کافه اکسسوری – در چهار سال گذشته خبرهای خوبی برای نوشندگان قهوه به دنبال دفع شبح سرد مرگ به ارمغان آورده است. این تحقیق جدید این مفهوم را کاملاً ایتالیایی کرده و بهطور خاص بر مصرف قهوه کوتاه به سبک ایتالیایی که در سراسر جهان بهعنوان اسپرسو شناخته میشود و ارتباط آن با مرگومیر ناشی از همه علتها در انسان تمرکز دارد.
این تحقیق ایتالیایی که در مجله تغذیه منتشرشده است، دادههای مربوط به ۲۰۴۸۷ زن و مرد بالغ را که بخشی از مطالعه Moli-sani ایتالیا بودند، تجزیهوتحلیل کرد. این گروه شامل مردان و زنان بالغ، در رنج سنی ۳۵-۹۴ سالگی بود. از سال ۲۰۰۵ که از بیماری قلبی عروقی و سرطان آزاد بودند و برای یک دوره متوسط ۸ تا ۳ ساله پیگیری شدند.
علاوه بر ردیابی اینکه تعداد شرکتکنندگان اسپرسو بهطور متوسط روزانه مصرف میکنند، مطالعه «نقش واسطهای» نشانگرهای زیستی مختلف مربوط به سلامت قلب، التهاب و عملکرد کلیه را بررسی کرد.
محققان تشخیص دادند که «مصرف متوسط» ۳-۴ فنجان قهوه به سبک ایتالیایی (اسپرسو) در روز نقطه شیرینی است که با کاهش خطر مرگومیر ناشی از همه علتها و بهویژه مرگومیر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی همراه است. این گروه تحقیقاتی یک هورمون تولیدشده توسط قلب را که بهعنوان N-terminal pro B-type natriuretic peptide (NTproBNP) شناخته میشود را واسطه احتمالی بین مصرف قهوه و مرگومیر ناشی از آن میدانند.
تأثیرات نوشیدن اسپرسو در برابر مرگ و میر
این مطالعه ایتالیایی با اشاره به تمرکز خود بر «جمعیت مدیترانه»، دو مطالعه مهم را در سال ۲۰۱۷ دنبال میکند، یکی با بیش از نیم میلیون نفر از سراسر اروپا و دیگری با ۱۸۵۰۰۰ آمریکایی آفریقاییتبار، بومی آمریکا، هاوایی، ژاپنی -آمریکاییها و لاتینها. هر دو مطالعه نشان داد که مرگومیر ناشی از تمام علل در بین افراد مصرفکننده قهوه کاهشیافته است و هر دو نتیجه گرفتند که حداقل سه فنجان در روز بیشترین میزان کاهش مرگومیر را ایجاد میکند.
در اواخر همان سال، محققان در اسپانیا اظهار داشتند که مشخص شد قهوه باعث کاهش مرگومیر ناشی از همه علتها در جمعیت پیر میشود. این تحقیقات نشان داد که در میان افراد ۴۵ سال به بالا، نوشیدن چهار فنجان در روز ۶۴٪ خطر مرگومیر ناشی از تمام علل را در مقایسه با افرادی که هرگز یا تقریباً در یک دوره ۱۰ ساله قهوه نمینوشیدند، کاهش میدهد.
یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ که نزدیک به نیم میلیون نفر از Biobank انگلیس را در طی یک دوره ۱۰ ساله درگیر کرده بود، نشان داد که مصرف منظم قهوه باعث کاهش مرگومیر ناشی از تمام علل در مقایسه با افراد غیر قهوهخور، حتی اگر افراد به کافئین حساس باشند؛ نشان میدهد.
در اواخر همان سال، مطالعهای بر روی تقریباً ۵۰۰۰ نفر از ایالاتمتحده مبتلابه بیماری کلیوی نشان داد که ۲۵٪ کمتر از افراد غیر قهوه نوشیدن، در اثر ابتلا به بیماری کلیوی یا هر علت دیگری، میمیرند.
در سال ۲۰۱۹، یک متاآنالیز بیش از ۴۰ مطالعه و حدود ۳.۸ میلیون نفر از سراسر جهان نشان داد که نوشیدن ۳.۵ فنجان قهوه در روز ۱۵٪ کمتر احتمال دارد به هر دلیلی بمیرند، ۱۷٪ احتمال مرگ ناشی از بیماری قلبی عروقی هنگام نوشیدن ۲.۵ فنجان در روز و در اثر نوشیدن ۲ فنجان در روز ۴٪ کمتر براثر سرطان میمیرد، در مقایسه با افرادی که قهوه نمینوشیدند؛ بوده است.
منبع: daily coffee news
کافه اکسسوری را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.