد مرگ به ارمغان آورده است. این تحقیق جدید این مفهوم را کاملاً ایتالیایی کرده و به‌طور خاص بر مصرف قهوه کوتاه به سبک ایتالیایی که در سراسر جهان به‌عنوان اسپرسو شناخته می‌شود و ارتباط آن با مرگ‌ومیر ناشی از همه علت‌ها در انسان تمرکز دارد.

این تحقیق ایتالیایی که در مجله تغذیه منتشرشده است، داده‌های مربوط به ۲۰۴۸۷ زن و مرد بالغ را که بخشی از مطالعه Moli-sani ایتالیا بودند، تجزیه‌وتحلیل کرد. این گروه شامل مردان و زنان بالغ، در رنج سنی ۳۵-۹۴ سالگی بود. از سال ۲۰۰۵ که از بیماری قلبی عروقی و سرطان آزاد بودند و برای یک دوره متوسط ​​۸ تا ۳ ساله پیگیری شدند.

علاوه بر ردیابی اینکه تعداد شرکت‌کنندگان اسپرسو به‌طور متوسط ​​روزانه مصرف می‌کنند، مطالعه «نقش واسطه‌ای» نشانگرهای زیستی مختلف مربوط به سلامت قلب، التهاب و عملکرد کلیه را بررسی کرد.

محققان تشخیص دادند که «مصرف متوسط» ۳-۴ فنجان قهوه به سبک ایتالیایی (اسپرسو) در روز نقطه شیرینی است که با کاهش خطر مرگ‌ومیر ناشی از همه علت‌ها و به‌ویژه مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی همراه است. این گروه تحقیقاتی یک هورمون تولیدشده توسط قلب را که به‌عنوان N-terminal pro B-type natriuretic peptide (NTproBNP) شناخته می‌شود را واسطه احتمالی بین مصرف قهوه و مرگ‌ومیر ناشی از آن می‌دانند.

تأثیرات نوشیدن اسپرسو در برابر مرگ و میر

این مطالعه ایتالیایی با اشاره به تمرکز خود بر «جمعیت مدیترانه»، دو مطالعه مهم را در سال ۲۰۱۷ دنبال می‌کند، یکی با بیش از نیم میلیون نفر از سراسر اروپا و دیگری با ۱۸۵۰۰۰ آمریکایی آفریقایی‌تبار، بومی آمریکا، هاوایی، ژاپنی -آمریکایی‌ها و لاتین‌ها. هر دو مطالعه نشان داد که مرگ‌ومیر ناشی از تمام علل در بین افراد مصرف‌کننده قهوه کاهش‌یافته است و هر دو نتیجه گرفتند که حداقل سه فنجان در روز بیشترین میزان کاهش مرگ‌ومیر را ایجاد می‌کند.

در اواخر همان سال، محققان در اسپانیا اظهار داشتند که مشخص شد قهوه باعث کاهش مرگ‌ومیر ناشی از همه علت‌ها در جمعیت پیر می‌شود. این تحقیقات نشان داد که در میان افراد ۴۵ سال به بالا، نوشیدن چهار فنجان در روز ۶۴٪ خطر مرگ‌ومیر ناشی از تمام علل را در مقایسه با افرادی که هرگز یا تقریباً در یک دوره ۱۰ ساله قهوه نمی‌نوشیدند، کاهش می‌دهد.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ که نزدیک به نیم میلیون نفر از Biobank انگلیس را در طی یک دوره ۱۰ ساله درگیر کرده بود، نشان داد که مصرف منظم قهوه باعث کاهش مرگ‌ومیر ناشی از تمام علل در مقایسه با افراد غیر قهوه‌خور، حتی اگر افراد به کافئین حساس باشند؛ نشان می‌دهد.

در اواخر همان سال، مطالعه‌ای بر روی تقریباً ۵۰۰۰ نفر از ایالات‌متحده مبتلابه بیماری کلیوی نشان داد که ۲۵٪ کمتر از افراد غیر قهوه نوشیدن، در اثر ابتلا به بیماری کلیوی یا هر علت دیگری، می‌میرند.

در سال ۲۰۱۹، یک متاآنالیز بیش از ۴۰ مطالعه و حدود ۳.۸ میلیون نفر از سراسر جهان نشان داد که نوشیدن ۳.۵ فنجان قهوه در روز ۱۵٪ کمتر احتمال دارد به هر دلیلی بمیرند، ۱۷٪ احتمال مرگ ناشی از بیماری قلبی عروقی هنگام نوشیدن ۲.۵ فنجان در روز و در اثر نوشیدن ۲ فنجان در روز ۴٪ کمتر براثر سرطان می‌میرد، در مقایسه با افرادی که قهوه نمی‌نوشیدند؛ بوده است.

 

منبع: daily coffee news

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

انواع دم‌آوری دستی قهوه – قسمت نخست

دم‌آوری دستی قهوه

کافه اکسسوری – روش‌های دم‌آوری دستی قهوه جدای مزیت‌های ارزان بودن به دلیل سهولت در دم‌آوری از محبوبیت ویژه‌ای در میان علاقه‌مندان به قهوه برخوردار است و موجب می‌شود تا افراد مبتدی نیز به‌راحتی در منزل قهوه‌ای مطلوب و خوش‌آیند دم کنند. در این یادداشت توضیح مختصری در مورد انواع روش‌های دم‌آوری قهوه ارائه می‌دهیم تا با شناخت صحیح این روش‌ها برای خودتان در منزل قهوه‌ای به‌صرفه و مطلوب دم‌آوری کنید.

تاریخچه روش‌های دستی دم‌آوری قهوه

باوجوداینکه هیچ سند و مدرکی مبنی بر نخستین کشوری که شروع به مصرف قهوه کرده است، وجود ندارد، اما بسیاری با این نظر موافقند که این کشور باید کشور اتیوپی و یا یکی از کشورهای همسایه آن باشد.

طبق آنچه در کتاب Catherine M.Tucker با نام «فرهنگ قهوه: تجربه‌های محلی، ارتباطات جهانی» آمده است، اولین افرادی که از قهوه استفاده کردند ممکن است اجداد قوم «اوریو» در اتیوپی باشند که طبق گفته مسافران اولیه اروپا، میوه‌ قهوه یا همان گیلاس‌های قهوه برای تولید نوعی اسنک سرشار از انرژی استفاده می‌کردند. قوم اوریو برای این منظور میوه‌های قهوه را با نوعی چربی حیوانی مخلوط می‌کردند و توپک‌های غذایی را درست می‌کردند که کالری زیادی داشتند و مدت زیادی تازه و سالم می‌ماندند و به‌عنوان وعده غذایی پرانرژی مصرف می‌شدند.

دم آوری قهوه ترک

در قرن ۱۵ میلادی امپراتوری عثمانی- ترکیه امروز- قلمرو خود را به بخش‌هایی از شمال آفریقا، اروپای مرکزی و شرقی و آسیا گسترش داد. این امر به آن‌ها این امکان را می‌داد که مسیرهای اصلی تجارت بین آسیا، آفریقا و اروپا را کنترل کنند و احتمالاً در همین زمان با قهوه آشنا شدند. قهوه در قرن ۱۶ میلادی به ایران، ترکیه و شمال آفریقا رسید و سپس از این مناطق به اروپا منتقل شد.

پس از معرفی نوشیدنی قهوه ترک به سایر کشورهای دنیا، ترک‌ها یکی از نخستین روش‌های دم‌آوری قهوه به روش دستی را اختراع کردند. دانه بوداده قهوه آسیاب می‌شد، به آن آب اضافه و سپس در یک ظرف شبیه گلدان به نام جذوه جوشانده می‌شد. خیلی زود این روش دم‌آوری قهوه ترک از آشپزخانه سلطان تا خانه‌های اشراف و ثروتمندان در سراسر امپراتوری عثمانی گسترش یافت تا این‌که کم‌کم همه مردم عادی هم به لذت نوشیدن آن دست پیدا کردند.

درحالی‌که ترکان عثمانی سعی داشتند با ممنوعیت صادرات قهوه، انحصار تجارت قهوه را حفظ کنند اما این امر غیرممکن بود. این دانه ارزشمند سرانجام به خارج از امپراتوری عثمانی قاچاق شد و سرانجام به سرتاسر اروپا رسید، جایی که دولت‌های مختلف اروپایی برای تأمین قهوه برای تأمین نیاز روزافزون مصرف‌کنندگان، چشم به کشورهای آفریقایی داشتند.

هرچه استعمار گسترش بیشتری پیدا می‌کرد دسترسی به قهوه هم آسان‌تر می‌شد تا قرن ۱۸ میلادی که دیگر قهوه تبدیل به نوشیدنی محبوب در سرتاسر جهان تبدیل‌شده بود. درحالی‌که تا این زمان فقط نخبگان و ثروتمندان از نوشیدن قهوه لذت می‌بردند، اختراع دستگاه‌های دستی برای دم‌آوری دستی قهوه به‌زودی باعث شد که همه از نوشیدن آن لذت ببرند.

نسل اول دستگاه‌های دم‌آوری دستی قهوه

زمانی که قهوه به اروپا رسید، معمولاً با افزودن آب جوش به دانه آسیاب شده قهوه آن را درست می‌کردند؛ یعنی روشی شبیه درست کردن قهوه در ترکیه. قهوه هم‌زمان با وقوع انقلاب صنعتی به قاره اروپا رسید. در آن زمان، اکثر مردم به‌عنوان یک جایگزین امن‌تر برای آب، از نوشیدنی‌های الکلی استفاده می کردند. معرفی قهوه به افراد این امکان را می‌داد که در کارخانه‌ها بدون عوارض جانبی این نوشیدنی‌ها مثل مستی، هم سرحال شوند و هم با انرژی بیشتری کار کنند.

در قرن ۱۹ میلادی، روش آماده‌سازی قطره‌ای قهوه در فرانسه توسعه یافت و حاکم شد. در این روش، قهوه آسیاب شده در ظرفی قرار می‌گیرد که بین دو محفظه قوری مانند قرار دارد و آب گرم آن به محفظه فوقانی اضافه می‌شود. سپس آب از لابه‌لای ذرات قهوه آسیاب شده به فنجان قهوه ریخته می‌شود.

در سال ۱۹۰۸، یک زن آلمانی به نام Amalie Auguste Melitta Bentz اولین فیلتر قهوه را اختراع کرد که به او اجازه می‌داد قهوه را بدون رسوبات و با طعم واضح‌تر تولید کند. او ایده فیلتر کاغذ خود را ثبت کرد و در همان سال شرکت ملییتا را تأسیس کرد.

ملیتتا و همسرش فیلترهای خود را در نمایشگاه تجاری لایپزیگ در سال ۱۹۰۹، ارائه کردند که اتفاقاً موفقیت‌آمیز بود و مورد استقبال قرار گرفت. پس از انجام برخی تنظیمات، یک فیلتر مخروطی شکل ایجاد شد که به دلیل طراحی بهترش محبوبیت زیادی پیدا کرد.

دستگاه قهوه ساز موکاپات

با گسترش قهوه در اروپا، فرانسه و آلمان تنها کشورهایی نبودند که با ایجاد روش‌های دم‌آوری دستی قهوه دست‌وپنجه نرم می‌کردند. درحالی‌که در قرن ۱۸ میلادی اختراع دستگاه‌های اسپرسو مکانیکی در مقیاس بزرگ ثبت شد، اما رونق اقتصادی قرن نوزدهم ایتالیا باعث شد

تا مردم خواستار روش‌های کارآمد و ارزان برای لذت بردن از یک قهوه با کیفیت مشابه در منزل باشند.

در سال ۱۹۳۳ بود که آلفونسو بیالتی، دستگاه قهوه ساز موکاپات را اختراع کرد. موکاپات که درواقع یک اسپرسوساز روگازی بود، از جنس آلومینیوم و سه قسمت ساخته‌شده بود. آب در محفظه‌ای روی شعله به جوش می‌آمد و با فشار از سبدی حاوی ِ قهوه‌ آسیاب‌ شده عبور می‌کرد و در ظرفی دیگر جمع می‌شد. با آن‌که مدل‌های دیگری از موکاپات بیالتی مانند مدل استیلی، برقی و نیز کاپوچینو ساز به بازار عرضه‌شده، اما هیچ‌یک به‌اندازه‌ی همان نمونه‌ی کلاسیک آلومینیومی با اقبال مواجه نشده است.

 فرنچ پرس

چند سال قبل از اختراع آلفونسو بیالتی یعنی موکاپات، دو فرانسوی در حال تولید نسخه اولیه فرنچ پرس فرانسوی بودند. در سال ۱۸۵۲، مایر و دفورژنی طرحی از این نوع وسیله دم‌آوری قهوه را به ثبت رساندند که با نوع دیگری که در حال حاضر از آن استفاده می‌کنیم تفاوت چشمگیری داشت زیرا فاقد مهروموم در داخل پارچ این وسیله بود.

در سال ۱۹۲۹ دو ایتالیایی به نام‌های آتیلیو کالیمانی و جولیو مونتا، طرحی برای قهوه ساز که شبیه به فرنچ پرس امروزی بود را ثبت کردند. این نسخه شامل یک مهروموم در اطراف دیسک‌های پیستون، نگه‌داشتن آن‌ها در داخل دیافراگم و کارآمدتر شدن غوطه‌وری بود.

در سال ۱۹۵۸ بود که محبوب‌ترین طراحی این وسیله برای قهوه دمی توسط یک مرد سوئیسی به نام Faliero Bondanini ثبت شد. همان‌طور که در فرانسه این وسیله محبوب شده بود در سوئیس هم محبوبیت زیادی پیدا کرد و به Chambord معروف شد.

این نسخه خاص یک دستگاه غوطه‌وری کامل بود، به این معنی که قهوه آسیاب شده به مدت تقریباً چهار دقیقه تحت‌فشار کامل آب داغ داشت. در حین ریختن قهوه در فنجان این دستگاه تفاله‌های قهوه آسیاب شده را در کارافه یا همان پارچ دستگاه نگه می‌داشت و یک فنجان قهوه تمیز با تن‌واری کامل می‌داد.

درحالی‌که هیچ شرکت واحدی تولیدکننده اصلی و انحصاری این دستگاه نیست، شرکت ظروف غذاخوری و ظروف دانمارکی Bodum نسخه موفقیت‌آمیز خود را از سال ۱۹۷۴ تولید کرد. نسخه این شرکت Bistro نام دارد و در فروشگاه‌های خرده‌فروشی در سراسر جهان در دسترس است.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

واژه نامه قهوه: تیغ تخت در آسیاب Flat burr

Flat burr

کافه اکسسوری – آسیاب کردن قهوه از خرد کردن لوبیای قهوه در قطعه‌های مختلف و با تجهیزات مختلف به دست می‌آید. تیغه تخت Flat burr و تیغه مخروطی دو غالب در آسیاب‌های قهوه هستند. هر دو سبک مبتنی بر سیستم دو بخشی هستند که به یکدیگر نزدیک‌تر یا به همدیگر منتقل می‌شوند تا فضایی را که در طی آن دانه‌های قهوه از آن عبور می‌کنند، تغییر دهند و در هنگام انجام دانه‌ها را خرد کنند. ازنظر نوع تیغه، آسیاب‌ها به‌ناچار تفاوت زیادی باهم و ازنظر تولیدکنندگان مختلف دارند و بر اساس تنوعات جالبی از جزئیات مانند چرخش در دقیقه (دور در دقیقه)، خروجی دانه و مواد و قطر و همچنین برش خاص با هم متفاوت هستند. همه آسیاب‌های آهنی یک پیشرفت چشمگیر در آسیاب‌های تیغه ساده هستند که مانند مخلوط‌کن آبمیوه در قهوه هک می‌شوند و یک آسیاب واقعاً ناسازگار می‌دهند. سایر روش‌های آسیاب کردن هم وجود دارد؛ مانند آسیاب هوا و آسیاب غلتک، اما این تجهیزات شامل تجهیزات گران‌قیمت است. گفتنی است درجه آسیاب و یکسانی آن تأثیر شگفت‌انگیزی در کیفیت یک فنجان قهوه دارد.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

Flat burr

Grinding coffee from whole beans into ground coffee can be achieved in a number of ways with various pieces of equipment. The flat burr and conical designs are the two predominant. Both styles are based on a system of two parts that are moved closer together or further apart to alter the space through which the coffee beans pass, crushing them as they do so. In terms of the flat burr, grinds inevitably vary wildly across different manufacturers, based on an amazing variety of details such as rotations per minute (rpm), delivery of beans, and the material and diameter as well as the particular cut of the burr. All burr grinders are a massive improvement on the simple blade grinder, which hacks at the coffee like a juicing blender and gives a really inconsistent grind. Other grinding techniques are out there such as air grinding and roller grinding, but these involve expensive equipment. Grinding has an incredible impact on how good a cup of coffee is. More and more research is going into grinding in terms of our understanding of it and the equipment we use

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

خواص و فواید ضد چاقی قهوه

ضد چاقی قهوه

کافه اکسسوری – خواص ضد چاقی قهوه این روزها به یکی از بحث‌های جدی در میان علاقه‌مندان قهوه و متخصصان تغذیه تبدیل‌شده است؛ اما همیشه این سؤال ذهن مردم را به خود مشغول می‌کند این خاصیت ضد چاقی ریشه علمی دارد یا خیر.

پژوهشگران می‌گویند ترکیبات موجود در قهوه دارای خواص ضد چاقی است و برای کاهش وزن و افزایش متابولیسم بدن انسان بسیار مؤثر است.

نتایج تحقیق جدید نشان می‌دهد زنانی که روزانه دو یا سه فنجان قهوه می‌نوشند در مقایسه با افرادی که کمتر قهوه می‌نوشند، چربی تحتانی و شکمی کمتری دارند.

محققان دانشگاه آنجلیا راسکین انگلستان در مطالعه خود دریافتند زنان ۲۰ تا ۴۴ سال که روزانه ۲ تا ۳ فنجان قهوه می‌نوشیدند دارای کمترین میزان چربی دورشکمی بودند که ۳.۴ درصد کمتر از افرادی بود که قهوه نمی‌نوشیدند.

در بین زنان ۴۵ تا ۶۹ سال، آن‌هایی که ۴ فنجان یا بیشتر در روز قهوه می‌نوشیدند ۴.۱ درصد دارای چربی کمتری بودند.

درمجموع میانگین درصد کل چربی بدن در زنان تمام گروه‌های سنی که ۲ یا ۳ فنجان قهوه می‌نوشیدند ۲.۸ درصد کمتر نسبت به زنانی است که قهوه کم و یا اصلاً قهوه نمی‌نوشند، بود.

خواص قهوه برای مردان

البته این مسئله در مردان نسبت به زنان متفاوت است. در مردان، این رابطه خیلی مشهود نبود.

به‌طوری‌که مردان ۲۰ تا ۴۴ سال که روزانه دو یا سه فنجان قهوه می‌نوشیدند کل چربی بدنشان ۱.۳ درصد کمتر بود.

دکتر «لی اسمیت»، سرپرست تیم تحقیق، دراین‌باره می‌گوید: «تحقیق ما نشان می‌دهد که وجود یک ترکیب بیواکتیو در قهوه، به‌جز کافئین،  موجب تنظیم وزن شده و احتمالاً می‌تواند به‌عنوان ترکیب ضد چاقی استفاده شود.»

یکی دیگر از خواص قهوه جدای از خاصیت ضد چاقی، افزایش متابولیسم بدن است که ازلحاظ علمی نیز اثبات‌شده است و توصیه می‌شود ورزشکاران حرفه‌ای برای چربی سوزی و افزایش متابولیسم نیم ساعت قبل از شروع تمرینات، یک فنجان قهوه بنوشند.

بااین‌حال باید به این نکته توجه داشت که مصرف بی‌رویه هر نوشیدنی‌ای ازجمله قهوه نه‌تنها خواص آن را از بین می‌برد، بلکه برای بدن انسان نیز مضر است.

گفتنی است سالانه حدود ۷ میلیون تن قهوه در جهان مصرف می‌شود.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

نشست برای چشیدن سه نوع قهوه وحشی

قهوه وحشی

کافه اکسسوری -تقریباً یک ماه پیش، درحالی‌که دنیا منتظر پایان یک سال طولانی بی‌رحمانه بود، گروهی از دانشمندان و متخصصان قهوه در جنوب فرانسه جمع شدند و چشم به آینده قهوه برای دهه‌ها یا قرن‌های آینده داشتند. دلیل برگزاری این کنفرانس اولین نوع قهوه در نوع خود بود که سه گونه قهوه وحشی را شامل می‌شود که برخلاف عربیکا یا روبوستا، در حال حاضر برای اهداف تجاری کشت نمی‌شوند: Coffea stenophylla، Coffea brevipes و Coffea congensis.

این چشایی مزه در مون پلیه و در دفاتر مجازی در سراسر اروپا برگزار شد و توسط سازمان تحقیقات کشاورزی CIRAD فرانسه انجام شد. هدف از این برنامه بررسی خصوصیات چشایی هر یک از گونه‌های قهوه به دنبال برشته شدن تحت آزمایشگاه بود تا مشخص شود که آیا ممکن است روزی آن‌ها یک همراه ژنتیکی مناسب برای گونه‌ها و ارقام موجود قهوه باشند.

در خصوص نژاد CIRAD، بنوئتر برتراند، در اعلامیه گروه تحقیق پس از چشیدن، گفت: «پذیرش گونه‌های جدید قهوه وحشی برای مصرف عمومی کاری ساده نیست. اول‌ازهمه، علم باید شایستگی‌های آن‌ها را ازنظر بهره‌وری و کیفیت نشان دهد. گام بعدی اطمینان از این است که صنعت و مصرف‌کنندگان آن‌ها را بپسندند.»

سنجش قهوه قهوه وحشی

درحالی‌که این متخصصان برای سنجش میزان زنده ماندن این گونه‌های قهوه وحشی به‌عنوان بالقوه شایسته طعم و مزه برای کشت تجاری به کار گرفته‌شده بودند، هدف اصلی این بود که بیشتر بخش قهوه را برای تغییر شرایط آب و هوایی آماده کند که باعث تغییر چشم‌انداز قهوه موجود می‌شود. مناطق در حال رشد، افزایش شیوع آفات و بیماری‌ها در محصولات قهوه و تهدید صنعت قهوه به‌طورکلی از دیگر اهداف این نشست بود. به‌طور دقیق‌تر، CIRAD در حال بررسی چگونگی انطباق انواع قهوه با سیستم‌های جنگلداری پایدار است.

با توجه به CIRAD، جنس قهوه حدود ۱۲۴ گونه را شامل می‌شود، اگرچه در حال حاضر اکثر گونه‌های قهوه وحشی در معرض خطر انقراض قرار دارند. هر یک از گونه‌های تحت مزه مون پلیه مقاومت در برابر یکی از بزرگترین دشمنان طبیعی قهوه، زنگ‌زدگی برگ قهوه را نشان می‌دهد که به‌ویژه نسبت به انواع عربیکا حساس‌تر است.

علاوه بر این، در حال حاضر CIRAD معتقد است که Stenophylla سازگارتر با دمای بالاتر است و درعین‌حال کیفیت خوشی را به دنبال خواهد داشت، درحالی‌که به گفته CIRAD Brevipes و Congensis از شدت بیشتری برخوردار هستند و ازنظر طعم می‌توانند به روبوستا نزدیک باشند.

دلفین میولت، پژوهشگر سیراد، در این خصوص می‌گوید: «هدف از این جلسه ارزیابی کیفیت چشایی این گونه‌های جدید بود تا ببیند آیا با سلیقه مصرف‌کننده مطابقت دارد. اگر نتایج قطعی باشد، گام بعدی ارزیابی مزایای زراعی آن‌ها خواهد بود.»

 

منبع: daily coffee news

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

قهوه تایلندی در روزهای داغ تابستان

قهوه تایلندی

کافه اکسسوری – در این مقاله سعی داریم تا طرز تهیه قهوه تایلندی را آموزش دهیم که جزو قهوه‌های سرد دم محسوب می‌شود و گزینه مناسبی برای روزهای داغ تابستان به شمار می‌رود.

تایلند پس از ویتنام و اندونزی به‌عنوان سومین تولیدکننده بزرگ قهوه در آسیا شناخته می‌شود. ۹۹ درصد قهوه تایلند از گونه روبوستا است.

قهوه تایلندی از دسته قهوه‌های سرد دم و  خنک است که به‌راحتی آماده می‌شود و بسیار خوش‌طعم و نشاط‌بخش است. طعم آن، قوی و  بسیار شیرین است. و جایگاه ویژه ای در میان مردم تایلند دارد و جزو نوشیدنی های محبوب در شرق آسیا محسوب می شود.

این قهوه یخی تایلندی به‌راحتی با قهوه‌های یخ‌زده استارباکس رقابت می‌کند، به‌علاوه اینکه تهیه آن آسان است. این نوشیدنی در کلیه خیابان‌ها و سواحل تایلند به فروش می‌رسد و در بین مردم تایلند این قهوه بسیار متداول است و عطشتان در یک روز گرم، با نوشیدن آن خاموش کنید!

مواد موردنیاز برای تهیه قهوه تایلندی

مواد لازم  برای درست کردن این قهوه یخ‌زده و خنک برای ۲ تا ۴ نفر

  • ۲ فنجان بزرگ قهوه دمی داغ یا قهوه فوری
  • ۴ تا ۶ قاشق غذاخوری شیر غلیظ و شیرین شده
  • تکه‌های یخ
  • یک‌چهارم فنجان شیر جوشیده شده یا خامه سنگین تازه

طرز تهیه قهوه تایلندی

ابتدا قهوه دمی داغ را درون یک ظرف شیشه‌ای بریزید. و سپس شیر غلیظ و شیرین شده را به ظرف اضافه کرده و خوب هم بزنید تا حل شود. چندتکه یخ اضافه کنید و به مدت ۱ یا چند ساعت در یخچال یا فریزر بذارید. در اینجا قهوه یخ‌زده تایلندی آماده است. موقع سرو قهوه، چندتکه یخ را در پایین هر لیوان قرار دهید و قهوه را روی آن بریزید.

کافئین موجود در قهوه به شما انرژی مجدد برای ادامه روز را می‌دهد. این قهوه دارای ۱۱۵ کالری، ۴ گرم چربی، ۱۷ گرم کربوهیدرات و ۳ گرم پروتئین است.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

واژه نامه قهوه: اولین طرق در رُست First crack

First crack

کافه اکسسوری – فرآیند رُست مملو از فرآیندهای جالب و محرک‌های حسی است – بوها، صداها، تصاویر گنگ و گرما. یکی از قابل‌توجه‌ترین تجربه‌های تازه آغاز شده، نشانه‌های شنیدنی در اولین طرق First crack است. این اغلب به‌مانند طرق اول در پاپ کورن تشبیه شده است، اگرچه می‌گویم اولین طرق بیشتر از صدای طرق است. این نام با فرآیند بدنی‌ای که لوبیا در آن طی می‌شود پیوند خورده است: شکاف آن باز می‌شود و تقریباً دو برابر می‌شود زیرا رطوبت موجود در لوبیای قهوه باعث فرار آن می‌شود. در این مرحله این یک قهوه‌ای روشن است و به‌جای مصرف آن انرژی را آزاد می‌کند. همچنین شکاف دوم وجود دارد که نشانگر ایجاد گازهای موجود در قهوه است. این‌زمانی است که دانه قهوه شروع به تجزیه می‌کند و روغنی و تیره می‌شود.

منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna

First crack

Roasting is full of interesting processes and sensory stimuli – the smells, the sounds, the tumbling visuals, the heat. One of the most notable experiences for the newly initiated is the audible cue of first crack. It is often likened to the popping of corn, although I would say that the first crack is more of a snapping sound than a pop. The name is linked to the physical process the bean is going through: it is cracking open and almost doubling in size as the moisture in the coffee bean makes its escape. At this point it is a light brown and is releasing energy rather than taking it on. There is also a second crack that signals the buildup of gases in the coffee; this is when the coffee bean begins to break down and gets oily and dark

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

قهوه لیبریکا و ویژگی های این گونه قهوه

قهوه لیبریکا

کافه اکسسوری –  قهوه لیبریکا نام گونه‌ای از قهوه است که شاید تنها نام آن را شنیده باشید، چراکه تنها ۲ درصد از قهوه مصرفی دنیا را به خود اختصاص داده است.

دو گونه دیگر یعنی عربیکا و روبوستا شهرت و میزان مصرف بالای ۹۰ درصد قهوه در جهان را به خود اختصاص داده‌اند و این امر تنها به خاطر کیفیت و محبوبیت این دو گونه نیست، بلکه حجم تولید گونه‌های دیگر قهوه همچون لیبریکا به‌اندازه‌ای نیست که در صنعت قهوه جایی را به خود اختصاص دهند.

لیبریکا به خانواده‌ی بزرگ روناسیان (Rubiaceae) تعلق دارد و برای نخستین بار در منطقه‌ی لیبریا کشوری کوچک در غرب آفریقا (Liberia) کشف شد و نامش نیز ریشه در نام همین سرزمین دارد.

درختچه‌های قهوه‌ لیبریکا درواقع از گیاهان وحشی و خودروی لیبریا سرچشمه می‌گیرد؛ اما امروزه تقریباً می‌توان گفت لیبریکا دیگر در آفریقا یافت نمی‌شود و سؤال اینجاست که این ۲٪ قهوه‌ی مصرفی دنیا در کجا کشت می‌شود؟

سرزمین‌های کشت لیبریکا‌

این قهوه که برخلاف عربیکا در سرزمین‌های کم ارتفاع و مرطوب بهترین رشد را دارد، امروزه بیشتر در برخی کشورهای آسیایی و آمریکای جنوبی کشت می‌شود.

دمای بهینه برای رشد این قهوه بین ۱۸ تا ۲۸ درجه‌ و دمای بیشینه برای رشد آن ۳۴ درجه‌ی سانتی‌گراد است.

اگر بخواهیم کشورهایی که بیشترین حجم لیبریکا را تولید می‌کنند نام ببریم، باید به مالزی، اندونزی و فیلیپین اشاره کرد و بعدازاین سه، تایلند و ویتنام قرار دارند.

در اواخر قرن نوزدهم مزارع قهوه این کشورهای آسیایی مورد هجوم گسترده‌ی نوعی آفت قرار گرفت که از آن با نام «زنگار قهوه» یاد می‌شود. قارچ‌های انگلی به محصولات عربیکا که سال‌های سال محصول پرطرفدار آن منطقه بود، آسیب جدی وارد کردند.

قهوه ای مقاوم در برابر بیماری

چاره‌ی مشکل در پرورش محصولی جایگزین بود که بادوام‌تر باشد. لیبریکا که نخستین بار در سال ۱۸۷۵ به دست آلمانی‌ها به اندونزی برده شده بود.

پس از مدت کوتاهی به دلیل مقاومتی که در برابر آفت زنگار قهوه داشت به محصولی پرطرفدار در این منطقه تبدیل شد و همین موضوع باعث شد که امروزه، این کشورها بیشترین میزان قهوه‌ی لیبریکای دنیا را تولید کنند.

البته در سال ۱۸۹۵ این‌گونه‌ی قهوه هم موردحمله‌ی شدید نوعی از قارچ‌های انگلی قرار گرفت.

درنهایت در سال ۱۹۰۰ قهوه‌ کانفورا برای نخستین بار به جاوه‌ی اندونزی برده شد. از میان گونه‌های مختلف کانفورا، روبوستا هم پرمحصول‌تر بود و هم مقاومت بالایی در برابر زنگار نشان می‌داد.

به همین دلیل از سال ۱۹۱۰ به بعد، بخش وسیعی از منطقه‌ی آسیای جنوب شرقی، به‌جای عربیکا و لیبریکا، زیر کشت قهوه‌ی روبوستا قرار گرفت.

لیبریکا قهوه‌ای سرسخت

لیبریکا به‌طورکلی قهوه‌ا‌ی سرسخت است؛ هم در برابر آفت‌هایی مانند کرمک و اغلب قارچ‌های انگلی و زنگار و هم در برابر سختی‌های شرایط نگهداری، انبار و رطوبت. ازاین‌جهت لیبریکا شانه‌به‌شانه‌ی روبوستا می‌زند.

اگر درجه‌ی سرسختی قهوه‌ عربیکا را «متوسط» بدانیم، درجه‌ی سرسختی و مقاومت لیبریکا «بسیار بالا» محسوب می‌شود.

برگ‌های پهن و ضخیم و دانه‌های سخت و درشت قهوه‌ لیبریکا از دلایل این سرسختی به شمار می‌آیند.

درختچه‌ی قهوه‌ لیبریکا نسبت به دیگر انواع قهوه بزرگ‌تر و بلندتر است و گاهی تا ۲۰ متر هم قد می‌کشد.

این در حالی است که بلندی درختچه قهوه عربیکا می‌تواند به حدود ۵ تا ۶ متر و قهوه روبوستا به ۹ تا ۱۲ متر برسد.

لیبریکا تفاوت‌های مهم دیگری نیز با گونه‌های دیگر قهوه دارد. برای نمونه می‌توان به فاصله‌ی زمانی میان شکوفه دادن تا رسیدن گیلاس‌های قهوه اشاره کرد.

این زمان برحسب شرایط آب و هوایی و شیوه‌ی کشاورزی و تحت تأثیر عوامل مختلف دیگر، متفاوت است؛ اما به‌عنوان یک قاعده‌ی کلی، این بازه‌ی زمانی برای قهوه‌ عربیکا از ۶ تا ۹ ماه، برای قهوه‌ روبوستا از ۹ تا ۱۱ ماه و برای قهوه‌ لیبریکا از ۱۲ تا ۱۴ ماه است.

فرآوری و نگهداری لیبریکا و دشواری‌های آن

دانه‌های قهوه‌ لیبریکا نسبت به دیگر قهوه‌ها درشت‌تر، کشیده‌تر و چگال‌تر هستند و به نیروی بیشتری برای آسیاب نیاز دارند.

درشتی اندازه‌ی گیلاس‌های قهوه‌ی لیبریکا گاهی مشکلاتی در فرآوری به وجود می‌آورد.

مثلاً گوشت‌گیری (depulping) قهوه‌ لیبریکا به دلیل اندازه‌ی بزرگ میوه و سختیِ پوسته‌اش دشوار است.

محصول لیبریکا را معمولاً دو بار در سال برداشت می‌کنند. وزن محصول خشک ۷ تا ۱۰ درصد کمتر از میوه‌ی تازه است.

یک هکتار از مزرعه‌ی قهوه‌ لیبریکا به‌طور میانگین ۷۵۰ تا ۹۰۰ کیلوگرم محصول می‌دهد. این در حالی است که مزارعِ تحت مراقبت و روش‌های کشاورزی بهتر و مناسب‌تر، گاهی تا ۱/۷ تن نیز محصول می‌دهند.

فرآروی قهوه لیبریکا

لیبریکا را هم می‌توان به شیوه‌ی خشک فرآوری کرد و هم به شیوه‌ی خیس. پوسته‌ی ضخیم میوه‌ی لیبریکا ممکن است این ذهنیت را ایجاد کند که فرآوری خیس برای این محصول مناسب‌تر است، اما در اغلب موارد این قهوه را به روش خشک فرآوری می‌کنند.

درروش خیس میوه‌های قهوه پس از جمع‌آوری، حداکثر تا ۲۴ ساعت گوشت‌گیری می‌شوند. سپس مراحل تخمیر و جداسازی لیزاب (mucilage) و شستشو اتفاق می‌افتد و محصول طی ۷ تا ۱۰ روز زیر آفتاب، یا ۶ الی ۲۰ ساعت در ماشینِ خشک‌کن (ترکیبی از هر دو) به‌دقت خشک شده و به‌صورت قهوه‌ی پوسته‌دار (parchment) با ۱۱ تا ۱۲ درصد رطوبت انبار می‌شود.

این فرآیند یا در کارگاه‌های قهوه‌ی ایالتی و کارخانه‌های انگشت‌شمار خصوصی اتفاق می‌افتد، یا به‌صورت دستی و به دست گروه‌های کوچک محلی و کشاورزان.

درروش خشک، میوه‌ها که معمولاً با روش برداشت شاخه‌ای (و نه دانه به دانه) جمع‌آوری می‌شوند، به مدت ۳ تا ۴ هفته زیر آفتاب مستقیم یا به مدت ۲ تا ۳ روز در ماشین‌های خشک‌کن خشک می‌شوند. انبار قهوه‌ای که به روش خشک فرآوری شده نسبت به قهوه‌های پوسته‌دار، به دلیل ویژگی‌های نم‌پذیری (hygroscopic) محصول سخت‌تر است؛ چراکه محصول در این شرایط به‌شدت رطوبت را به خود جذب می‌کند.

ارزش قهوه لیبریکا در بازار قهوه

لیبریکا برخلاف نادر بودنش، محصول بسیار ارزان‌قیمتی است. درواقع کشورهای آسیای جنوب شرقی شاید تنها بازارِ خریدار این محصول باشند.

قهوه لیبریکا در مالزی، اندونزی و فیلیپین ارزان‌ است و در حجم بالا خریدوفروش می‌شود.

البته بازار بدی به شمار نمی‌آید چراکه اغلب خریداران در این کشورها، به‌قصد تهیه‌ی محصولاتی مانند قهوه‌ی فوری یا عصاره‌‌ی قهوه، لیبریکا را خریداری می‌کنند.

لیبریکا در برخی کشورهای آمریکای جنوبی مانند گویان، سورینام، ونزوئلا و برزیل هم کشت می‌شود اما به میزان کم‌تر.

این قهوه راهی به دایره‌ی توجهات قهوه‌فروش‌ها و برشته‌کاری‌های غرب باز نکرده و دلیل این اتفاق شاید دسترسی سخت به این محصول باشد.

اما مهم‌ترین دلیل راه نیافتن لیبریکا به غرب شاید مزه‌ی تا حدودی ناخوشایندش باشد. قهوه‌ای که از این دانه‌ها‌ تهیه می‌شود مثل تمام قهوه‌های دیگر است: قهوه‌ای‌رنگ، ذاتاً تلخ و حاوی کافئین؛ و این‌همه‌ی آن‌ چیزی است که یک قهوه‌خور معمولی از نوشیدنی محبوب خود انتظار دارد؛ اما این تمام ماجرا نیست.

پروفایل طعمی قهوه لیبریکا

پروفایل طعمی قهوه‌ لیبریکا بیشتر شبیه به روبوستا ست تا عربیکا؛ اما دو عامل لیبریکا را از روبوستا جدا می‌کند، اول این‌که رایحه‌ی لیبریکای برشته‌شده به نسبت ناخوشایند است.

دومین عامل، طعم مزه دودی این قهوه است.

در بعضی منابع طعم لیبریکا به تنباکوی مایع تشبیه شده که تفاوت زیادی با طعم یادهای ملایم سوخته‌ای دارد که ممکن است در قهوه‌های تیره برشت معمول پیدا شود. حتی برخی آن را به لاستیک ماشین و پلاستیک در حال سوختن تشبیه کرده‌اند.

به همین دلیل در کشورهایی مانند مالزی، این قهوه با مقدار زیادی شیر و شکر آماده و سرو می‌شود تا تلخی‌اش را بگیرند.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.