طرز قهوه دمی با دستگاه اروپرس

کافه اکسسوری – دم کردن قهوه با دستگاه اروپرس یکی از روش‌های محبوب دَم‌آوری قهوه است. در این نوع دم‌آوری همان‌طور که از نامش پیداست قهوه با فشار دم می‌کشد. در این یادداشت به نحوه دم‌آوری قهوه با دستگاه اروپرس و میزان آب مورد نیاز در این روش می‌پردازیم.

دستگاه اروپرس چیست و نحوه کار با آن چگونه است؟

دستگاه اروپرس قدمت چندانی هم ندارد و در سال ۲۰۰۵ میلادی اختراع شد و شامل دو سیلندر پلاستیکی است. در این دستگاه یک سیلندر به‌عنوان هوابند در سیلندر بزرگ‌تر مانند سرنگ قرار دارد. در این دستگاه بسته به میزان درشتی دانه‌های قهوه، آب در دمای ۹۲ تا ۹۶ با فشار و جریانی ثابت از داخل دانه‌های آسیاب شده قهوه عبور می‌کند تا طعم و عطر قهوه استخراج شود.

به خاطر داشته باشید که قبل از استفاده از اروپرس از تمیز بودن وسیله به‌خصوص محفظه فیلتر آن اطمینان حاصل کنید. توصیه می‌شود برای دم‌آوری با اروپرس از دانه‌های قهوه متوسط برشته‌شده استفاده شود. البته با توجه به ذائقه خود می‌توانید هر نوع قهوه‌ای را استفاده کنید، چه دانه قهوه برشته ملایم چه برشته زیاد. بهتر است برای کسب بهترین نتیجه در زمان دم کردن دانه‌های قهوه را آسیاب کنید و درجه آسیاب مناسب متوسط به پایین (Medium fine) باشد.

برای دم‌آوری قهوه با اروپرس نسبت قهوه به آب چیزی در حدود سیزده تا چهارده گرم قهوه برای دویست گرم آب است. البته این مقدار با توجه به نوع قهوه و درجه برشته شدن متغیر است. برای حصول نتیجه خوب بهتر است دمای آب در حدود ۹۳ درجه سانتی‌گراد باشد. برای این منظور آب را به نقطه‌جوش برسانید و سی ثانیه آن را از شعله بردارید.

در زمان دم کردن قهوه و کار با دستگاه اروپرس ابتدا فیلتر دستگاه را در کلاهک مخصوص فیلتر قرار دهید و فیلتر و کلاهک را با آب داغ آبکشی کنید. این امر به قرارگیری بهتر فیلتر داخل کلاهک کمک کرده و همچنین طعم نامطبوع کاغذی فیلتر را از بین می‌برد.

موارد موردنیاز برای دم‌آوری قهوه با اروپرس


– دستگاه اِروپرس
– قهوه برشته ملایم-متوسط -تیره (ترجیحاً دانه که هنگام دم کردن آسیاب شود)
– آسیاب (اختیاری ولی توصیه می‌شود)
– آب
– ترازو (اختیاری ولی توصیه می‌شود)
– تایمر
– قاشق (جهت هم زدن – از هم زن دستگاه هم می‌توان استفاده کرد)

طرز تهیه قهوه با اروپرس

قهوه آسیاب شده را درون آن بریزید. برای شروع به‌عنوان قانون کلی دو برابر وزن قهوه آب داغ روی قهوه آسیاب شده بریزید و حدود سی ثانیه منتظر باشید. به‌عنوان‌مثال برای چهارده گرم قهوه بیست‌وهشت گرم آب استفاده کنید. برای حصول نتیجه بهتر از ترازو استفاده کنید تا وزن دقیق قهوه و آب را رعایت کنید.

پس از اتمام سی ثانیه به‌وسیله قاشق و یا همزن همراه دستگاه به‌آرامی محتویات را هم بزنید تا محلول یکنواختی حاصل شود. سپس باقی‌مانده آب را به‌آرامی و به‌طور یکنواخت اضافه کنید. زمانی که تایمر یک دقیقه و سی ثانیه را نشان داد کلاهک و فیلتر را روی دستگاه قرار داده و بچرخانید. هم‌زمان دستگاه را وارونه کرده و روی فنجان یا ظرف مربوطه بگذارید و پیستون را به‌آرامی به سمت پایین فشار دهید تا کاملاً قهوه عصاره‌گیری شده داخل فنجان بریزد.

سعی کنید این فرایند را به‌گونه‌ای انجام دهید که زمانی که پیستون کاملاً به انتهای استوانه رسید تایمر عدد بیشتر از دو دقیقه را نشان ندهد.
توجه داشته باشید داخل اِروپرس تنها از آب و قهوه استفاده شود و هر افزودنی موردنیاز (شیر- شکر….) را پس از آماده شدن به قهوه خود اضافه کنید.

کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *