کافه اکسسوری -تقریباً یک ماه پیش، درحالیکه دنیا منتظر پایان یک سال طولانی بیرحمانه بود، گروهی از دانشمندان و متخصصان قهوه در جنوب فرانسه جمع شدند و چشم به آینده قهوه برای دههها یا قرنهای آینده داشتند. دلیل برگزاری این کنفرانس اولین نوع قهوه در نوع خود بود که سه گونه قهوه وحشی را شامل میشود که برخلاف عربیکا یا روبوستا، در حال حاضر برای اهداف تجاری کشت نمیشوند: Coffea stenophylla، Coffea brevipes و Coffea congensis.
این چشایی مزه در مون پلیه و در دفاتر مجازی در سراسر اروپا برگزار شد و توسط سازمان تحقیقات کشاورزی CIRAD فرانسه انجام شد. هدف از این برنامه بررسی خصوصیات چشایی هر یک از گونههای قهوه به دنبال برشته شدن تحت آزمایشگاه بود تا مشخص شود که آیا ممکن است روزی آنها یک همراه ژنتیکی مناسب برای گونهها و ارقام موجود قهوه باشند.
در خصوص نژاد CIRAD، بنوئتر برتراند، در اعلامیه گروه تحقیق پس از چشیدن، گفت: «پذیرش گونههای جدید قهوه وحشی برای مصرف عمومی کاری ساده نیست. اولازهمه، علم باید شایستگیهای آنها را ازنظر بهرهوری و کیفیت نشان دهد. گام بعدی اطمینان از این است که صنعت و مصرفکنندگان آنها را بپسندند.»
سنجش قهوه قهوه وحشی
درحالیکه این متخصصان برای سنجش میزان زنده ماندن این گونههای قهوه وحشی بهعنوان بالقوه شایسته طعم و مزه برای کشت تجاری به کار گرفتهشده بودند، هدف اصلی این بود که بیشتر بخش قهوه را برای تغییر شرایط آب و هوایی آماده کند که باعث تغییر چشمانداز قهوه موجود میشود. مناطق در حال رشد، افزایش شیوع آفات و بیماریها در محصولات قهوه و تهدید صنعت قهوه بهطورکلی از دیگر اهداف این نشست بود. بهطور دقیقتر، CIRAD در حال بررسی چگونگی انطباق انواع قهوه با سیستمهای جنگلداری پایدار است.
با توجه به CIRAD، جنس قهوه حدود ۱۲۴ گونه را شامل میشود، اگرچه در حال حاضر اکثر گونههای قهوه وحشی در معرض خطر انقراض قرار دارند. هر یک از گونههای تحت مزه مون پلیه مقاومت در برابر یکی از بزرگترین دشمنان طبیعی قهوه، زنگزدگی برگ قهوه را نشان میدهد که بهویژه نسبت به انواع عربیکا حساستر است.
علاوه بر این، در حال حاضر CIRAD معتقد است که Stenophylla سازگارتر با دمای بالاتر است و درعینحال کیفیت خوشی را به دنبال خواهد داشت، درحالیکه به گفته CIRAD Brevipes و Congensis از شدت بیشتری برخوردار هستند و ازنظر طعم میتوانند به روبوستا نزدیک باشند.
دلفین میولت، پژوهشگر سیراد، در این خصوص میگوید: «هدف از این جلسه ارزیابی کیفیت چشایی این گونههای جدید بود تا ببیند آیا با سلیقه مصرفکننده مطابقت دارد. اگر نتایج قطعی باشد، گام بعدی ارزیابی مزایای زراعی آنها خواهد بود.»
منبع: daily coffee news
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.